20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

FİTURNEXT 2023'TE REJENERATİF TURİZM KONUŞULDU

FiturNext 2023’te çevresel kaynaklara yatırım yapmanın bir turizm destinasyonunun gelişimi üzerinde doğrudan etkisi olduğunu anlatıldı.

FiturNext 2023'te rejeneratif turizm konuşuldu

23 Ocak 2023 Pazartesi 14:00

MADRID - Latin Amerika Kalkınma Bankası ile iş birliği içinde sürdürülebilirliğe değer veren turizm uygulamalarını teşvik eden FiturNext 2023, görüşmeler, yuvarlak masa toplantıları ve sunumlarda destinasyon gelişmesinde turizmin önemi tartışıldı. Sürdürülebilir turizmin sonrasının rejeneratif turizm olduğu belirtildi.
Şimdiye kadar sürdürülebilir turizmin ana odak noktası turizmin olumsuz etkilerini en aza indirmek olduğunun anlatıldığı toplantıda. ürdürülebilir turizmin yeni bir yönde ilerlediğini bildirilerek "Bir sonraki adım, turizmi bir araç olarak kullanarak yerel toplumu geliştirmektir. Bunun için terim rejeneratif turizmdir. Rejeneratif turizm, hayatta gerçekten önemli olan şeylere odaklanır. Rejeneratif turizm, toplumun birincil ihtiyaçlarını karşılayarak yerel halkın yaşam kalitesine katkıda bulunur. Toplulukların ve turizm sitelerinin kendilerini sürekli yenilemelerine yardımcı olur" denildi.

Sektörden 40'tan fazla, ortak bir bakış açısıyla turizm sektöründe yenilenmenin nasıl teşvik edileceğine dair düşüncelerini paylaştı. Sürdürülebilirleğin, bir destinasyonun ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimi üzerinde bir etkiye sahip olduğu anlatıldı.

fiturnext-2023.jpg

Siyasi gündemde rejeneratif turizm

FiturNext 2023, dört günlük program boyunca çok sayıda referans topladı. Bunlar, sürdürülebilirliği ön plana çıkaran turizm sektöründen kamu yetkililerinin katılımını içeriyordu.

Özellikle, Ekvador Turizm Bakanı Niels Olsen, Kolombiya Turizm Bakan Yardımcısı Arturo Bravo, Biyoçeşitlilik Vakfı Direktörü Elena Pita ve CAF İklim Eylemi ve Pozitif Biyoçeşitlilik Yöneticisi Alicia Montalvo ile yapılan yuvarlak masa toplantısı, çevresel kaynaklara yatırım yapmanın bir turizm destinasyonunun gelişimi üzerinde doğrudan etkisi olduğunu anlatı.

Latin Amerika ve Karayipler'de rejeneratif turizmin önemine odaklanan Dr. Üstelik tüm bunlar, mirasın ve biyoçeşitliliğin gelişmesine yol açar. Montalvo ayrıca Latin Amerika Kalkınma Bankası'nın sürdürülebilir ve canlandırıcı turizm alanındaki ana faaliyet hatlarını da sundu.

Katalonya Turizm Genel Müdürü Marta Domènech ile Balear Adaları Turizm Genel Müdürü Isabel Vidal Tomás arasındaki canlandırıcı kamu politikaları konusundaki tartışmadan da bahsetmeye değer. İçinde konuşmacılar, sorumlu ve çevreye duyarlı turizmi siyasi gündemlerde görünür kılmanın bir destinasyonda uygulanması için temel olması gerektiğine işaret ettiler.

FiturNext ayrıca bu yılın ve önceki sürümlerin finalistlerinin ve kazananlarının bir dizi ilham verici konuşmaya katılımını da sağladı. Bunlar arasında Starlight Vakfı, Apadrina un Olivo, Sentir el Alto Tajo ve Dünya Turizm Örgütü'nden temsilcilerle pozitif turizmi teşvik etmek için bir yuvarlak masa toplantısı yer aldı. Bu baskının finalist girişimleri olan 5. SARoCO, Playa Viva ve Procoreef de bir destinasyonda rejeneratif turizmi uygulamaya yönelik ilk adımları, yol haritasını analiz etmek için bir diyalogda bir araya geldi.

Son olarak, Cumartesi günü dördüncü edisyonunu, ülkedeki farklı üniversitelerden gelen turizm öğrencilerinin sürdürülebilir, canlandırıcı ve yerel toplulukların yaşam kalitesini iyileştirmek için bir destinasyonun nasıl birlikte yaratılacağını keşfetmeyi amaçlayan bir çalıştayla kapattı.

FITUR HAKKıNDA

FITUR, turizm etkinlikleri için dünyanın önde gelen ticaret fuarlarından biridir ve Ibero-Amerikan pazarı için mükemmel bir merkezdir. IFEMA MADRID tarafından organize edilen 42.'sini 18-22 Ocak 2023 tarihleri ​​arasında İspanyol başkentinin Ticaret Fuarı Merkezinde, Hükümetin Olağanüstü Kamu Yararı Olan Bir Olay olarak ilan etmesinin desteğiyle gerçekleştirecektir. Buna ek olarak, FITUR'u yeni gelişmelerden haberdar olmak için harika bir referans platformu haline getiren kurum, ülke ve destinasyonlar, otel zincirleri, acenteler ve tur operatörleri, teknoloji şirketleri, tedarikçiler, ulaşım araçları vb. uzmanlık, teknoloji ve sürdürülebilirlik açısından öneriler ve gelecekteki eğilimler ve uluslararası turizm endüstrisinin tüm ısı zinciri için temel olay.

CAF HAKKıNDA

CAF - Latin Amerika Kalkınma Bankası - kamu ve özel sektör projelerinin finansmanı, teknik işbirliği ve diğer özel hizmetlerin sağlanması yoluyla sürdürülebilir kalkınmayı ve bölgesel entegrasyonu teşvik etme misyonuna sahiptir. 1970 yılında kurulan ve şu anda İspanya ve Portekiz ile birlikte 19'u Latin Amerika ve Karayipler'den olmak üzere 21 ülke ve 13 özel bankadan oluşan bu banka, çok taraflı finansmanın ana kaynaklarından biridir ve bölge için önemli bir bilgi üreticisidir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA