19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

GAY VE LBGT+ TURİSTLERİ 195 MİLYAR DOLAR HARCAMA YAPIYOR

Fitur, “Dünya çapında Gay ve LBGT+ turistler % 10'undan fazlasını ve toplam seyahat harcamalarının yaklaşık % 16'sını oluşturuyor.

Gay ve LBGT+ turistleri 195 milyar dolar harcama yapıyor

22 Ocak 2020 Çarşamba 13:00

MADRİD - Dünya turizmi giderek sınırları zorlamaya başladı. Ülkelerine kaynak yaratmak isteyen turizmciler toplumsal sınırlarını aşarak, özgürlük sınırlarını zorlayıp yeni ufuklara doğru açıldılar. Bunun en büyük örneğini İspanya’nın Madrid şehrinde düzenlenen Fitur turizm Fuarı gerçekleştirdi.

gay-ve-lbgt+.jpgFİTUR’DA BÜYÜK YER VERİLİYOR
Yaklaşık iki yıldanberi Gay ve LBGT+ segmentine fuarda yer veren Fitur, “Dünya çapında Gay ve LBGT+ turistler % 10'undan fazlasını ve toplam seyahat harcamalarının yaklaşık % 16'sını oluşturuyor. Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi raporlarına göre bu, yıl 195 milyar dolardan fazla harcama yapacakları öngörülüyor” dedi.

YÜKSEK GELİR DÜZEYİNDELER
FITUR Gay (LGBT +), turizmini dünyadaki başlıca uluslararası turizm fuarları arasında önemli yere geldiği belirtilerek şöyle denildi: “Kapsayıcılık konusunda artan bir farkındalıkla, daha büyük harcanabilir gelire sahip oldukları görülüyor. Bu nedenle daha fazla satın alma gücüne sahip olan LGBT segmentine odaklanmayı hedefleyen destinasyonlar kazanıyorlar.

FITUR’DA GAY (LGBT +) SERGI ALANı TERCİH EDİLİYOR
Ayrıca mevsimsel turizm hareketlerine bakıldığında şirketler, otel zincirleri, havayolları ve tur operatörleri için artan bir talep görülüyor.
Fitur’da Gay (LGBT +) sergi alanında, önemli destinasyonlar ve büyük şirketler yer almak istiyor. Aynı zamanda teknik oturumlar ve bir eğlence programı ile hafta sonu boyunca etkinlik devema edecek.”.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA