19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

GÜNDOĞMUŞ BELEDİYE BAŞKANI’NIN SÖZLERİNE TEPKİLER SÜRÜYOR

Ak Partili Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren'in 'TOKİ ev yapacak. Keşke bizim de evimiz yansaydı' diyecekler" sözlerine tepkiler sürüyor

Gündoğmuş Belediye Başkanı’nın sözlerine tepkiler sürüyor

02 Ağustos 2021 Pazartesi 23:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA - Ak Partili Antalya Gündoğmuş İlçesinin üç dönemdir Belediye Başkanlığını yapan Mehmet Özeren, Türkiye'de yangın bölgesinde evleri yanan kişilere ilişkin yaptığı açıklama tepki gördü.

gundogmus.jpg

AK Partili Mehmet Özeren'in , " Yangında evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımız için TOKİ tarafından 20 yıl ödemeli, istedikleri şekilde evler yapılacak. Evi eski olan vatandaşlar, 'Keşke bizim de evimiz yansaydı' diyecekler" sözüne Manavgat'ta ve Antalya'da yaşayan hemşehrileri tepki gösterdi.

mehmet-ozeren,--002.jpg

Gündoğmuşlu Atila Duran, ''Manavgat'ta 37 köy yangından zarar görmüş ve 17'si tamamen yanmış mahallelerimiz var. Bir Belediye Başkanının böylesi bir açıklama yapması çok garip ve tuhaf. Yangında yanan bir ailenin geçmişi ve çocuklarının geleceğidir. Bunu betonarme bina yapılarak TOKİ tarafından yapılarak giderileceğini söylemek ve ardından, ''Eski evleri olan vatandaşların keşke bizimde evimiz yansaydı '' sözü hem ahlakı hem vicdani hemde bir belediye başkanına yakışmayan sözler.'' dedi.

mehmet-ozeren,--001.jpg''BÖYLESİ BİR AÇIKLAMA NE İNSANİDİR NEDE VİCDANİDİR''

Antalya Evrensel Değerler Platformu(EDEP) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, Ak Partili Mehmet Özeren'in böylesi çirkin bir söylemde bulunmasını kınadığını söyledi. Böylesi bir açıklama yapmanın '' zırvalığın zirvesi'' olduğunu belirten Avukat Mücahit Gündoğdu, '' Böylesi hoyratça insani erdem ve ahlaka uymayan bir sözü bir belediye başkanına hiç yakıştıramadım. İnsanların yangında yürekleri yanmış birlikte ailecek hayat geçirdikleri sığınma limanları olmuş evleri yanmış. ciğerleri yanmış. Yanan evlerin yerine TOKİ ev yapacakmış! Geçmişi yanan bir ailenin geçmişini hiç bir yeni bina yapımı telafi edemez. Önce insani erdem.'' dedi. Avukat Gündoğdu, Başkan Özören'i özür dilemeye davet ettirdiklerini özür dilememesi halinde hakkında suç duyurusunda bulunacağını sözlerine ekledi.

Öte Yandan Antalya'nın 2 bin 100 nüfuslu Gündoğmuş ilçesinde öğle saatlerinde çıkan orman yangını nedeni ile ilçede tahliye çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yaptığı açıklamada '' Gündoğmuş cayır cayır yanıyor. Allah aşkına bölgeye yangın söndürme uçağı gönderin'' çığlığında bulunmuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA