20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

GÜLNARA KERİMOVA, NASIL EMLAK İMPARATORLUĞU KURDU?

İslam Kerimov'un pop yıldızı ve diplomat olarak öne çıkan kızı Gülnara Kerimova'nın, Londra'dan Hong Kong'a kadar satın aldığı mülklere yaklaşık 240 milyon dolar harcadığı ortaya çıktı.

Gülnara Kerimova, nasıl emlak imparatorluğu kurdu?

13 Mart 2023 Pazartesi 23:30

LONDRA- Özbekistan'ın eski devlet başkanı İslam Kerimov'un pop yıldızı ve diplomat olarak öne çıkan kızı Gülnara Kerimova'nın, Londra'dan Hong Kong'a kadar satın aldığı mülklere yaklaşık 240 milyon dolar harcadığı ortaya çıktı.

Orta Asya'da ifade özgürlüğü, demokrasi ve yolsuzlukla mücadele gibi alanlarda çalışan Freedom for Eurasia'nın (Avrasya için Özgürlük) araştırmasına göre, Gülnara Kerimova, rüşvet ve yolsuzluktan elde edilen paraları İngiliz şirketler aracılığıyla evler ve özel uçaklar almak için kullandı.

Araştırmaya göre anlaşmalarda adı geçen İngiltere merkezli şirketler Londra ve Britanya Virjin Adaları'ndaki muhasebe şirketleri tarafından temsil edildi.

Rapor, İngiltere'nin sebepsiz zenginleşmeyle mücadelesine dair yeni şüpheler doğuruyor.

İngiliz yetkililer uzun süredir, yurtdışından suçluların kara para aklamak için İngiltere'den mülk almasını engellemeye yönelik yeterince adım atmamakla eleştiriliyor.

Kaynak: BBC Türkçe
Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA