20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

FİNLANDIYALI ÇİFT: MEZAR TAŞINA BİZİM OSMAN İLE FATMA YAZILSIN

Manavga't ta yerleşik yancıların bir araya geldiği bir restoranda   Türkiye sevgisini dile şarkılarla seslendiren  avukat Pia Orpana (52) yerleşik yabancıları şaşırttı.

Finlandıyalı çift: Mezar taşına bizim Osman ile Fatma yazılsın

02 Temmuz 2019 Salı 15:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT-ANTALYA - Antalya’nın Manavgat ilçesinde yerleşik yaşayan İsveçli avukat Pia Orpana Türkiye sevgisini ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ şarkını söyleyerek gösterdi.

finlandiyali-cift.jpgManavga'tta yerleşik yancıların bir araya geldiği bir restoranda   Türkiye sevgisini dile şarkılarla seslendiren  avukat Pia Orpana (52) yerleşik yabancıları şaşırttı. Finlandiyalı Orpana, '' Ölünce Manavgat'a gömülmek istiyorum. Mezar taşıma bizim Fatma yazılmasını istiyorum'' dedi.

10 yıldır Antalya’nın Manavgat ilçesi Side Mahallesi’nde yerleşik yaşayan İsveçli Pia-Mika Orpana çifti, TÖMER ve Manavgat Halk Eğitim Merkezi’nin(HEM) açtığı Türkçe kursuna katılarak Türkçe konuşmayı öğrenmiş. Halk arasında ‘Fatma’ ismiyle hitap edilen Pia Orpana, d bir restoranda verdiği yemekte yerleşik yabancılara Sezen Aksu’nun Geri Dön ile Ayten Alpman’ın Bir Başkandır Benim Memleketim  ile istiklal Marşını şarkıseslendirdi. Orpana’nın seslendirdiği Türkçe şarkılara yerleşik yabancılar ‘ alkışlarla destek verdi.

finlandiyali-cift-001.jpgFinlandiyalı  avukat Orpana Türkiye’yi çok sevdiğini ve dönmeyi düşünmediğini belirtti. Orpana, “Bana Manavgat’ta ‘bizim Fatma’ diyorlar. Eşim Mika’ya ‘bizim Osman’ diyorlar. Biz Türkiye’de yaşamayı çok seviyoruz. Üç çocuğumuz var ikisi İsveç’te biri de Finlandiya’da yaşıyor. İsveç ve Finlandiya’da uzun yıllar avukatlık ve hukuk danışmanlığı yaptım. Ölünce Manavgat’a eşimle birlikte gömülmek istiyorum. Mezar taşına da ‘bizim Fatma’ yazılmasını istiyorum.” dedi.

 15 Yıldır Sidede yaşadığını söyleyen Finlandiyalı  Fatma, Aşık Veysel'in Uzun  İnce bir yoldayım, Benim yarim kara topraktır  türküleri öğrenmeye çalıştığını kaydetti. Eşi Mika'da mezar taşına 'Bizim  Osman yazılmasını ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA