20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

GHTC BAŞKANI DR.SAVAŞAN ITB’DE DÜNYAYI KIBRIS’A ÇAĞIRDI

GHTC Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, Genel Sekreteri Doğan Yalkı ve Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Nedime Serakıncı ile yaklaşık 161 ülkenin yer aldığı fuarda dünyayı Kıbrıs sağlık turizmi zirvesine çağırdı.

GHTC Başkanı Dr.Savaşan ITB’de dünyayı Kıbrıs’a çağırdı

06 Mart 2024 Çarşamba 10:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
BERLİN / ALMANYA -
Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, Berlin ITB 2024 Turizm Fuarı’nda 18-20 Nisan 2024 tarihleri arasında Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenecek olan 6. Dünya Sağlık Turizmi Formu ve Konferansı’nı (6th Global Healthcare Travel Forum and Conference- www.globalhtforum2024.org ) tanıttı.

-dr.ahmet-savasan-itb.jpg
Dünya Sağlık Turizmi Konseyi (GHTC)  Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, Genel Sekreter Doğan Yalkı ve Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Nedime Serakıncı 18-20 Nisan 2024 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek 6. Dünya Sağlık Turizmi Formu ve Konferansı’nı (6th Global Healthcare Travel Forum and Conference- www.globalhtforum2024.org ) tanıttı.

Beraberinde bulunan GHTC Genel Sekreteri Doğan Yalkı ve Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Nedime Serakıncı ile yaklaşık 161 ülkenin yer aldığı fuarda dünyayı Kıbrıs’ta sağlık turizmi zirvesine çağırdı.
Dünya Sağlık Turizmi Konseyi (GHTC) Dönem Başkanlığını yürüten Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Standı’nda Dönem Başkanı Dr. Ahmet Savaşan başkanlığındaki heyet bu gün 150 m2’lik Kuzey Kıbrıs Standı içinde 4m*3m boyutundaki GHTF 2024 tanıtım görselinin de yer aldığı ve konsey için özel yaratılan bölümde pek çok ülke temsilcisi ile bir araya geldi.

-dr.ahmet-savasan-itb-001.jpg

BERLİN’DE BÜYÜK BULUŞMA

Ayrıca KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve GHTC Başkanı ve Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Kuzey Kıbrıs standında bir araya geldi.

kibris-002.jpgGHTC Başkanı Ahmet Savaşan Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a 18-20 Nisan 2024 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek 6th Global Healthcare Travel Forum and Conference hakkında bilgi verdi ve GHTF 2024 için özel hazırlanan broşürü verdi.

-dr.ahmet-savasan-itb-002.jpg

GHTC ÜYESI 56 ÜLKE YER ALIYOR

GHTC Dönem Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, forumun, bilimsel makalelerin sunulacağı konferans bölümünün eklenmesiyle oluşturulan yeni formatıyla 18-20 Nisan tarihleri arasında Limak Cyprus Deluxe Hotel’de gerçekleştirileceğini bildirdi.
Savaşan, etkinlikte, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye’den sağlık hizmeti sunan kuruluşların temsilcileri ile Dünya Sağlık Turizmi Konseyine üye 56 ülkeden sağlık turizmi acenteleri, oteller, aracı kurumlar yanı sıra STK temsilcileri ve akademisyenlerin bir araya geleceğini söyledi.

SAĞLIK TURİZMİNİN GELECEĞİ KONUŞULACAK

Savaşan, gerçekleştirilecek oturumlarda, “Küresel Sağlık Turizminin Geleceği, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, Sağlık için Seyahat, Sağlık Hizmetleri ve İklim Değişikliği, Sağlık Hizmetleri ve Teknolojiler, Wellness ve Wellbeing, Sağlık Turizmi ve İleri Aktif Yaşam” konularının tartışılacağına dikkat çekti. Ahmet Savaşan, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi (GHTC) Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığını üstlenen, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilecek GHTF2024 kapsamında düzenlenecek B2B toplantılarında da, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’tan sağlık ve sağlık turizmi hizmeti veren kuruluşların, GHTC üyesi 56 ülke başta olmak üzere dünyadan sağlık turizmi profesyonelleri ile bir araya getirileceğine işaret etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA