20 Eylül 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C
  • Antalya21°C

FEDERAL HAKİM, ÇEVRE KİRLETEN CARNİVAL CRUİSE’U CEZALANDIRDI

Carnival, Princess Cruises gemisinin okyanusta petrol attığı için 40 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Federal hakim, çevre kirleten Carnival Cruise’u cezalandırdı

14 Nisan 2019 Pazar 20:00

MIAMI - ABD federal hakimi, Carnival’ın gemilerinin çevre kirliliğine yol açtıkları için seyir hatlarında Amerika limanlarından uzak tutulması gerektiğini bildirdi. Hakim şirketin çevreye saygılı olması şartını koyarak olası ihlallerini cezalandırdı. Carnival,  Princess Cruises gemisinin okyanusta petrol attığı için 40 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Ayrıca ABD makamlarına bu konuda gerçeği söylemeyi kabul ettiği için 2017 anlaşmasına göre şartlı olarak serbest bırakıldı.

carnival-cruise.jpgCARNIVAL’IN SEYİR PLANINA HAKIM KARAR VERECEK
ABD Bölge Hakimi Patricia Seitz, Haziran ayında yapılacak duruşmada seyir hattında ne gibi bir değişiklik yapılacağına karar vereceğini söyledi. Carnival, 2017 yılında beş yıllık deneme süresinde ve üçüncü taraf denetçilerinin incelemelerini kabul etti.
Miami Herald’in yazdığı haberde mahkeme, Carnival’ın mahkemenin belirleyeceği seyir çizgisi öncesi gemileri hazırlayarak, bulguları tahrif etmekten, okyanusa plastik çöp atmaktan ve yasadışı olarak sintineyi Alaska’da Glacier Bay Milli Parkı'na atmak suretiyle olumsuz bulgulardan kaçınmaya çalışması gerektiğini belirtti.

ÇEVREYE UYUMLU OLMAA DİKKAT EDECEĞİZ
Carnival sözcüsü Roger Frizzell, CNN'ye verdiği demeçte hakimin vereceği kararından endişe duyduğunu söyledi. Roger Frizzell, "Biz tüm beklentileri karşıladığımızdan emin olmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Çevresel uyumluluk konusunda en iyi olmak için çaba göstermeye devam edeceğiz. Çevreye karşı sorumluluğumuz şirket için en önemli önceliğe sahip olmaya devam ediyor. Asıl arzumuz, dokunduğumuz yerleri ilk geldiğimizden çok daha iyi bırakmaktır. Bu, misafirlerimizin, şirketimizin ve okyanusların üzerinde en çok ilgisini çeken bir konudur. Konuyu açıklığa kavuşturmayı dört gözle bekliyoruz. ”

Kaynak: CNN
Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA