21 Eylül 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara19°C
  • Antalya26°C

GEMİ İLE EN İYİ TATİLİ BULMAK İÇİN 10 İPUCU

Artık aileler gemiyle seyahat ederek tatil yapıyorlar. Böylece deniz yolculukları dünyayı görmenin en popüler yollarından biri haline geldi.

Gemi ile en iyi tatili bulmak için 10 ipucu

11 Mart 2018 Pazar 20:00

İSTANBUL- Kruvaziyer gemileri ile tatil son yılların en gözde terihleri arasında yer aldı. Artık aileler gemiyle seyahat ederek tatil yapıyorlar. Böylece deniz yolculukları dünyayı görmenin en popüler yollarından biri haline geldi. En iyi ve mükemmel bir deniz yolculuğu yapabilmek için aramanızı dikkatli yapmalısınız. Bunun için internette uygun siteleri bularak arzu ettiğiniz seyahat ayrıntılarınızı girin ve fiyatları karşılaştırın, en iyisini bulun. Doğru karar vermezin için en kolay yol budur.

kruvaziyer.jpg

Top Cruise Deals adlı siteye göre kruvaziyer gemileriyle en doğru yolculuğu bulmak için en iyi10 ipucu şöyle:

1) Tarzınız nedir?
Her seyir hattının farklı bir stili vardır. Kendinizi ünliler gibi hissetmek ve lüks yaşam isteyebilirsiniz.. Dünyanın ünlü kruvaziyer şiketlerinden Carnaval Cruises gemilerinde partiler ve eğlenceli harıka geziler yapılır. Disney Cruises ailelerin gezisi için idealdir. Royal Caribbean Cruises ise gemide etkinlikler konusunda uzmanlaşmıştır.

2) Gemi ile anlaşma yapmak için zamanlamanızı akıllıca seçin.
Ocak-Mart ayları için en yoğun rezervasyon dönemidir. Seyir hatlarının yıllık satışlarının % 35'ini oluşturduğu aylar en uygun fiyatların ve iyi fırsatların sunulacağı dönemdir.

3) Mevsimi göz önünde bulundurun.
Kuzeydeki Alaska ve Baltık Denizi üzere çok popüler distiasyonlardır. Ama sadece geç ilkbahar ve sonbaharın başlarında bu bölgeye seyahat yapılmalıdır. Sıcak iklimlere sahip destinasyonlara yapılan geziler ise genellikle yıl boyunca sunulur.

4) Ne kadar süre gitmek istersiniz?
Kruvaziyer şirketlerinin programlarında bir günden başlayarak 100 günü aşan gemi turları vardır. Kruvaziyer turizminde genel kural, gemi seyahatini seven müşterilerle daha uzun ve daha pahalı seyir yapmaktır.

5) Bütçe anahtardır.
Çoğu yolculuklarda alkollü içecekler, sahil transferleri ve açık deiz aktiviteleri bulunmaz. Seyahatinizi planlarken bu masrafları bütçenize dahil ettiğinizden emin olun. Hatta daha çok tasarruf etmek için bir iç kabin için tercih edin.

6) Mideniz bulanır mi?
Gemi ne kadar büyürse, deniz tutması o kadar az olur. Bu nedenle bulantıdan kurtulmak için kamaranızı daha az sallantının olacağı geminin ortasındaki bölümden seçin.

7) Yemek tercihiniz var mıdır?
Yemek tarzınıza uyan bir gemi seçin. Büfeler, zarif akşam yemekleri vardır. Kafeteryalarda olabilir. Ancak yolculuk gemisinde hiç bir zaman yiyecek yoktur.

8) Ne zaman gideceğinizi belirleyin.
Okul tatilleri zamanı ve herkesin tatile çıktığı dönemler çocuklarla dolu bir gemi anlamına gelir. Sezon dışında gemiler daha sessizdir. Böyle dönemlerde genellikle daha iyi fiyatlarda bir anlaşma yapabilirsiniz.

9) Gemide boyut önemlidir.
Daha küçük gemilerle seyahatte daha az kalabalık olur ve keşfedebileceğiniz daha az yer anlamına gelir. Böylece herkesin gittiği yerlere gidersiniz.

10) Seyahat planınızı kontrol edin.
Bazı yolculuklarda uğranılan limanlarında aktiviteler yapılır. Diğerlerinde ise daha zok gemi seyir halindeykeh gemide yapılır. Bu konuda uygun bir seyir seçtiğinizden emin olun.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA