20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

GASTRONOMİ TURİZMİNE 'YUNAN MUTFAĞI' ETİKETİ GELİYOR

Yunanistan, Gastronomi Turizmini Teşvik Etmek İçin 'Yunan Mutfağı' Etiketini Düşünüyor

Gastronomi turizmine 'Yunan Mutfağı' etiketi geliyor

21 Şubat 2024 Çarşamba 18:00

ATİNA - Turizm Bakanı Olga Kefalogianni ile Panhelenik Restoran İşletmeleri Federasyonu (POESE) üyeleri arasında yapılan toplantıda, Yunanistan'da otantik Yunan mutfağı sunan restoranlara verilecek yeni etiket tartışıldı .

Kefalogianni, bakanlığın , gastronomi turizmi segmentine ilişkin kalkınma planlarının bir parçası olarak AB kaynaklarından finanse edilecek bir "Yunan Mutfağı" etiketinin oluşturulmasını araştırdığını söyledi .

yunan-mutfagi,-.jpgPOESE Başkanı Giorgos Kavvathas ve genel sekreter Ioannis Daveronis ile yaptığı görüşmede Kefalogianni, her bölgeyi, şehri, adayı ve kasabayı, benzersiz özellikleri, simge yapıları, yerleri, etkinlikleri ve yerel gıda ürünlerini sergileyecek bir dijital turizm haritasının oluşturulmasına da değindi. . Haritanın ülkenin yiyecek ve içecek endüstrisinin, tarım turizminin ve gastronomisinin tanıtımına katkıda bulunacağını söyledi.

Her iki taraf da, ülkenin mutfağını ve ürünlerini tanıtmanın en iyi yolunun, yerel beslenme uygulamalarını ve gelenekleri de koruyacak olan restoran ve ürünlerin sertifikalandırılması olduğu konusunda hemfikirdi. POESE delegeleri ayrıca şarap imalathaneleriyle sinerji oluşturacak eylemler talep etti.

Bakan, Yunan ürünlerini ve destinasyonlarını markalamak ve uluslararası pazarda görünürlüğünü artırmak için çaba sarf edildiğini de sözlerine ekledi .

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA