20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

GUADALAJARA HAVAALANI, YENİLENEREK 2023’E HAZIRLANIYOR

Guadalajara Havaalanı, işletmeci Grupo Aeroportuario del Pacifico- GAP’ın 302 milyon dolarlık yatırımı ile 2023’e hazırlanıyor

Guadalajara Havaalanı, yenilenerek 2023’e hazırlanıyor

19 Şubat 2021 Cuma 18:00

GUADALAJARA / MEKSİKA - Guadalajara Miguel Hidalgo y Costilla Uluslararası Havaalanı'nı işletmesini yürüten Grupo Aeroportuario del Pacifico- GAP, toplam 504 milyon dolarlık yatırımla havalimanı 2023 yılına hazırlıyor. GAP, ilk aşamada havalimanının yeni tasarımı için 302 milyon dolarlık yatırım başlatıyor. Yeni tasarım 2023 yılına kadar tamamlanmak üzere önümüzdeki iki yıl içinde aşamalı olarak yürütülecek.
Havalimanınının yeni bir terminal binası ve pistin geliştirilmesi sonucu “Meksika'daki en iyi havalimanını” yaratmaya çalışıldığı bildirildi. GAH, 1966'da kuruluşundan bu yana defalarca genişletilen havalimanına uyumlu bir tasarım ve plan getirmeyi amaçlıyordu.

'guadalajara-havaalani,-.jpgDİNAMIK BIR KARıŞıM'

Havaalanında yolcular için "ilgi çekici temas noktaları" sunmanın yanı sıra akıcı ve birleşik bir yolcu deneyimi yaratılmak isteniyor.

Proje, genişletilmiş ticari alan, tasarım rotaları, güvenlik alanları ve alışveriş yapanlar için cazip olabilecek perakende, barlar, restoranlar, pop-up siteler ile diğer müşteri hizmetleri tesislerinin dinamik bir karışımını içerecek.

guadalajara-graeme-johns.jpgTASARıM DIREKTÖRÜ GRAEME JOHNS: BIRINCI SıNıF OLACAK
Tasarım Çözümü Direktörü Graeme Johns proje hakkında şunları söyledi: “İlk görevimiz, ticari alanda sezgisel bir rota oluşturmak için terminalden geçen yolcu akışlarını rasyonalize etmekti. Bu yaklaşımla, yolcular mağazalara, restoranlara, barlara, pop-up'lara ve mevsimsel etkinlik deneyimlerine verilen daha fazla maruz kalmayla çok daha fazla doğrudan etkileşime girecekler.
Parça parça geliştirerek eski terminalleri, özellikle ticari gelirleri kaybetmeden terminalleri dönüştürmek her zaman bir zordur. Bu yeni tasarımlar, GAP'ın Guadalajara Uluslararası Havalimanı'nı dönüştürme ve ticari potansiyelini en üst düzeye çıkarma hedeflerine uygun birinci sınıf bir tesis ve yolcu deneyimi yaratacak. "

guadalajara-havaalani,--003.jpgGUADALAJARA, TEKILA'NıN KALBIDIR

Johns, "Meksika tarih, kültür, zanaat ve eşsiz manzaralar açısından çok zengin ve bu nedenle tasarımları birbirine bağlamak için özel bir özellik bulmak zor olmadı," diyerek şöyle devam etti: "Guadalajara, Tekila'nın kalbidir ve seyahat perakendeciliğinde en hızlı büyüyen kategorilerden biri olan bu ikonik spirtin üretiminde kullanılan hasat edilmiş Agave bitkisinin şeklinden ilham aldık.

Ana yürüyüş yollarında ve yiyecek ve içecek alanında bulunan dekoratif aydınlatma ızgaraları gibi, terminalin dekorasyonunda benzersiz formu belirgindir."

guadalajara-havaalani,--001.jpg'İDDIALı PLANLAR'

GAP, Guadalajara'da, tasarımda kullanılan sıcak doğal malzemeleri ve reçineye bağlı agregayı tamamlamak için yiyecek ve içecek bölgesi genelinde kullanılan bahçe temasına bağlanan bir dış bahçe terası ile göze çarpan bir havaalanı deneyimi yaratmayı umuyor.

Gümrüksüz satış mağazasından sonra, büyük bir rotunda alanı, yolcuların duraklayıp bir sonraki hareketlerine karar vermeleri için bir yer sunuyor.”

guadalajara-havaalani,--002.jpg

GAP BAŞKANı RAUL REVUELTA: 7.250 M2'YE YÜKSELECEK
GAP İcra Kurulu Başkanı Raul Revuelta şunları anlattı: "Hava tarafı ticaret alanında şu anda 5.700 m2 alana sahibiz ve bu 7.250 m2'ye yükselecek. Pandemi, kaçınılmaz olarak iddialı planlarımızın uygulanmasının muhtemelen başlangıçta umduğumuzdan daha uzun süreceği anlamına geliyor, ancak bu vizyona ulaşmak için aşamalı bir yaklaşımı dört gözle bekliyoruz.

İlk olarak, işletilen diğer havalimanlarımızdan biri olan Jamaika'daki Sangster Montego Bay Havalimanı'nda Tasarım Çözümü ile çalıştık. Kısa bir süre sonra, onları Meksika'daki Los Cabos havaalanında ve şimdi de Guadalajara'da çalışmaya atadık. Hem yolculara en iyi seyahat deneyimini yaşatmak hem de ticari teklifimizi büyütmek açısından terminali dönüştüreceğine inandığımız bir şey yaratmak için aylar boyunca ekip olarak birlikte çalıştık. "

guadalajara-havaalani,--005.jpg
guadalajara-havaalani,--006.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA