21 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara13°C
  • Antalya22°C

FRANKFURT’TA 2018 ŞÖLENLER YILI OLACAK

2018’de küçük sokaklar ve meydanlarda etkinlikler ticaret kenti olarak bilinen Frankfurt’a ayrı bir cazibe, özellik kazandıracak.

Frankfurt’ta 2018 şölenler yılı olacak

27 Ekim 2017 Cuma 13:00

FRANKFURT - Çok modern yüksek bina projeleri, eski semtleri dokusuna uygun onarım, Hollandalı ressam Rubens ve komedyen Otto Waalkes, kadınlara seçim hakkı ve devrimler, grafiti sanatçısı Basquiat ve modacı Jil Sander... Main metropolü 2018’de, işte bütün bunları size sunuyor.
Bu şehir gerçekten, uyku nedir bilmiyor. Yüksek binaları düşünün. Europaviertel semtindeki „Porsche Design Tower“, Gallus mahallesindeki „Spin Tower“, şehir merkezindeki „Drei Schwestern-Üç Kızkardeş“ gibi yeni yüksek binaların yanında, kentin tarihi dokusunu yansıtan tarihi sokaklar da, tüm haşmetiyle ayakta duruyor. Eski dokusuna uygun biçimde aynen inşa edilen bir bölgede, yörenin yeni sakinleri konutlarına 2018’de taşınmaya başlayacak, kahvehane ve lokantalar açılacak. Struwwelpeter Müzesi de, bu alanda kendine yeni bir yurt bulacak. Halen büyük ustalık ve titizlikle inşa edilen o küçük sokaklar ve meydancıklar, tarihten bu yana ticaret kenti olarak bilinen Frankfurt’a ayrı bir cazibe ve yeni bir özellik kazandıracak. 2018 yılı sonbaharında „DomRömer-Quartier“ denilen alan, büyük bir kent şöleni ile açılacak.


header_roemerberg_justitia.jpgHISTORISCHES MUSEUM: Frankfurt Tarih Müzesi’nin merakla beklenen açılışı, bu kenti, 2017 Ekim ayından itibaren tüm değişimleri yakın takibe alan kişilere değişik bakış açıları sunabiliyor. Burada bir dizi önemli etkinlik olacak: Bunlardan birisi ve ilki, kadınlara seçim hakkının verilişinin 100. yılı sergisi. Bu sergi 2018 yılı yaz aylarında başlayacak. (30 Ağustos 2018 - 20 Ocak 2019 arası)

Bu arada, müzeler kuşağına yeni bir halka olarak, en yeni ve en genç ve oldukça nitelikli bir Çocuk Müzesi’nin de açılacağını da hatırlamak gerekir. Bu yeni uğrak noktasında çocuklar ve gençler, tarihin önemli kesitlerini yaz aylarında yeni bir ruhla yaşamaya başlayacak. Serginin adı ise „Herşeye Karşı! Devrim Tarih Yapıyor“ (Ağustos 2018 - Ocak 2019 arası)


STÄDEL MUSEUM: Sanatın en görkemli bir boyutunu yeni yılın başında Städel Müzesi’nde yaşamak mümkün olacak. Bu sergide, Avrupa barok resmi konusunda ilk akla gelen Hollandalı ressam Peter Paul Rubens’in çalışmaları izlenebilecek. Bu özel serginin adı „Rubens-Dönüşümün Gücü / Rubens-Kraft der Verwandlung“ adını taşıyor ve bu sergide 120 çalışma yer alıyor. (8 Şubat 2018 - 21 Mayıs 2018 arası)


MUSEUM ANGEWANDTE KUNST: İsimleri öyle bir çırpıda yanyana sıralanamayacak daha birçok şahsiyet, Frankfurt’ta ardarda konuk oluyor: Mesela El Sanatları Müzesi’nde, 2017 yılı Kasım ayında, dünyada ilk kez olmak üzere, Almanya’nın büyük moda tasarımcısı Jil Sander’in kreasyonları görülebilecek.

Schirn Kunsthalle: Bu sanat merkezi ise, Basquiat adlı, Newyorklu ve 20. yüzyılın en büyük grafiti sanatçısının, eserlerine ev sahipliği yapacak. „Basquiat. Boom for Real“ adlı bu sergi 2018 yılında 16 Şubat-27 Mayıs tarihleri arasında gezilip görülebilecek. Bu sergide sanatçının sadece görsel eserleri değil, aynı zamanda müzik ve film dünyasına ne denli ilgili ve yakın olduğu görülebilecek.


CARICATURA MUSEUM: Frankfurt Karikatür Müzesi ise, Almanya’nın başarılı komedyenlerinden Otto Waalkes’in karikatürlerini 2018 yazında sergileyecek.

Wäldchestag: Frankfurt’a özgü yaşama sevincini, bu kente özgü mutfak zenginlikleri ve Frankfurt’un geleneklerini, en iyi şekilde halk şölenlerinde gözlemek, izlemek mümkündür. Her kim, klasik anlamda geleneksel yemekleri keşfetmek istiyorsa, onlar için en iyi adres, işte bu „Orman Festivali“ diye bilinen farklı bir şölendir. Her yıl „Pfingsten“ diye bilinen yortu bayramına denk gelen 3 günlük bu etkinlik, her yaştan ziyaretçi için bulunmaz bir eğlence mekanıdır ve şölen bir anlamda„Frankfurt’un Milli Bayramı“ olarak da tanınır. Ziyaretçiler için çok sayıda açık alan lokali, modern donanımlı seyyar dükkanlar ve kapsamlı bir canlı müzik programı vardır. (19-22 Mayıs 2018 arası)


weihnachtsmarkt_copyright-visitfrankfurt_holger-ullmann_front_magnific.jpgOPERNPLATZFEST: Opera Meydan Şöleni ise, ağız tadını iyi bilenleri, uluslararası renkte yemekleri tanıyanları, zengin müzik programları ile yine bekliyor. Burada caz müziğinden pop müziğine kadar, geniş bir yelpazeden şarkıları dinleyebilirsiniz. Bu etkinliği ayrıca, güzel bir yaz akşamında, tarihi Opera binasının altında yaşamayı, sanırız sizler de iyi hayal edebilirsiniz. (27 Haziran - 6 Temmuz 2018 arası)


IRONMAN: Spor dostları için, dünyanın belki de en zorlu müsabakası, 3,8 km yüzme, 180 km bisiklet sürme ve ardından finale götüren bir maraton koşusudur. Bunun da adı Çılgınlar Avrupa Maratonu’dur. Yani, IRONMAN European Championship. Bu müsabaka, müthiş bir doğa ve kulis ortamında, insanda nefes kesen bir güç denemesini şart koşuyor. Tabii ki, Römer Meydanı’ndaki varış noktasına erişebilmek, orada bekleyen binlerce insanın coşku dolu tezahüratları, eşi benzeri olmayan bir heyecan tablosudur. (Haziran 2018)

frankfurter-apfelweinfestival_copyright-visitfrankfurt_holger-ullmann_front_magnific.jpg


apfelweinfestival_copyright-visitfrankfurt_holger-ullmann_front_magnific.jpgAPFELWEINFESTIVAL: Elma Şarabı Festivali ise, kent merkezinde, şehrimizin adeta ulusal içkisinin su gibi aktığı bir etkinliktir. Bazen bir bardak şarap, ya geleneksel biçimde katıksız, ya da farklı içeçeklerle karıştırılarak, kokteyl biçimiyle de, ayrı bir tad verir. Elbette bu içeceklerin yanında, leziz yöresel ağız tadı yiyecekleri de yine unutmayalım. (10 - 19 Ağustos 2018 arası)


MUSEUMSUFERFEST: Müzeler Sahil Şöleni, Avrupa’nın gelmiş geçmiş en büyük ve en kapsamlı bir sanat ve kültür festivalidir. Bu büyük açık alan etkinliğinde her sene, Ağustos’un son hafta sonuna denk gelen 3 günde, Main nehrinin iki yakasında konuçlanmış olan müzeler, kapılarını gece yarılarına kadar açık tutuyor. Amaç daha fazla ziyaretçiyi ağırlayabilmek. Bunun yanısıra, nehir kenarında kurulan çadır ve standlarla çok farklı el sanatlarından örnekler ile, takı olarak tanımlanabilecek inanılmaz çeşitlilikte sanat ürünleri, meraklı ve ilgili kitlelerle buluşuyor. Ayrıca, çok sayıda sahnede müzik eğlence programları da ziyaretçilere inanılmaz güzellikte bir eğlence ve güzel vakit geçirme fırsatı sunuyor. Bu tablo içinde, dünyanın dört bir köşesinden mutfak zenginlikleri de, hiç kuşkusuz önemli bir rol oynuyor. (24 - 26 Ağustos 2018 arası)


museumsuferfest_copyright-visitfrankfurt_holger-ullmann_front_magnific.jpgRHEINGAUER WEINMARKT: Rheingau Şarap Panayırı, ise, yaz mevsiminin yavaş yavaş bitmeye yüz tuttuğu sonbaharın ilk günlerinde, şehir yaşamına ayrı bir renk katıyor Fressgasse diye bildiğimiz meşhur sokakta açılan panayırda Rheingau bölgesine özgü 600’ü aşkın, birbirinden güzel ve kalitede farklı şarap ve şampanya, meraklısına hitap ediyor. Ağzınızda kendini hissettiren bir damlanın verdiği tadın yanısıra, yudumladığınızda asidiyle serinlik duygusu veren lezzeti de, burada bulabilirsiniz. Sunulan şarap ve şampanyalar arasında Rheingau bölgesi için „Riesling“ denilen özel bir tür öne çıkarken, farklı seçeneklerin de olduğunun altını çizmek gerekir. Bu Rheingau Şarap Panayırı’nda, Frankfurt’a özgü, farklı karışımı olan şarapları tanıtan bir şarap güzeli ile de karşılaşmanız, her an mümkündür. (29 Ağustos - 7 Temmuz 2018 arası)


frankfurter-weihnachtsmarkt_copyright-visitfrankfurt_holger-ullmann_front_magnific.jpgWEIHNACHTSMARKT: Yılın bitimine yakın günlerde ise, kent merkezinde kurulan geleneksel Noel Pazarı ise, Frankfurt’a ayrı bir hava getirir. Ki bu etkinlik, kendi dalında Almanya’nın en eski ve en büyük birkaç Noel pazarından biri olarak tanınır. Noel’e özgü estetik ışıklandırma sayesinde, tarihi meydan ve çevresi, bu kutsal gün öncesinde ayrı bir his verir. Bunun yanısıra, 200’e yakın yemek içecek ve farklı ürünlerin satıldığı standlar ile ziyaretçilere güzel bir atmosfer sunar. Meydanda kurulan bir sahnede, noel öncesine denk gelen Advent konserleri gerçekten yaşanmaya değerdir. Hele aynı meydandaki Nikolay Kilisesi’nin kulesinde nefesli çalgı gösterisi, ayrı bir keyif verir. (26 Kasım - 22 Aralık 2018 arası)

İrtibat:

Tourismus+Congress GmbH Frankfurt am Main | Kaiserstraße 56 | 60329 Frankfurt am Main

Phone: +49 (0)69 / 21 23 31 20

tourismus@infofrankfurt.de | www.frankfurt-tourismus.de

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA