19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

GÖBEKLİTEPE VE PATARA MECLİSİ EN BÜYÜK KÜLTÜREL MİRAS

Turist rehberi Vedat Özçelik,"Dünyada 350 antik kentin bir şehirde bulunduğu kent yok. Ülkemizin bazı şehirler ve Antalya adeta açık hava müzesi konumundadır” dedi.

Göbeklitepe ve Patara Meclisi en büyük kültürel miras

29 Mayıs 2023 Pazartesi 11:46

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN-MANAVGAT
ANTALYA -
Kitle turizminde öncü olan Antalya'da kültür,tarih ve Arkeolojik varlıkları tanıma turizminde de öncü turizm destinasyonu olduğunu söyledi. Pandemi sonrası Antalya'ya geçen yıl 13 milyon 450 bin yabancı turistin geldiğini hatırlatan Rehber Vedat Özçelik, bunun 3 milyonunun Ruslar olduğunu belirtti.

turist-rehberi,-vedat-ozcelik.jpg

Antalya'da Gazipaşa'dan Kaş'a kadar 350 tarihi ören yerinin bulunduğunu söyleyen turist rehberi Vedat Özçelik,"Dünyada 350 antik kentin bir şehirde bulunduğu kent yok. Ülkemizin bazı şehirler ve Antalya adeta açık hava müzesi konumundadır” dedi.
gobeklikepe-002.jpg
gobeklikepe-001.jpg
Tarihin sıfır noktası olan ve insanlığın yerleşik yaşamına geçtiğini gösteren çok sayıda resimli levhanın bulunduğu ve geçmişi 12 bin yıl öncesine uzanan Göbeklitepe Şanlıurfa ile. dünyanın en demokratik Meclisi kabul edilen bugün Avrupa Birliği(AB)'nin kurulmasına rol model olan Likya Birliği'nin önemli ölduğunu belirten Çelik şunları anlattı: “Kaş ilçesi Gelemiş (Patara) Patara Meclisi bin 400 sandalyeli Meclis Antalya Kaş'tadır. Bundan büyük başka değere ihtiyaç yok. Kültür turlarında Antalya'da pandemi sonrası Rus, Kazakistan, Kırgızistan , Azerbaycan ,Tataristan ve Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ülkelerinden talep çok yüksek. Rus turistlerin kültür turlarında en fazla ilgisi Perge Antik Kent, Side Antik Kent, Olimpos Antik Kent,, Termessos Antik Kent, Xanthos Antik Kent,Patara Antik Kentler bulunuyor."
patara-005.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA