20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

GELECEK BURADA: GENAI ARTIK TURİZMİN AYRILMAZ BİR PARÇASI

ITB Berlin 2024'te konuşan Booking Holdings CEO'su Glenn Fogel, yapay zeka kullanımının büyük bir destekçisi olduğunu ortaya koydu.

Gelecek burada: GenAI artık turizmin ayrılmaz bir parçası

07 Mart 2024 Perşembe 13:00

ÖZKAN ALTINTAŞ - TÜRKİYE TURİZM
BERLİN / ALMANYA -
Booking Holdings CEO'su Glenn Fogel, "Müşteriler seyahat planlarını yaparken üretken yapay zeka, gerçek insanlardan daha fazla yardımcı olabilir" diyor.

ITB Berlin 2024'te konuşan Booking Holdings CEO'su Glenn Fogel, yapay zeka kullanımının büyük bir destekçisi olduğunu ortaya koydu. Konvansiyonun Gelecek Yolları bölümünde yapay zekanın turizmde kullanımına ilişkin vizyonunu “Liderlik, İnovasyon ve Seyahatin Geleceği” başlığı altında şöyle özetledi: “Bir zamanlar annem ve babam bir seyahat acentesine giderlerdi. ilgi alanları zaten biliniyordu ve onlara uygun tekliflerin nerede sunulabileceği biliniyordu. Yolculuk sırasında herhangi bir sorun yaşanırsa seyahat acentesi onların iletişim noktasıydı.” Ve GenAI'nin (üretken yapay zeka) tam olarak sağlayabileceği şey budur, ancak mevcut veri hacminin artması nedeniyle daha kapsamlı bir şekilde.

booking-holdings-ceosu-glenn-fogel,.jpgGenAI, müşterilere insanlardan alınabilecek daha iyi tavsiyeler sağlar. Seyahati kolaylaştırmak için akıllı ödeme sistemleri kullanıldığında kendisinin ve şirketler grubunun gelecekle yüzleşmeye iyi hazırlanacağına inanıyor. Bu yöndeki ilk adım, bir seyahat planlayıcısının, booking.com platformunda yapay zekadan yararlanarak atılmasıdır. Fogel'in açıkladığı gibi "AI Trip Planner", Open AI'nin sağladığı teknolojik destekle her gün milyonlarca yolcuya destinasyon ve konaklama seçenekleri önermek için platformda kullanılan Booking.com'un mevcut makine öğrenimi modellerine dayanıyor. SohbetGPT. Glenn Fogel'in açıkladığı gibi: "Üretken yapay zekadaki en son gelişmeler, platformumuzdaki müşteri deneyiminin her yönünü geliştirmeye devam etmek için uzun yıllardır makine öğrenimi ile yürüttüğümüz çalışmalarımıza ivme kazandırıyor".

Bu yeni aracı kullanarak gezginler yalnızca seyahatle ilgili genel soruları sormakla kalmıyor, aynı zamanda daha spesifik araştırmalar da yürütebiliyorlar. Booking'e göre gezginler AI Trip Planner ile sohbet edebiliyor, kendi özel gereksinimlerini tanımlayabiliyor, sorular sorabiliyor ve aramalarını gerçek zamanlı olarak hassaslaştırabiliyor ve araç saniyeler içinde yeni öneriler sunabiliyor. Bu şekilde planlamacı örneğin potansiyel destinasyon ve konaklama seçenekleri hakkında bilgi ve ilham sunabilir veya belirli bir şehir, ülke veya bölge için rotalar üretebilir. “Tatilcilerin tüm seyahat boyunca yalnızca tek bir platform istediklerine inanıyorum. Bunu başarmak için seyahat seçeneklerini, ödeme sistemlerini ve çok daha fazlasını içeren akıllı çözümler sunmak istiyoruz.”
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA