19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

FAİK ALSAÇ, GALATA'DA THE HALİCH OTELLERİ GENEL MÜDÜRÜ OLDU

Türk turizminin başarılı yöneticierinden Faik Alsaç, CSK The Halich Port ile The Halich Hotel olmak üzere iki otelde Genel Müdür olarak göreve başladı.

Faik Alsaç, Galata'da The Halich otelleri Genel Müdürü oldu

18 Mayıs 2023 Perşembe 16:38

ÖZKAN ALTINTAŞ – TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL- Türk turizminin başarılı yöneticierinden Faik Alsaç, İstanbul’un antik çağdan günümüze kadar uzanan Galata’nın merkezinde yer alan tarihin buluştuğu nokta olan Haliç ile Galata Kulesi arasında yer alan CSK The Halich Port ve yanında bulunan The Halich Hotel, olmak üzere iki otelde Genel Müdür olarak göreve başladı.
İstanbul Turizm ve Otelcilik Okulu’nun bitirdikten sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda lisans eğitimini tamamlayan Faik Alsaç, turizm sektöründeki 30 yılı aşan kariyeri boyunca, yerli ve yabancı birçok zincir otelde genel müdür yardımcılığı ve ve genel müdür görevlerinde bulundu.

faik-alsac-001.jpg

BAŞARILI GENEL MÜDÜRLÜKLER YAPTI
İzmir’de çalıştığı dönemlerde ise yaptığı girişimlerle şehir otelinin nasıl yönetileceği konusunda başarılı örnekler ortaya koydu. Pullman Etap Marmara İstanbul, İzmir Pullman Etap Konak, İzmir Grand Mercure, Pullman Etap, Crowne Plaza İzmir’de görev yaptı.
Yaklaşık 13 yıl İzmir Grand Mercure Otel’de üst düzey yönetici olarak görev aldı. Ardından Crowne Plaza’de bir çok yeniliğe imza attı.
İstanbul’da Mercure İstanbul Altunizade, Double Tree By Hilton Old Town, Elite World Business, Elite Wold İstanbul, Ramada Hotel & Suits Ataköy, Mavi Köy Şile İstanbul’da genel müdürlük yaptı.

faik-alsac-002.jpg

TURİZMİN SOSYAL KURULUŞLARINDA ÖREV ALDI

Faik Alsaç, ETIK (Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği) Yönetim Kurulu Üyeliği, İzmir Skal Derneği - Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı,
Türkiye Skal Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, başkanlığı, Marmara Skal Derneği, Doğal Hayatı Koruma Derneği gibi sosyal kurumlarda görev aldı

faik-alsac,-the-halich-hotel.jpg

THE HALICH HOTEL, GALATA’NIN YILDIZI

İstanbul’un fethi öncesi Galata’da Ceneviz kolonisinin ve ticaretin merkezi olan Çeşme Meydanı, Arap Camii ile Sokullu Camii’nin yanında Haliç’in kıısında yer alan CSK The Halich Port ile The Halich Hotel yabancıların ‘Golden Horn’ (Altın Boynuz) dedikleri Haliç ve muhteşem tarihi yarımada manzarası ile konuklarını ağırlıyor.

faik-alsac,-the-halich-hotel-001.jpg

İstanbul’un tarihi bölgelerinin turizm amaçlı tesislerle donatıldığı İstanbul’da CSK The Halich Port ile The Halich Hotel, Karaköy Perşembe Pazarı’nda farklı mutfakları yüksek standartlarda sunan restoranlar, yerel antikacılar ve ünlü sanat galerileri ile çevrili bulunuyor. Osmanlı, Bizans ve Ceneviz mimarisinin mimarisine sahip bulunan bölgede başta Süleymaniye Camii olmak üzere İstanbul’un simge yapılarının manzarası ile konukları büyülüyor.

faik-alsac,-the-halich-hotel-004.jpgHER YERE YAKIN

CSK The Halich Port ile The Halich Hotel'den Taksim Meydanı'na yürüyerek 12 dakikada, Sultanahmet Camii ve Ayasofya'nın kapılarına 20 dakikada ulaşılıyor. Karaköy’de dev gemilerin yanaştığı ve dünya lezzetleri yanında lüks mağazaların yer aldığı Galataport ise yürüyerek 15 dakika uzaklıkta bulunuyor.
Otele sadece birkaç dakikalık yürüme mesafesindeki Karaköy Tramvay Durağı'ndan hem yarımadaya hem de Kabataş [Beşiktaş] istikametine gidiliyor.

faik-alsac,-the-halich-hotel-005.jpgMANZARALI ODALAR
Otelin odaları geniş ailelerin bile bir arada kalabileceği Aile Odaları gibi farklı alternatifler sunuyor. Haliç ve tarihi yarımada manzarası, Karaköy'ün antik sokakları ve Galata Kulesi odaların pencerelerinden görülebiliyor.

faik-alsac,-the-halich-hotel-006.jpgMisafirlerin konforu ve ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan The Halich Port ile The Halich Hotel'in odaları her imkana sahip bulunuyor. Herbiri 20 veya 24 metrekarelik özel döşeli duşa kabinli odalarda misafirlerin konforunu sağlayacak tüm imkanlar bulunuyor.

faik-alsac,-the-halich-hotel-007.jpgfaik-alsac,-the-halich-hotel-008.jpgfaik-alsac,-the-halich-hotel-009.jpgfaik-alsac,-the-halich-hotel-010.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA