20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

GASTRONOMİ TURİZMİ FORUMU’NDA 'İNSANLAR VE GEZEGEN' KONUŞALACAK

Japonya'daki UNWTO Gastronomi Turizmi Forumu'nun odak noktası 'İnsanlar ve Gezegen' oluyor

Gastronomi Turizmi Forumu’nda 'İnsanlar ve Gezegen' konuşalacak

18 Kasım 2022 Cuma 13:00

NARA / JAPONYA - Kapsayıcı kalkınmanın itici gücü olarak gastronomi turizminin artan önemi önümüzdeki ay Japonya'nın Nara şehrinde kutlanacak.
'İnsanlar ve Gezegen için Gastronomi Turizmi: Yenilik Yap, Güçlendir ve Koru' teması altında düzenlenen 7. UNWTO Gastronomi Turizmi Dünya Forumu 12-15 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek. Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve Basque Culinary Center (BCC) tarafından düzenlenen ve Japonya Turizm Ajansı'nın desteğiyle Nara Valiliği Hükümeti'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik, gastronomi turizminin bir platform olarak rolüne ışık tutacak. geliştirme, kadınların ve gençlerin güçlendirilmesi ve yeteneklerin nasıl çekilip elde tutulacağına dair yenilikçi yollar.

unwto-gastronomi-turizmi.jpgAyrıca, UNWTO'nun Turizmde Gıda İsrafını Azaltma Küresel Yol Haritası'nın lansmanına da tanık olacak. Yol Haritası, gıdanın hiçbir zaman atık haline gelmemesi için sürdürülebilir gıda yönetimini benimsemeleri için turizm paydaşlarına tutarlı bir çerçeve sunmaktadır.

İNOVASYON VE SOSYAL IÇERME

UNWTO Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili şunları söylüyor: “Forum'un bu yılki edisyonu, uzmanların en iyi uygulamalarını paylaşmaları ve Gastronomi Turizminin sürdürülebilirlik, yenilikçilik ve sosyal içerme rolünü geliştirmeleri ve önemini vurgulamaları için eşsiz bir fırsat sunuyor. bölgesel ve kırsal kalkınma için önem arz etmektedir.”

Basque Culinary Center Direktörü Joxe Mari Aizega şunları ekledi: “Gastronomi sektörü, bir bölgenin imajı ve uluslararası projeksiyon üzerinde anlamlı bir etkiye sahiptir. Ve bunun için, genç yetenekleri beslemek ve artırmak, değer yaratmak ve en önemlisi gastronomi turizmi sektörünün karşı karşıya olduğu zorlukları ele almak için bunun gibi forumlara ihtiyaç var.”

Nara Valisi Bay Shogo Arai şunları söyledi: “Gastronomi turizmi, Nara'nın gıda ve turizm arasındaki bağlantıları teşvik etme girişimlerinin merkezinde yer aldı. Bu tür bağlantılar yalnızca geleneksel kültür ve çeşitliliğin desteklenmesine değil, aynı zamanda kültürel iletişimin, bölgesel ekonominin, sürdürülebilir turizmin ve gastronomi alışverişinin gelişmesine de katkıda bulunuyor.”

Japonya Turizm Ajansı Komiseri Bay Koichi Wada şunları ekledi: “Turizm ile yiyecek ve içecek profesyonellerinin dostça rekabet ettiği bu büyük gelenek ve kültür ülkesinde, gastronomi turizminde birçok yeni girişim var. Sizi tekrar Japonya'da ağırlamayı dört gözle bekliyoruz.”

KÜRESEL GASTRONOMI LIDERLERI

Forum, küresel gastronomi ve turizmin önde gelen isimlerinden birçoğunu bir kez daha ağırlayacak. Nara'da yer alacak kişiler arasında UNWTO Sürdürülebilir Turizm Elçisi ve 2016 Asya'nın En İyi Kadın Şefi, Filipinler'den Maria Margarita A. Fores , İtalya'dan 'En İyi 50' listesinde 12. sırada yer alan Şef Catia Uliassi ve Masayuki Miur yer alıyor. a, Kiyosuminosato AWA Michelin Guide Nara 2022, Green-Star Restaurant'ın (Japonya) sahibi. Tam kadro Forum Programında mevcuttur.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA