20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

FITUR KNOW-HOW & EXPORT, YENİLİKÇİ TURİZMİN ANAHTARINI VERİYOR

Akıllı Destinasyon Platformu, Avrupa fonları ve Yapay Zeka gibi konuları kapsayan geniş kapsamlı bir etkinlik programı yer alacak.

FITUR Know-How & Export, yenilikçi turizmin anahtarını veriyor

15 Ocak 2024 Pazartesi 10:00

MADRID - SEGITTUR ve FITUR tarafından ICEX España Exportación e Inversiones işbirliğiyle düzenlenen FITUR Know-How & Export , turizm endüstrisindeki güncel teknolojik gelişmelere derinlemesine bakmak için Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı'na geri dönüyor . Akıllı Destinasyon Platformu, Avrupa fonlarının turizm sektörünün dijital dönüşümündeki rolü ve Yapay Zeka, 24-26 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleşecek olan FITUR Know-How & Export'un 12. edisyonunun ana temalarını oluşturacak.

Destinasyonların dönüşümüne yönelik teknolojik çözümler sunan 40'tan fazla katılımcı şirket, Birleşmiş Milletler çalışma grubunun bir sonucu olarak sürdürülebilirlik, tarımsal deneyimler veya sektördeki Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ndeki iyi uygulamalar gibi diğer önemli hususlara atıfta bulunarak bu konuları ele alacak. Küresel kompakt .

Ayrıca bölüm 18 adayın gösterildiği 1. "The IA for Tourism Awards 2024" ün 25 Ocak'taki sunumuyla turizm sektörüne yönelik Yapay Zeka ile geliştirilen en yenilikçi çözümleri tanıyacak.

fitur-know-how.jpgFITUR Know-How & Export , katılımcı şirketlerin tam bir faaliyet programına erişebileceği eşsiz bir bilgi paylaşımı fırsatı sunuyor:

24 Ocak Çarşamba

11.30: Akıllı Turizm Şirketleri: UNE 178510:2023 standardının sunumu

Katılımcılar: Enrique Martínez, SEGITTUR Başkanı; Turizmden Sorumlu Devlet Bakanı Danışmanı ve Sözcüsü María Velasco ve İspanyol Standardizasyon Derneği (UNE) AEN/CTN 178 SC5 Sekreteri Natalia Ortiz de Zárate.

12.00 | Yuvarlak masa: "Kalkınma için Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi: Çok Taraflı Kurumlar Nasıl Yardımcı Olabilir" (İngilizce olarak sunulur)

Moderatör: Fernando Leon. Head Seyahat Endüstrisi ICEX

Katılımcılar: Filipinler Turizm Bakanlığı Müsteşarı Bayan Shereen Gail Yu-Pamintuan; Asya Kalkınma Bankası (ADB), Kıdemli Sürdürülebilir Turizm Uzmanı Sayın Wouter Schalken; Amerika Kıtası Kalkınma Bankası (IDB). Bayan Adela Moreda. Sektör Lider Uzmanı / Turizm, Dünya Bankası Grubu (WBG). Bayan Louise Twining-Ward, Ph.D. Kıdemli Özel Sektör Uzmanı, Piyasalar ve Teknoloji Küresel Birimi, Finans, Rekabet Edebilirlik ve Yenilik.

13:00 | İyileşme, Dönüşüm ve Dayanıklılık Planı çerçevesinde "Son Mil" Programı kapsamında turizm şirketlerinin dijitalleşmesine yönelik finansmana yönelik 2. Başvuru Çağrısı.

13.30 | İyileşme, Dönüşüm ve Dayanıklılık Planı çerçevesinde Akıllı Turizm Destinasyon Ağı (Kırmızı DTI) destinasyonlarında teknolojik platformların ve teknolojik çözümlerin konuşlandırılması için fon çağrısı.

16:00 | Yuvarlak masa "Akıllı Hedef Platformuna bağlı kullanıcı örnekleri".

Moderatör: César Lapuente, SEGITTUR

Katılımcılar: Sergio Serna, Yönetici Ortak, TechFriendly; Manuel Romero, Yönetici Ortak, Dinamiza; Sandra Navarro, Proje Yöneticisi, Sien Consulting; Jonatan Paton, Yönetici Ortak, Infyde ve Gustavo Bassotti, Kıdemli Direktör, THR Consulting.

17:00: "Geleceğin Turizmi Projesinin Sonuçları" konulu yuvarlak masa.

Moderatör: Elisa Carbonell, ICEX İş Dünyasını Uluslararasılaştırma Genel Müdürü

Katılımcılar: Carlos Romero, Araştırma, Geliştirme ve İnovasyon Direktörü, SEGITTUR; Adela Moreda Baş Uzman / Turizm, IDB; Juliana Bettini, Kıdemli Turizm Uzmanı, IDB ve Karina Fortete, Turizm Planlama ve Yönetim Danışmanı, Turizm Bölümü, Montevideo Belediyesi (Uruguay).

18:00 | Travelguau ödüllerinin sunumu

25 Ocak Perşembe

10.30 : Akıllı Turist Destinasyonu rozetlerinin sunumu

12.00: Yuvarlak Masa "Akıllı Destinasyon Platformu"

Moderatör: Enrique Martínez Marín, SEGITTUR Başkanı

Katılımcılar: John Mora, Akıllı Şehirler Komisyonu Başkan Yardımcısı, AMETIC; CEOE Turizm, Kültür ve Spor Departmanı Direktörü Inmaculada de Benito; DigitalES Kurumsal İlişkiler Direktörü Carmen Sánchez ve Conectic Akıllı Turizm Grubu Direktörü Ana Torrent; ve RECI Başkanı José de la Uz.

13:00 | Yuvarlak masa "Turizmde teknoloji. Artırılmış Gerçeklik ve Yapay Zekanın Ötesinde"

Moderatör: Carlos Romero, Ar-Ge&I Direktörü, SEGITTUR

Katılımcılar: Oscar Rueda, Turizm Direktörü, CAF; Natalia Bayona, İcra Direktörü, UNWTO ve Javier Argente, ARVisión y Destino

16:00 | Yuvarlak Masa "Turizm Zekasının Oluşturulması: Turizm Sektöründe Stratejik Kararlar İçin Veri Paylaşımı"

Moderatör: Laura Flores, İş Geliştirme ve Yeni Teknolojiler Direktörü, SEGITTUR

Katılımcılar: Carlos Alonso, Dijital Dönüşüm Bakanlığı Veri Ofisi Bölümü Direktörü; Javier Párraga, Dijital Dönüşüm Direktörü, Murcia Kent Konseyi; Francisca Rubio, Genel Müdür, Gaia-X İspanya ve Edurne Vidal, Turizm Direktörü-Müdürü, Santander Kent Konseyi

17:00 | Uygulamalı çalıştay "Turizm sektörüne uygulanan bilişsel turizm zekası"

Katılan: Rafael Llanes, ML6 Başkanı; Skyview'in CEO'su; ve Üretken Yapay Zeka kursunun akademik koordinatörü, The Valley

17.30 | IA yarışması ve ödül töreni için başvuruların sunulması

26 Ocak Cuma

10.30. Yuvarlak masa "Tarımsal turizm deneyimleri yaratmanın zorlukları".

Moderatör: Kevin Salvador, turizm ürünleri yaratma uzmanı

Katılımcılar: Miguel Ángel Naredo, Turizm Tanıtım Başkanı, Mancomunidad Comarca de la Sidra; Gabriel Quesada, Turizm teknisyeni, Vinarós; Cristian González, sahibi, La Huerta de Abril ve Cicerón Mercadal Jr., Yönetici, Bolets de Menorca.

11.30 Yuvarlak masa "Turizm sektörünün döngüsel ekonomiye geçişi"

Moderatör : Iñaki Gaztelumendi, Verne

Katılımcılar: San Sebastián Turismoa destinasyon yönetimi başkanı Garikoitz Muñoz; Turismo Tenerife CEO'su Dimpel Melwany; Enrique Valero, Genel Müdür, Abadía Retuerta ve Marta Aparicio, Direktör, Salinar de Naval

12.30 Yuvarlak masa "İş sürdürülebilirliğinde turizm sektörü için yol haritası. İspanya'daki BM Küresel İlkeler Sözleşmesi çalışma grubunun sonuçları"

12.30 -12.40 | Hoş geldin

Katılımcılar: BM Küresel İlkeler Sözleşmesi İspanya İcra Direktörü Cristina Sánchez ve SEGITTUR Başkanı Enrique Martínez

12.40 - 12.50 "İşletmenin Sürdürülebilirliğinde Turizm Sektörünün Yol Haritası. İspanya'daki BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Çalışma Grubunun Sonuçları"

Katılımcı: Silvia Rial, Kurumsal ve sektörel sürdürülebilirlik Başkanı, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi İspanya

12.50 -1.50pm | En iyi iş uygulamalarının sunumu

Moderatör: Rubén Carricondo, İspanya'daki BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Eğitim ve Gündem 2030 Koordinatörü

Katılımcılar: BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Turizm Çalışma Grubu İspanya şirketleri; María de Andrés González, Viajes El Corte Inglés Grubu; Sandra Benbeniste, Iberostar Grubu; Cristina Montes, Amadeus IT Group SA ve Choni Fernández, PortAventura World

13.50 Kapanış


TEST YASAL UYARISI - IFEMA

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA