19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • Antalya26°C

FRANSIZ TURİZMCİLER ‘ANKARA’NIN BAĞLARI ‘İLE COŞTU

Fransız turizmciler önce Türk hamamında kese ve sabun ile yorgunluk attılar. Grand Hotel restoranında yenilen yemekte oyun havaları ile eğlencenin doruğuna çıktılar.

Fransız turizmciler ‘Ankara’nın Bağları ‘ile coştu

20 Ekim 2023 Cuma 20:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
NİĞDE
- Kültür ve Turizm Bakanlığı, TGA destekli Samistal Turizm’in sahibi Cevdet Eroğlu’nun Fransa’dan getirdiği doğa turizmi yapan 25 tur operatörü Kapadokya ve Aladağlar yürüyüşlerinin ardından yorgunluklarını Niğde’de Türk hamamında kese ve sabun ile attılar. Daha sonra ise Grand Hotel Niğde’nin restoranında yenilen yemekte ‘Ankara’nın Bağları’ oyun havası ile coştular.

fransiz-turizmciler-004.jpg
fransiz-turizmciler.jpg
fransiz-turizmciler-005.jpg

REHBER KADİR ŞİMŞEK KAPADOKYA’YI ANLATTI
Gezi boyunca Fransız doğa turizmi tur operatörlerine başarılı hizmet veren deneyimli Fransızca turist rehberi Kadir Şimşek, yürüyüş boyunca gruba Kapadokya’nın jeolojik olumu hakkında bilgiler verdi. Kapadokya’nın, gerçeküstü manzaraları kadar tarihi geçmişiyle büyüleyici bir bölge olarak, cazibesini anlattı. Kapadokya’nın Hristiyanlık öncesi Hititlerin yaşadığı eski çağlara dayandığını söyledi. Fransız turizmciler yürüyüş boyunca Kapadokya’nın esrarengiz yapısından etkilendiler.

fransiz-turizmciler-006.jpg
fransiz-turizmciler-007.jpg
fransiz-turizmciler-008.jpg
fransiz-turizmciler-009.jpg
fransiz-turizmciler-014.jpgfransiz-turizmciler-015.jpg

TARİHİ GÖNCÜ KONUKEVİ’NDE KONAKLAMA

Fransız turizmciler iki günlük yürüyüş sonrası konaklama için Niğde Ömer Halis Üniversitesi’ne ait Göncü Konukevi’ne yerleştiler.
Aslına sadık kalarak restore edilen Göncü Konukevi birbiriyle bağlantılı tarihi dokuya sahip taş evlerden oluşuyor. Göncü Konağı’nın 5 yıldızlı otel odalarını aratmayan 23 odası ve 48 yatak kapasitesi bulunuyor. Konukevinde üniversite personelinin yanında dışardan gelen konuklarda faydalanıyor.

fransiz-turizmciler.jpegfransiz-turizmciler-001.jpeg

TÜRK HAMAMINA GİTTİLER

Demirkazık’tan Çukurbağ’a, Kazıklı Ali vadisinden Elekgölü’ne yapılan yürüyüşler Fransız turizmcileri yordu. Böyle bir yürüyüş sonrası yorgunluk atmanın tek çaresi hamama gitmekti. Samistal Turizm’in sahibi Cevdet Eroğlu, bölgede turistik hamam olmadığı için Niğde’de halkın gittiği Türk hamamına rezervasyon yaptırdı.
Gezi boyunca Fransız doğa turizmi tur operatörlerine başarılı hizmet veren deneyimli Fransızca turist rehberi Kadir Şimşek, Niğde’deki hamamda da gruba eşlik ederek Türk usulü yıkanmanın özelliklerini anlattı. Tarihi geçmişiyle Türk Hamamı kültürü konusunda bilgiler verdi.

fransiz-turizmciler-003.jpg
fransiz-turizmciler-001.jpg
fransiz-turizmciler-002.jpg

ANKARA’NIN BAĞLARI İLE COŞTULAR

Grand Hotel Niğde’nin restoranında yenilen yemek sonrası müzik çalmaya başladı. Fransızca turist rehberi Kadir Şimşek, önce “Nasıl geçti habersiz” şarkısıyla Fransız bayan acenteyi dansa kaldırdı. Arkasından çalan oynak havalar üzerine pistten inmedi. Canlı müziğin ritmine uyup oynarken Fransız konukları piste davet etti. Arka arkaya çalan Ankaralı Turgut’un oynak havaları Fransız turizmcileri coşturdu. ‘Ankara’nın Bağları’ çalınca herkes piste çıkarak bel kırıp, gerdan kıvırarak oynamaya başladılar. ‘Fıldır Fıldır Hayriye’, ‘Kaymak Lazım’, ‘Çekirge’ şarkıları ile coşan Fransız turistlere restoranda bulunanlarda katıldı. Oynak havalar bitene kadar pistten inmeyerek eğlenceli bir gece yaşadılar.

fransiz-turizmciler-010.jpgfransiz-turizmciler-011.jpgfransiz-turizmciler-012.jpgfransiz-turizmciler-013.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA