20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

GAZETECİLER CEMİYETİ’NİN BASIN ONUR ÖDÜLÜ, BEKİR COŞKUN’UN

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, merhum yazarımız Bekir Coşkun’u Onur Ödülü’ne layık gördü. Ödülü alan eşi Andree Coşkun, Bekir abiyi anlattı.

Gazeteciler Cemiyeti’nin Basın Onur Ödülü, Bekir Coşkun’un

10 Ocak 2021 Pazar 12:00

ANKARA - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, merhum yazarımız Bekir Coşkun’u Onur Ödülü’ne layık gördü. Ödülü alan eşi Andree Coşkun, Bekir abiyi anlattı.

Gazeteciler Cemiyeti'nin en prestijli ödülü olan, ‘Basın Onur Ödülü', geçtiğimiz ekim ayında kaybettiğimiz SÖZCÜ yazarı Bekir Coşkun'a verildi. Ödül, Cemiyet Başkanı Nazmi Bilgin tarafından, Bekir Coşkun'un eşi Andree Coşkun'a sunuldu.

basin-onur-odulu,-bekir-coskun.jpgNazmi Bilgin, Bekir ağabeyin ödülünü eşi Andree Coşkun'a takdim etti.

Ödül töreninde konuşan Andree Coşkun, “Bekir, medyanın onuruydu. Atatürk sevdalısı, Cumhuriyet sevdalısıydı. Başkalarının hayatına çok şey kattı her zaman dik durdu. Sevgili eşim huzur içinde uyusun, onu çok seviyorum'' dedi. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin de “Cemiyetimiz bu ödülü yaşayan gazetecilere veriyordu ama kuralı bozduk. Jüri toplantısında birinci sırada Bekir Coşkun çıktı'' dedi ve şunları söyledi: “Basın tarihinde böylesine iz bırakan arkadaşlar, ölüme değil ölümsüzlüğe yolcu ediliyor. Hayatın insanlara verdiği armağanlar var. Bekir'e verilen armağanların da en değerlisi Andree Coşkun'dur. Bu ödül şimdi Andree'nin elinde ve Bekir, bizi görüyorsa çok ama çok mutlu olacaktır.''

basin-onur-odulu,-bekir-coskun-002.jpgEŞİMİ ÇOK SEVİYORUM
Bekir Coşkun'un ödülünü alan Andree Coşkun “Onun eşi olmak beni yüceltiyor. Eşimi çok seviyorum” dedi.

basin-onur-odulu,-bekir-coskun-004.jpg10 Ocaklar Çalışamayan Gazeteciler Günü oldu

Basın Konseyi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “10 Ocak gerçekten çalışan gazeteciler günü olsun” dedi. Basın mensuplarına iş güvencesi, çalışma özgürlüğü getiren ve sendikalaşmanın önünü açan 212 Sayılı Yasa'nın 60 yıl önce yürürlüğe girdiği hatırlatılan açıklamada, “Son dönemde 10 Ocak'lar ‘Çalışamayan Gazeteciler Günü' oldu. Medya ekonomik ve siyasal kuşatma; ifade ve basın özgürlüğü saldırı altında. İşsiz gazeteciler ordusu on binleri aştı” denildi.

Kaynak: Zekeriya ALBAYRAK / Sözcü
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA