19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • Antalya26°C

GÜMÜŞ TASARIMINI LEZZETLE BULUŞTURDU, TOSTUYLA YILDIZ OLDU

Fethi Sonbay, Üsküdar’ın yıldızı parlayan “Yemek Sanatı Yolu”, Uncular Caddesi’nde özel tostlarıyla dikkati çekiyor

Gümüş tasarımını lezzetle buluşturdu, tostuyla yıldız oldu

07 Aralık 2019 Cumartesi 15:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL- Gümüş Atölyesi’nin bırakıp, lezzet peşine düşen Fethi Sobay, Üsküdar’ın yıldızı parlayan “Yemek Sanatı Yolu”, Uncular Caddesi’nde özel tostlarıyla dikkati çekiyor. Uncular Caddesi’ne renk veren, canlılık katan Fethi Sobay “İki Kelam ve Karışık Tost” adıyla açtığı restoranda İstanbul’un en iyi tostunu yaptığını söylüyor. Çeşitli tostları, özel kahvesiyle rağbet gören “İki Kelam ve Karışık Tost” için Fethi Sobay, “Bir yiyen bir daha geliyor” dedi. Ayrıca, tost siparişi veren müşterilere özel paket içinde eldiven veriliyor ve elleri kirlenmeden yemeleri sağlanıyor.

iki-kelam-ve-karisik-tost.jpg

iki-kelam-ve-karisik-tost.JPG
iki-kelam-ve-karisik-tost-001.JPGEŞİ İSTEDİ KAFE AÇTI

Tutkunu olduğu yaklaşık 3 bin adet film arşivini eşe dosta dağıtan Fethi Sobay,11 yıl Vücut Geliştirme Spor Salonu ve 4.5 yıl Gümüş Atölyesi çalıştırdıktan sonra “İki Kelam ve Karışık Tost”da karar kıldığını belirterek hikayesini şöyle anlattı:
“Eşim hayali olan kafe çalıştırmak istedi. Hayalini yerine gitirmek için burayı açtık. Mimarlar tasarım için çok paralar istedi. Benim işim gümüş tasırımı olduğu için tepeden tırnağa tasarlayarak ben yaptım. Gelen mimar bile beni tasarım için kutladı. Ancak eşim üç ayda pes etti ve muhasebe işine döndü. Ben de herşeyi bırakıp kafenin başına geçtim. Müşterilere 3’üncü nesil kahve serisi sunduk. Yaklaşık 40 çeşit Amerikan filtre kahve bulunuyor. En iyilerini seçtim. Kahvede damak tadı önemlidir. Verdiğim kaliteli kahveyi bir tadan tekrar geri geldi.”

iki-kelam-ve-karisik-tost-001.jpg
iki-kelam-ve-karisik-tost-002.jpg
iki-kelam-ve-karisik-tost-003.jpgGÜMÜŞ USTALıĞıNı TOSTLA BIRLEŞTIRDI

Fethi Sobay, Uncular Caddesi’ne kahvenin yanına fark getirmek için gümüş tasarımındaki hünerini lezzetle birleştirerek özel tostlar yapmaya başladığını belirterek şunları anlattı:
“Herkes tostlarımı beğendi. Kaşarlı, dilli, fume etli, pastırmalı tostlar için farklı bir sunum hazırladım. Hatta tatlı çikolatalı tost bile yapıyorum. Sabahları Fransız usulü yunurtalı ekmek veriyorum. Artık herkes “İki Kelam ve Karışık Tost” adını öğrendi. Yanına özel yapım reyhan şerbeti ikram ediyoruz. Tatlılar ise magnolia, St.Sebastian, krem brule ve dondurma gibi son dönemde tercih edilenlerden oluşuyor. Artık Uncular Cd. No:37 numarada yer alan İki Kelam Kahve, özel sabah kahvaltısı yanında gün boyu özel tost isteyenlerin tercihi oluyor.”

iki-kelam-ve-karisik-tost-004.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA