20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya23°C

GATWİCK HAVALİMANI'NIN GÜNEY TERMİNALİ İKİ YIL SONRA AÇILIYOR

Gatwick Havaalanı, Covid-19 pandemisi nedeniyle yaklaşık iki yıl boyunca hareketsiz kalan Güney Terminalini önümüzdeki ay yeniden açaca

Gatwick Havalimanı'nın Güney Terminali iki yıl sonra açılıyor

15 Şubat 2022 Salı 11:00

EMRE ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
LONDRA-
Gatwick havaalanı, Covid-19 pandemisi nedeniyle yaklaşık iki yıl boyunca hareketsiz kalan Güney Terminalini önümüzdeki ay yeniden açacak.

Havalimanı, 15 Haziran 2020'den bu yana yalnızca Kuzey Terminali'nden faaliyet gösteriyor, ancak yaz tarifelerinin başlamasıyla aynı zamana denk gelecek şekilde 27 Mart 2022'de yeniden açılacak.

londra-gatwick-havaliman.jpgYeniden açılış, British Airways'in Gatwick'ten kısa mesafeli uçuşlara devam etme kararının yanı sıra Vueling ve Wizz Air'in havaalanındaki operasyonlarını genişletme kararının ardından:

British Airways, 2022 yazında Gatwick'ten 35 kısa mesafeli uçuş gerçekleştirecek

Wizz Air, Norveç'ten Gatwick'te 15 günlük slot çifti satın aldı

Vueling, Londra Gatwick'ten beş İspanyol rotası ekliyor

Havalimanı ayrıca, bu ay Gatwick üssünün 20. yıl dönümünü kutlayan Easyjet'in bu yaz havalimanında şimdiye kadarki en yoğun programını uçurmayı planladığını söyledi.

londra-gatwick-havaliman.pngEasyjet, Gatwick üssünün 20. yılını kutluyor

Yeniden açılış , İngiltere'ye gelen tam aşılı gezginler için yapılan testlerin yakın zamanda sona ermesini takip ediyor .

Gatwick'in kısa mesafeli programlarının yanı sıra, havalimanı bu yaz New York, Tampa, Bangkok, Phuket, Mauritius, Dubai, Doha, İslamabad, Toronto, Montreal, Vancouver, Cancun, Antigua ve Montego Körfezi.

Şu anda Gatwick'in Kuzey Terminali'nden faaliyet gösteren bir dizi havayolu, önümüzdeki aydan itibaren Güney Terminali'ne dönmeye başlayacak, bu nedenle müşterilere uçuşlarının hangi terminalden kalkacağını kontrol etmeleri tavsiye ediliyor.

Yukarıda belirtilen havayollarının yanı sıra, bu yaz Güney Terminali'nden çalışacak olanlar arasında Ryanair, Norveç, Türk Hava Yolları, TAP, Eastern Airways, Aurigny, Aer Lingus, Air Baltic, Air Malta, Air Europa ve Enter Air yer alıyor.

Gatwick Airport CEO'su Stewart Wingate, haberle ilgili olarak şunları söyledi:

“Havaalanı, ortaklarımız, yerel topluluklar ve tüm havacılık endüstrisi için inanılmaz derecede zorlu iki yılın ardından, önümüzdeki ay Güney Terminalimizi yeniden açacağımız için mutluyuz.

"Havayollarımızdan önemli ölçüde artan uçuş programları hakkında ve Hükümetten seyahat kısıtlamalarının ve havaalanı slot düzenlemelerinin kaldırılmasıyla ilgili bazı önemli duyuruların ardından, şimdi bir kez daha bu yaz ve sonrasında yoğun bir Gatwick işletmeyi dört gözle bekleyebiliriz.

"Bugünün haberleri, Gatwick ve ortaklarımızın bu talebi karşılamamıza yardımcı olmak için yeni personel almaya başlayabileceği anlamına geliyor; bu, pandeminin etkilerinden çok kötü etkilenen yerel halk için mükemmel bir haber.

"Havayollarımız artık büyük ölçüde artan uçuş programları yürütürken, yolcularımız bir kez daha bir tatil, aile ziyareti, iş gezisi veya hayallerini kurdukları macera için rezervasyon yapıp yapmadıklarını, hem kısa hem de uzun mesafeli harika bir destinasyon yelpazesinden seçebilirler. yıllarca.

Bununla birlikte, tüketici güveninin tamamen iyileşmesi zaman alabilir, bu nedenle Hükümeti 2022'yi popüler olmayan yolcu bulma formu ve diğer ücretsiz seyahat engelleri de dahil olmak üzere tüm seyahat kısıtlamalarının kaldırıldığı yıl yapmaya çağırıyorum.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA