23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

GOLFÜN DEVLERİ BELEK'E GELİYOR

Turkish Airlines Open 2015 için gün sayıyor. 9 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşecek turnuvayı 1.5 milyar kişi naklen izleyecek

Golfün devleri Belek'e geliyor

25 Ekim 2015 Pazar 12:00

ANTALYA- Golf sporunun dünyaca ünlü ustaları Turkish Airlines Open 2015 için gün sayıyor. 9 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşecek turnuvayı 1.5 milyar kişi naklen izleyecek
G20 zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırlanan Antalya'nın Belek ilçesi, hemen öncesinde dünyaca ünlü bir etkinliğe daha ev sahipliği yapacak. Bu yıl 3'üncü kez golfün duayenlerini bir araya getirecek olan Turkish Airlines Open 2015, 29 Ekim-1 Kasım arasında Montgomerie Maxx Royal Sahası'nda düzenlenecek. Turnuva için toplam 8 milyon 750 bin dolarlık yatırım yapıldı. Bunun 7 milyonunu oyunculara verilecek ödül oluşturuyor. Uzmanlara göre organizasyonun Türkiye'nin tanıtımına katkısı yatırımın 10 katı değerde olacak. Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 4 günlük turnuvanın 39 ülkede 1.5 milyarlık nüfusa ulaşıldığını söyledi. Ağaoğlu, "Bu yayının reklam karşılığı 2013'te 80, 2014'te 84 milyon dolar oldu" dedi.

G20 REFERANS OLDU
Yaklaşık 13 ülkede "Türkiye'ye gitmeyin" uyarısı yapılmasına rağmen bu yıl organizasyona büyük ilgi ve katılım olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, "G20'nin burada yapılacak olması golf turnuvasına büyük referans oldu. Ayrıca geçmiş yıllardaki turnuvalar da ilgiyi katladı" diye konuştu. Turnuvaya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın destek verdiğini anlatan Ağaoğlu, golf sporunu Anadolu'ya yaymak için de çalışmalara başladıklarını söyledi. Ağaoğlu, "Trabzon'da Avrupa'nın en modern golf tesisini yapıyoruz. Samsun'daki tesis de 19 Mayıs'ta açılacak" dedi.

TURİZME REKLAMDAN DAHA FAZLA ETKİSİ VAR
ETSTUR Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy da, Turkish Airlines Open'ın golf turnuvası olmanın ötesinde Türkiye'nin prestijini yükselten bir organizasyon haline geldiğini söyledi. Halka ilişkiler merkezli organizasyonların kurumlara reklamdan daha fazla tanıtım katkısı sağladığını ifade eden Ersoy, "Bu etkinliklerin turist sayısına etkisi gelecek yıllarda hissedilecek" diye konuştu.

RAKAMLARLA TURKİSH AİRLİNES OPEN 2015
* 75 profesyonel oyuncu urnuvaya katılacak.
* 3 Türk oyuncu dünyaca ünlü isimlerle yarışacak.
* 39 ülkede naklen yayınlanacak.
* 19 saat boyunca naklen izlenecek.
* 510 milyon haneye ulaşacak.
* 1.5 milyar kişi dünya çapında izleyecek.
* 7 milyon dolar tutarında ödül dağıtılacak
* 1 milyon 116 bin dolar, şampiyonun hesabına yatacak.
* 135 bin golf oyuncusu bir yıl içinde Belek'e turist olarak geliyor.
* 60 milyon insan golfle düzenli olarak ilgileniyor. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA