25 Ekim 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

GÖRME ENGELLİ TURİSTLER: KALDIRIMLARDA ENGELLERE TAKILIYORUZ

Engelli turistler için bazı işaretlerin olduğu özel yollarda araçların parkettiğini, hatta bisiklet ve motosikletlerin geçiş yaptığını, engelli turistlerin yoldan çekilmesi için korna bile çaldıklarını söyledile

Görme engelli turistler: Kaldırımlarda engellere takılıyoruz

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA- Antalya'ya tatile gelen Avrupalı görme engelli turistler, otel dışına çıkınca engelli yolu üzerindeki engellerden şikayet ediyorlar. Engelli turistler için bazı işaretlerin olduğu özel yollarda araçların parkettiğini, hatta bisiklet ve motosikletlerin geçiş yaptığını, engelli turistlerin yoldan çekilmesi için korna bile çaldıklarını söylediler.

gorme-engelli-turistler,-.JPG

ENGELLİ TURİSTİN YOLLARI KORUNMALI

Türkiye engelli turist bekliyorsa, engelliler için hazırlanan yollar korumaları gerektiğini belirten engelli Alman turistler “Almanya'da görme engelli yolunda bisiklet ve motosiklet sürmenin cezası araca el koymakla başlar. Ayrıca 230 euro para cezası verilir. Görme engelli yoluna araç koyan bir daha trafiğe çıkamaz” dedi.

gorme-engelli-turistler,--001.JPG

BISIKLETLE ÇARPTıLAR

Alman görme özürlü Marianna Grant Wander, kaldıkları otelin içinde temel ihtiyaçlarını giderebildiklerini, kendileri için kabartma yazılar bulunduğunu belirterek şunları anlattı: “Otelin dışına çıktığımızda yolumuza parkeden araçlar yüzünden eşimle birlikte yürüyemedik. Ayrıca görme engelli yolunda görme engellilerin kullandığı bastonla yol alırken arkamdan bisikletle çarptılar. Kaldırım üzerinde motosikletle geçiyorlar. Hatta yoldan çekilmemiz için korna çalıyorlar. Ayrıca tarihi ören yerlerde görme engelliler için kabartma yazılar bulunmuyor. Sadece bankaları ATM’lerinde kabartma yazıların olması bizim için sevindirici bir durumdur .”

TUVALETLERDE GÜVENLİK ZİLİ YOK
Alman görme engelli Hans Gorkter ise kaldığı otelin tuvaletinde sorun yaşadığında alarm zili olması gerekirken bulunmadığını belirterek “Görme engelli tuvaletlerinde kabartma yazı ile tuvalette düşmeleri halinde alarm zili olması gerekir” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA