20 Eylül 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara21°C
  • Antalya28°C

GÖLET DOLDURULUP PLAJ YAPILMIŞ

MUÇEV üzerinden AKP’li olması sıfatıyla kiralandığı iddia edilen denize sıfır Turnalı sahilindeki göletin doldurularak kurutulduğu ortaya çıktı.

Gölet doldurulup plaj yapılmış

05 Haziran 2021 Cumartesi 12:00

MENTEŞE / MUĞLA -MUÇEV üzerinden AKP’li olması sıfatıyla kiralandığı iddia edilen denize sıfır Turnalı sahilindeki göletin doldurularak kurutulduğu ortaya çıktı. Konu hakkında, doğal göleti doldurup ekolojik yapıya zarar verdiği gerekçesiyle CİMER’e şikayet edildi.
Menteşe ilçesi sınırlarında yer alan Turnalı sahilinde, Muğla Çevre Koruma Vakfı (MUÇEV) üzerinden AKP’li olması sıfatıyla bir kişiye kiralandığı iddia edilen denize alanda yeni bir rant kapısı elde edildiği iddiası ortaya çıktı. Araziyi geçen yıl Aralık ayında vefat eden AKP’li Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya’nın yeğeni Murat Karadağ’ın nüfusunu kullanarak kiraladığı, deniz kenarına bungalowlar, dinlenme alanları ve plaj yaratmak için kamyonlarla doğal göletin kurutulduğu iddia edilerek CİMER’e şikayet edildi.
mentese-golet.jpg Antalya’dan Keşan’a Türkiye’nin en güzel sahillerini ihalesiz kiralayan Muğla Çevre Vakfı Turizm Ticaret Limitet Şirketi’nin (MUÇEV) kiraladığı Muğla’nın Menteşe ilçesi Turnalı sahilinin Murat Karadağ’a kiralandığı ortaya çıktı. Geçen yıl 17 Aralık’ta vefat eden AKP’li Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya’nın yeğeni Murat Karadağ’ın hem AKP üzerinden, kardeşinin de Muğla Valiliği Menteşe Kaymakamlığı üzerinden bu işlemlere nüfus kullanarak kiraladığı bu alandaki doğal göleti doldurmasıyla çevreciler harekete geçti. Karadağ, 17 kamyon dolgu malzemesi kullanarak sahil kenarındaki doğal göleti doldurup ekolojik yapıya zarar verdiği gerekçesiyle CİMER’e şikayet edildi.
mentese-golet-001.jpgYapılan şikayette, rant elde etmek için yasal olmayan yollara başvuran kişilerin cezalandırılması istenerek, “Ekte fotoğrafı bulunan kaçak yapı hakkında izin veren kurumlar açısından yürütmenin durdurulmasını, ayrıca doğal göleti doldurup ekolojik yapıya zarar verenler hakkında gerekli işlemlerin yapılıp kanunlar çerçevesinde cezai işlem yapılmasını, Murat Karadağ isimli şahsın hem Ak Parti üzerinden, kardeşinin de Muğla Valiliği Menteşe Kaymakamlığı üzerinden bu işlemlere nüfus kullanarak yapmaya çalışmalarından dolayı sahilin ve çevrenin katliamına neden olan devlet memurlarına gerekli işlemin yapılması konusunda gereğini arz ederim” ifadeleri kullanıldı. Yasal olmayan ve doğal dengeyi bozacak işlemlerin durdurulması için Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) da ürütmenin durdurulması için bir dilekçe kampanyası ve devamında gerekirse hukuki süreçleri de başlatmaya hazırlanıyor.
mentese.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA