19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

GÖBEKLİTEPE, ŞANLIURFA’YA GEÇMİŞİ MERAK EDEN TURİSTİ ÇEKİYOR

Dünyaya insanlık tarihi hakkında bilinenleri yeniden sorgulatan Göbeklitepe’ye gidiş için Şanlıurfa’ya uçak bileti aramasında yüzde 69 artış oldu.

Göbeklitepe, Şanlıurfa’ya geçmişi merak eden turisti çekiyor

27 Ocak 2020 Pazartesi 12:00

İSTANBUL - Uygarlık tarihinin en eski tapınağı olarak M.Ö. 10.000 yılına uzanan tarihiyle dikkat çeken Göbeklitepe insanlık tarihinin geçmişini merak eden turistleri çekiyor. Tüm dünyaya insanlık tarihi hakkında bilinenleri yeniden sorgulatan Göbeklitepe yanında Balıklı Göl, Urfa Kalesi, Fırfırlı Cami, Şanlıurfa Müzesi, Hz. Eyüp Peygamber’in Makamı gibi yerlerin de bulunduğu Şanlıurfa’ya olan ilgiyi her geçen gün daha da artırıyor.

gobeklitepe,.jpgUNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alındıktan sonra birçok dizi ve romana ilham veren Göbeklitepe’nin cekim gücü ile Şanlıurfa’ya olan uuçuşlarda arttı. Enuygun.com, Şanlıurfa’ya uçuşlar için yapılan bilet aramalarında geçen yıl bir önceki yıla kıyasla yüzde 69’luk artış olduğunu açıkladı.

gobeklitepe,-003.jpgUÇAK BILETI VE OTOBÜS ARAMALARıNDA ARTıŞ VAR

Özellikle Göbeklitepe'yi konu alan dizilerin yayınlanmaya başlanması ile birlikte Şanlıurfa’ya uçak bileti aramalarında sadece aralık ayından bu yana yüzde 22’yi bulan bir artış yaşandı. Bu artışa dikkat çeken Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, “Şanlıurfa’ya uçak bileti aramaları Göbeklitepe’nin 2018 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınmasının da etkisi ile geçen yıl yüzde 69 arttı. Göbeklitepe’yi konu alan dizilerin son zamanlarda yayınlanması ile yaklaşık bir ay içerisinde de bu ilimize uçak bileti aramalarında yüzde 22, otobüs biletinde ise yüzde 33 oranında artış yaşandı. Göbeklitepe ile ilgili yapılan yayınlar şehrin popülaritesini yükseltmeye devam ediyor.” dedi.

gobeklitepe,-001.jpgDÜNYANıN EN ESKI TAPıNAĞı

Uygarlık tarihinin en eski tapınağı olarak dikkatleri çeken Göbeklitepe, 2018 yılında UNESCO tarafından dünya mirası listesine alınmıştı. Gizemli Mısır piramitlerinden 7.500 yıl daha eski olması, kazılarda ortaya çıkan bulgular, buraya ilgiyi her geçen gün daha çok artırıyor. Hz. İbrahim’in doğduğu yer olarak bilinen efsaneler şehri Şanlıurfa’da Balıklı Göl, Urfa Kalesi, Fırfırlı Cami, Şanlıurfa Müzesi, Halfeti, Hz. Eyüp Peygamber’in Makamı, Harran Evleri gibi yerler gezilebilecek diğer yerler olarak ilgi çekiyor. Şanlıurfa’ya uçak bileti özel promosyonlar hariç 180 TL, otobüs bilet fiyatları ise 128 TL’den başlıyor.

gobeklitepe,-002.jpg2008 yılında karşılaştırma sitesi olarak kurulan teknoloji şirketi Enuygun.com, günümüzde Türkiye’nin en büyük uçak bileti sitesi konumundadır. 200’ü aşkın çalışanıyla ayda 17 milyonun üzerinde ziyaretçisine hizmet veren Enuygun.com; uçak bileti, otel rezervasyonu, otobüs bileti satışının yanı sıra, kredi, mevduat, GSM ve internet paketi karşılaştırması yapmaya da olanak tanıyor. 2016 yılında global markası “Wingie” ile dünyaya açılan Enuygun.com, uçak bileti satışını Almanca, İngilizce, Arapça, İspanyolca ve Rusça dil seçenekleriyle farklı pazarlarda da sürdürüyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA