20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

GOOGLE, AMAZON, MİCROSOFT. FACEBOOK EVLERE KAPANDI

Dünya dijital devleri Google, Amazon, Microsoft. Facebook korona virüsü torkuzsundan ofisleri kapattı, çalışanlarını evden çalışmaya gönderdi.

Google, Amazon, Microsoft. Facebook evlere kapandı

11 Mart 2020 Çarşamba 13:00

SEATTLE - Google, koronavirüs yayılmasına karşı ABD ve Kanada’da bulunan 11 ofisinde bulunan yaklaşık 100 bin çalışanını evden çalışmaya gönderdi. Google Salı günü Kuzey Amerika'daki çalışanlarına en az 10 Nisan tarihine kadar evden çalışmalarını öneren bir not gönderdi. Geçen hafta Washington eyaletindeki çalışanlara verdiği benzer bir kılavuzun genişletilmesi şeklinde oldu.Google, o zamandan bu yana çalışmalarını New York ve San Francisco ofislerinde bulunan ev statüsünde gönüllüler ile sürdürdü.
Böylece Google, Amazon, Microsoft ve Facebook dahil olmak üzere büyük şirketlerin çoğu Seattle'daki çalışanları geçen hafta evden çalışmaya çağırdı. ABD'de koronavirüs ile ilgili ölümlerinin çoğunluğu Seattle'daki bir huzurevinde gerçekleşti.

google,-.jpgYÜZ MASKESİ REKLAMINA YASAK
Google sözcüsü, şirketin platformunda giderek tıbbi yüz maskeleri reklamlarını geçici olarak yasakladığını söyledi.

Google, tüm geçici personeli ve satıcılarının virüs belirtileri göstermeleri veya karantinaya alınmaları nedeniyle işe gelememeleri durumunda ücretli hastalık izni alabilecekleri bir COVID-19 fonu kurduğunu söyledi.

google,--001.jpg
apple-006.jpgAPPLE’DA EVDEN ÇALIŞMA
Geçen hafta Cupertino merkezindeki 12.000 çalışanın hepsine evden çalışmalarını öneren Apple, bu hafta da global ofislerinin çoğunda çalışanlarına teklifini bildirdi.

Apple'ın geçen hafta Apple Park adlı Santa Clara Valley ofislerindeki tüm personele, evden çalışmaya çağırılmaları için verdiği karar yaygınlaştırıldı.

Santa Clara Valley kampüsündeki personel ve ofislerin kalacağı, ancak 'ekip üyelerini uzak durmaya teşvik ettikleri' bildirildi.

Apple, ölümcül koronavirüsün yayılmasını durdurmak için yeni politikalar sunarken Facebook ve Microsoft'a evden çalışmaya katıldı.

microsoft.jpgMICROSOFT

Microsoft, San Francisco Körfezi ve Seattle Genel Merkezi ofislerindeki çalışanlarından bunu yapıp yapamayacaklarını evden çalışmalarını istedi. Seattle kampüsünde 54.000 çalışan var, ancak San Francisco Körfezi'nde kaç kişi olduğu bilinmiyor.

CEO Tim Cook, küresel ofislerindeki çalışanların rollerine bu hafta izin verilirse evden çalışabileceklerini belirten bir not gönderdi. Cook, notunda koronavirüs salgınını 'benzeri görülmemiş bir olay' ve 'zorlu bir an' olarak nitelendirdi.

Tahmini olarak 83.000 çalışan bulunan bu üç şirketteki kapanış ve evden çalışma politikalarından etkilendi.

facebook-002.jpgFACEBOOK OFİSİ KAPATTI

Facebook, San Francisco Körfezi ofislerindeki çalışanlara Cuma günü evde kalmalarını ve virüs nedeniyle tüm iş seyahatlerini iptal etmelerini söyledi. Facebook Çarşamba günü, bir yükleniciye virüs bulaştığını keşfettikten sonra en azından 9 Mart'a kadar Seattle ofisini kapattığını duyurdu. İki ofisin tahmini 17.000 çalışanı var.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA