19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

GÖBEKLİTEPE'NİN YETERLİ TANITILMIYOR

İran Tahran'daki türbeleri turizme kazandırmak için tanıtım yapıyor;bizde ise tarihin sıfır noktası Göbeklitepe'nin yeterli tanıtılmıyor

Göbeklitepe'nin yeterli tanıtılmıyor

03 Haziran 2023 Cumartesi 16:13

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Turist Rehberi ve kültür, tarih, arkeolojik ve inanç turizmi araştırması Erdem Uysal, " Ülkemiz maalesef kültür ve inanç turizminde hak ettiği değere ulaşamadı"dedi.
İleri seviyede 4 yabancı dil bildiğini söyleyen Antalyalı Erdem Uysal 45 yaşında olduğu ve bugüne kadar 85 ülke dolaştığını altını çizen turizm  sevdalısı"Dünyada bizim kadar kültür ,tarih , arkeolojik varlık ve inanç turizmi potansiyeli çok  ikinci bir ülke yok. İran bile Tahrandaki türbelerin tanıtımı için milyon dolarları harcıyor. Hakeza  Mısır Firavun Mumyalarını görülmesi için tanıtımda milyon dolarları harcıyor. Biz ise tarihin sıfır noktası Şanlıurfa Göbeklitepe  için yeterli ölçüde  tanıtımı yapılmıyor.

iran-005.jpg
iran-003.jpg

Örneğin Diyarbakır'da Kur'an'da ismi geçen peygamber mezarı var . Yine Mersin Tarsus',ta  Hz. Danyal Peygamberin mezarı bulunuyor. Yine Diyarbakır'da çok sayıda sahabe mezarı ve türbesi bulunuyor. Bundan 30- 40 yıl önce hacılar kutsal topraklara Hac farizasının yerine getirmek için otobüslerle gitmeden önce Diyarbakır ve Şanlıurfa'da Balıklıgöl Hz. İbrahim Peygamberin hayatını geçtiği mekanlarını ziyaret edelerdi. " dedi.

iran-004.jpg
Efes Meryem Ana Kilisesi , Isparta Yalvaç, Trabzon Sürmene Manastarı, Van Akdamar , Hatay Antakya ve Mardin'de  çok sayıda Süryani, Keldani Kiliseleri bulunduğunu belirten  Erdem Uysal , şu bilgileri verdi: "Ülkemizde  Aksaray, Karaman, Niğde ve Kapadokya Bölgesinde çok sayıda yeraltı kilisesi var  bunlar inanç turizmine kazandırılmalı. Zaten İstanbul başlı başına kültür, tarih ve inanç turizmi  şehri.Dünyanın hangi  ülkesinde  var böylesi bir zenginlik?"

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA