19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

FITUR 2024'ÜN BAŞLIĞI SÜRDÜRÜLEBİLİR VE ERİŞİLEBİLİR TURİZM

IFEMA MADRID tarafından 24-28 Ocak 2024’te yapılacak Uluslararası Turizm Fuarı, sektörde çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim sorumluluğunun desteklenmesinde küresel bir referans olarak sunuluyor

FITUR 2024'ün başlığı sürdürülebilir ve erişilebilir turizm

27 Aralık 2023 Çarşamba 17:00

MADRID - Erişilebilir turizme odaklanan yeni FITUR 4all bölümünün aynı zamanda en sürdürülebilir standı tanıyacağını, karbon ayak izini ölçeceğini ve FiturNext Gözlemevi'nin bölgeleri canlandırmaya katkıda bulunan turizm girişimlerini ödüllendireceğini duyurdu.

IFEMA MADRID tarafından düzenlenen ve 24-28 Ocak tarihleri​​arasında Fuar Merkezi'nde gerçekleşen FITUR 2024, yalnızca turizm alanında değil, aynı zamanda sürdürülebilirlik taahhüdü açısından da dünyanın önde gelen ticaret fuarı olarak sunuluyor . ve sektördeki çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim sorumluluğu. Mevcut zorluklara değinme ihtiyacının bilincinde olan 44. baskı, giderek daha sürdürülebilir bir ekonominin gelişimini teşvik etmek amacıyla saygılı turizmi teşvik etmeyi amaçlayan en iyi uygulamaların ve stratejilerin desteklenmesinin sesi olacak.

Bu amaçla Uluslararası Turizm Fuarı, çevre üzerindeki etkisini en aza indiren ve olumlu etki yaratan sürdürülebilir turizmin önemini vurgulamak amacıyla eğitim, bilinçlendirme ve bilgi alışverişi odaklı çok sayıda etkinlik, çalıştay ve konferans düzenlemeyi planlıyor. kültür, yerel topluluklar ve kurumsal yönetim üzerine eşitlik ve katılımı teşvik etmek.

FITUR: DAHA SORUMLU MODELLERE DOĞRU

FITUR'daki tüm bölümlerin rehber teması olarak sürdürülebilirlik konusu yer alıyor; FITUR 4'ün ilk baskısı, erişilebilir ve kapsayıcı turizme doğru ilerlemenin önemini vurgulamak için Impulsa Igualdad ile birlikte geliştirilecek olan dikkate değer bir eklentidir. Eşitlik adına, FITUR LGBT+' nın yanı sıra turizmde kadın yeteneklerini öne çıkaran ve fırsat eşitliğini teşvik eden FITUR Kadın'ın çalışmalarına da özel olarak değinmek istiyoruz. FITUR Screen , FITUR Sports ve FITUR Lingua , toplulukların gelişimi ve giderek daha sürdürülebilir modellere doğru ilerleme için temel olan turizm faaliyetini bölgeler boyunca mevsimsellikten arındıracak ve dağıtacak destinasyonları teşvik etme amaçlarıyla öne çıkıyor. Son olarak, mavi turizmin sorumluluğuyla karakterize edilen kruvaziyer turizmine odaklanan FITUR Cruises ve turizmdeki yeteneklerin zorluklarını ve fırsatlarını ele alan sosyal ve ekonomik boyutuyla FITUR Talent .

FITUR KATILIMCILARINA FARK YARATAN DEĞER

FITUR, fuarın çevresel etkisini en aza indirmek ve olumlu yönlerini geliştirmek için katılımcılarının, profesyonellerinin ve ziyaretçilerinin sürdürülebilir katılımını eylem kılavuzları ve takip edilecek tavsiyeler aracılığıyla teşvik etmektedir. Bu bağlamda IFEMA MADRID, sürdürülebilirlik ve çevre bilincine olan sıkı bağlılığının bir yansıması olarak FITUR'da oluşturulan karbon ayak izini üst üste ikinci yılda ölçecek ve bu uluslararası etkinliğin bir sonraki edisyonunda tespit edilen seviyeleri azaltma sözü verecek.

Bu şekilde FITUR'a sürdürülebilir katılım, katılımcıların FITUR'daki varlıklarının Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma ile uyumlu olmasını sağlamaya yönelik çabalarını takdir etmeyi amaçlayan Sorumlu Turizm Enstitüsü (ITR) işbirliğiyle Sürdürülebilir Stand Ödülleri tarafından da vurgulanıyor.

HEDEFLER.

FITUR Sonraki Gözlemevi, turizmin bölgelerin yeniden canlandırılmasına nasıl katkıda bulunduğunu gösteren girişim

Projeleri farklı alanlardaki tekrarlanabilirlikleri ve olumlu etkileri açısından ödüllendiren bir girişim olan Fitur Next Gözlemevi'nin 5. baskısı, istihdamı ve yerel tüketimi teşvik etmek, eşitsizlikleri azaltmak amacıyla bölgelerin canlandırılmasına ve nüfus azalmasının hafifletilmesine katkıda bulunan turizm girişimlerini ödüllendirecek. kırsal alanlarda kırsal-kent dengesini ve sürdürülebilirliği teşvik etmek.

BM verilerine göre 2018 yılında dünya nüfusunun %55'i şehirlerde yaşıyordu; bu oranın 2050 yılına kadar %70'e ulaşması bekleniyor. Bu süreç gezegene zarar veriyor çünkü bu şehirler tek başına enerji kaynaklarının %75'ini tüketiyor ve %80'ini yayıyor. karbon kirliliğinden. İspanya'da toprakların %84'ü España vaciada'yı (boş İspanya) temsil ediyor ve nüfusun yalnızca %15,9'u bu bölgede yaşıyor.

Bu veriler göz önüne alındığında, FITUR için turizm faaliyetlerinin, yerel topluluklar, çevre ve ekonomik kalkınma arasındaki ilişkileri dikkate alarak, turizme yenileyici bir yaklaşımla oluşturulması ve geliştirildiği bölgeler üzerinde net olumlu bir etki yaratması esastır. .

Fitur Next , bir kez daha bu yılın mücadelesine yönelik etkinlikler, konferanslar ve yuvarlak masa toplantıları düzenleyecek. Programda nüfusun azaltılması ve bölgesel canlandırma konularında uzmanlar yer alacak. Gündemde, bir destinasyonun geliştirilmesi ve sektörde sürdürülebilirlik için bir motor olarak nüfus azalması, yenileyici ve sorumlu turizm gibi konular ele alınacak.

FITUR 2024, sürdürülebilir turizmin sadece bir trend değil, gelecek nesiller için adil bir geleceği garanti altına almak için mutlak bir gereklilik olduğunu ortaya koyuyor ve açık bir sorumlu yönelime sahip bir sektörün yansımasını sunuyor ve sürdürülebilirlik konusundaki çabaları, taahhütleri ve ilerlemeleri vurguluyor. destinasyonlar ve şirketler. Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı, küresel turizm endüstrisindeki kilit oyuncular arasındaki işbirliğini teşvik etmek amacıyla uygulamalarını ve tanıtımını geliştirmeye devam etmek için uzun vadeli taahhütler oluşturuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA