25 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya21°C

GEÇİTKALE HAVAALANI İNGİLİZ CAS'IN

KKTC Bakanlar Kurulu, Gazimağusa yakınlarında bulunan Geçitkale Havaalanı'nın 15 yıllığına İngiliz CAS şirketine kiralanması kararını onayladı.

Geçitkale Havaalanı İngiliz Cas'ın

21 Şubat 2008 Perşembe 09:00

LEFKOŞE- KKTC Bakanlar Kurulu, Gazimağusa yakınlarında bulunan Geçitkale Havaalanı'nın 15 yıllığına İngiliz CAS şirketine kiralanması kararını onayladı.

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu gündemindeki konuları görüştü.

Kurul Sözcüsü, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun, İhale Komisyonu tarafından 1 Şubat 2008'de sonuçlandırılan Geçitkale Havaalanı'nın 15 yıllığına İngiliz CAS şirketine kiralanması kararını onayladığını söyledi.

Usar, Havaalanı işletim hakkının yıllık 1 milyon 579 bin 900 Avro'ya kiralandığını, buna ayrıca her yıl için işletme katkı payı olarak 157 bin 990 Avro daha ödeneceğini ve her yıl bu ücretlerin yüzde 3 artırılacağını bildirdi.

Salih Usar, her iki rakama KDV de ekleneceğini ve bunların KKTC ekonomisine katkı olacağını ifade ederek, ilgili firmanın kargo taşımacılık, bakım-onarım ve hava operasyonları için yapacağı toplam yatırımın da 58 milyon Avro olarak öngörüldüğünü söyledi.

Usar, 15 yıllığına işletim hakkı devredilen Geçitkale Havaalanı'nın 6 yıl içinde milli gelire 160 milyon avro katkı yapmasının öngörüldüğünü belirterek, Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra gerekli belgelerin tamamlanarak sözleşmenin imzalanacağını söyledi.  

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA