20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C
  • Antalya22°C

GÖNÜLLÜ ALMAN NOEL BABA AVRUPA'DA DEMRE'Yİ TANITIYOR!

Alman Noel Baba Wolfgang Kimming Liebe 25 yıldır Alman ve Avrupa ülkelerinde Myra Antik Kenti tanıtıyor.

Gönüllü Alman Noel Baba Avrupa'da Demre'yi tanıtıyor!

16 Ekim 2023 Pazartesi 08:09

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
DEMRE/ANTALYA -
Alman Noel Baba Wolfgang Kimming Liebe 25 yıldır Alman ve Avrupa ülkelerinde Patara'da doğan Likya Birliği'nin önemli şehirlerinden biri olan Antalya'nın Demre (Kale) ilçesinde gençliğini geçiren Aziz Nicholas (Noel Baba) inanç öğretisini kurduğu Demre'de bulunan Myra Antik Kenti tanıtıyor.

alman-noel-baba-001.jpgalman-noel-baba-002.jpg

Demre'de bulunan Noel Baba Kilisesi ve Müzesi Hristiyan Ortodoksların ziyaret yapma yanı sıra aynı zamanda ibadet ve haz yapma merkezi.Demre Belediyesi tarafından fahri hemşehri kabul edilen Alman Noel Baba Wolfgang Kimming Liebe, bir yıl içinde bir kaç defa Demreyi ziyaret ediyor.

alman-noel-baba-003.jpgalman-noel-baba-004.jpg

Alman Noel Baba Wolfgang Kimming Liebe, Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz'i ziyaret etti. Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz, Demre başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde tanıtan fahri hemşehrileri Alman Noel Baba Wolfgang Demre'de ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi.

Başkan Gülsüm Cengiz şunları anlattı: ''Alman Noel Baba'nın Likya Birliği'nin önemli şehirlerinden biri olan Demre'nin tanıtımını Almanya ve Avrupa ülkelerinde tanıtımını yaptığı için teşekkür ediyorum. Demre aynı zamanda Likya Birliği medeniyetinin tarihi, kültür ve arkeolojik varlık zenginliğinin bulunduğu ilçemiz. Tüm dünyanın Aziz Nicholas(Noel Baba) Patara'da dünyaya gelsede gençliği hayatı ve inanç öğretisi üzerine kurduğu okulda Demrededidir. Kültür, tarih ve arkeolojik varlıklar turizminde Demre Myra Antik Kent Alman ve Avrupalı turistlerin yoğun ziyaret ettiği yerlerden biri. Noel Baba Kilisesi ve Müzesi yoğun ziyaretin olduğu önemli inanç turizmi merkezlerinden biri .''

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA