20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

FİNLANDİYA HAVAALANLARINDA UVC IŞIĞI İLE COVİD-19 ÖNLEMİ

Finavia, her kullanımdan sonra güvenlik kontrol tepsilerini dezenfekte etmek için UVC teknolojisini kullanmaya başlayacak

Finlandiya havaalanlarında UVC ışığı ile covid-19  önlemi

03 Eylül 2020 Perşembe 12:00

HELSİNKİ, Finlandiya'nın havaalanı ağını korumak ve geliştirmekten sorumlu kamu limited şirketi, Finavia, bakteri ve virüsleri öldüren UVC ışık teknolojisi ile güvenlik kontrol tepsilerini dezenfekte etmeye başlayacak. Pilot proje sırasında, farklı teknolojilere dayalı ekipman bir dizi güvenlik kontrol hattında test edilecektir.

"COVID-19 salgını nedeniyle, ilkbaharda güvenlik kontrol tepsilerinin temizleme sürecini zaten yükselttik, ancak pilot projenin amacı hijyen standartlarını yeni bir seviyeye çıkarmak ve havaalanı ortamı için en iyi UVC dezenfeksiyon yöntemini bulmak. . Finavia’dan Ulla Lettijeff, Helsinki Havaalanı İcra Direktörü, pilotu olduğumuz ekipmanın performansından beklentilerimiz yüksek ”diyor.

finavia,-.jpgHavaalanında test edilen dezenfeksiyon teknolojisi, diğerlerinin yanı sıra sağlık hizmetleri ve gıda endüstrisindeki yüzeylerin temizliğinde kullanılan UVC ışığına dayanmaktadır. UVC, yüzeylerdeki bakterileri etkili bir şekilde yok eder.

Lettijeff, Finavia'nın, koronavirüs krizi Finlandiya'yı fiilen vurmadan önce bile güvenlik kontrol tepsileri için daha verimli yıkama döngüleri ve dezenfeksiyon uygulamaları başlattığını söylüyor.

“Bu yeni teknoloji, dezenfeksiyonu daha da yoğunlaştırmamıza ve temizlik standartlarını iyileştirmemize yardımcı olacak. Artık her kullanımdan sonra boş güvenlik kontrol tepsilerini hızla dezenfekte edebileceğiz ”diye ekliyor.

Amaç, yeni teknolojinin deneyimini kazanmak için önce bir pilot uygulama yapmaktır. Pilot, havaalanı ortamına en uygun ürünü bulmak için çeşitli farklı ekipmanların test edilmesini içerir.

finavia,--001.jpgTeknoloji, Finavia tarafından test edilmek üzere öncü bir LED teknolojisi tabanlı dezenfeksiyon çözümü sunan Fin şirketi LedFuture Oy tarafından diğerlerinin yanı sıra sağlanıyor. LedFuture'a göre UVC-LED dezenfeksiyon teknolojisi, geleneksel temizleme yöntemlerine kıyasla enerji açısından verimli, çevre dostu ve hızlıdır ve Helsinki Üniversitesi, Doğu Finlandiya Üniversitesi ve Finlandiya Sağlık ve Refah Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya dayanmaktadır. (THL).

finavia,--002.jpgFinavia koronavirüsle böyle savaşıyor

Ocak: Finavia daha verimli iletişim, el dezenfektanı dağıtımını başlattı ve temas yüzeylerinin temizliğini yoğunlaştırdı.

Şubat: Finavia, terminallerdeki temizliği daha da yoğunlaştırdı. Finlandiya Sağlık ve Refah Enstitüsü (THL) tarafından üretilen materyalin dağıtımına başlandı.

Mart: Finavia yolcu ve havaalanı süreçlerini Finlandiya Hükümeti tarafından belirlenen seyahat kısıtlamalarına uyacak şekilde değiştirdi, iç hatlar için ayrı bir geliş salonu da dahil olmak üzere Finavia, güvenli mesafeler sağlamak için tesislerin ve hizmetlerin kapasitesini önemli ölçüde kısıtladı. THL tarafından üretilen materyalleri dağıtan ve gelen yolculara rehberlik sağlamak için müşteri hizmetlerine insan kaynaklarını ekledi.

Nisan: Finavia, personele yüz maskeleri sunmaya başladı, müşteri hizmetleri noktalarına fiziksel bariyerler (hapşırma koruyucuları) kurdu ve güvenli mesafeleri belirtmek için terminallerin zeminlerine etiketler yapıştırdı. Finavia terminal operasyonlarını T2'de merkezileştirdi ve yolcu kullanımı için ayırdı.

finlandia,-finiva.jpgMayıs: Finavia, tüm çalışanların müşteri temas noktalarında çalışırken maske kullanmasını zorunlu kıldı, yolcuların yüz maskesi takmasını önerdi ve havaalanındaki hizmet noktalarında maske satılmasını sağladı. Terminal 1'deki gidiş salonu, yolculara eşlik eden ve onları karşılayan kişiler için bekleme alanı olarak tahsis edildi. Bu, terminaldeki teması minimumda tutmaya yardımcı oldu.

Haziran: Finavia, kısıtlamalara tabi ülkelerden ve kısıtlamaların olmadığı ülkelerden gelen yolcular için terminali iki kısma ayırmak da dahil olmak üzere yeni seyahat kısıtlamalarına uyacak şekilde yolcu ve havaalanı süreçlerini yeniden değiştirdi.

Temmuz: Finavia genel bilgi noktalarında ve mobil müşteri hizmetleri personelinin çalışan sayısını artırdı. Finavia, değişen seyahat kısıtlamalarına uymak için terminal ve havaalanı süreçlerini yeniden değiştirdi.

Ağustos: Finavia, değişen seyahat kısıtlamalarına uymak için terminal ve havaalanı süreçlerini yeniden değiştirdi ve yeni dezenfeksiyon teknolojisini tanıtmak için bir pilot uygulamaya başladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA