19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

FAA, 99 HAVALİMANINA 1 MİLYAR DOLAR DESTEK VERDİ

FAA Biden-Harris yönetimi, Amerika’daki 99 havalimanının altyapısının yenilenmesi için verdikleri destekleri açıkladı

FAA, 99 havalimanına 1 milyar dolar destek verdi

04 Mart 2023 Cumartesi 19:00

NEW YORK - Artan hava yolculuğu talebinin ortasında, Amerikan Federal Havacılık - FAA Biden-Harris yönetimi, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki havalimanlarını finanse edecek iki partili altyapı desteğini yaklaşık 1 milyar dolar olarak duyurdu. Finansmanın amacı, havalimanlarının daha büyük güvenlik kontrol noktaları, daha güvenilir ve daha hızlı bagaj sistemleri, daha iyi karayolları ve çok modlu bağlantılar oluşturmasına yardımcı olmak olduğu belirtildi.

amerikan-federal-havacilik,-faa,-biden-harris.jpgFAA fonlarının Amerika Birleşik Devletleri'ndeki büyük, orta ve küçük bölgelere, 47 eyalet ve iki bölgedeki havaalanlarına gitmesi planlanıyor . Yaklaşık 1 milyar dolarlık fon, ülke genelinde birçok farklı amaca tahsis edildi. ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, destek hakkında şunları söyledi:

"Amerikalılar dünyanın en iyi havalimanlarını hak ediyor ve hava yolculuğuna olan talebin artmasıyla birlikte, yolcu deneyimini iyileştirmeye yönelik bu finansman daha acil bir zamanda gelemezdi.

Bu hibeler, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 85 havalimanındaki terminal iyileştirmeleri için verilen 1 milyar dolara ek olarak veriliyor. Bu son destek ülkedeki 99 farklı havalimanına ulaşıyor. İki parti halinde açıklanan hibelerin birçoğu, büyük havalimanlarındaki yolcu hizmetlerini iyileştirmeye gidiyor . Daha hızlı ve daha güvenilir bir yolculuk için güvenlik tarama alanlarını iyileştirerek, bagaj sistemlerini yükselterek yolcu check-in işlemini daha verimli hale getirmeyi içeriyor.

amerikan-federal-havacilik,-faa,-biden-harris-001.jpgTahsis edilen bu fonlar arasında Sarasota Bradenton Uluslararası Havalimanı'na yeni güvenlik tarama hatları ve beş ek kapı eklemek için 10 milyon dolarlık bir hibe de var. Tahsis edilen bir başka hibe, 60 yıllık Terminal 3'ün güncellenmesi için Chicago, IL'deki O'Hare Uluslararası Havaalanına 50 milyon $ gönderiyor. Güvenlik taraması alanlarını iyileştirmek için ek finansman Savannah/ Hilton Head Uluslararası Havaalanı, Columbia Metropolitan'a gönderiliyor Havaalanı ve diğerleri arasında Seattle-Tacoma Uluslararası Havaalanı da bulunuyor.

amerikan-federal-havacilik,-faa,-biden-harris-002.jpgYolcu geçişlerini iyileştirmek için özel olarak başka fonlar tahsis edildi. Buna Baltimore, MD'deki Baltimore/Washington Uluslararası Thurgood Marshall Havalimanı'na gönderilen 38 milyon dolar dahil bulunuyor . Bagaj sistemlerini güncelleyerek, yolcu salonları arasında doğrudan bir hava bağlantısı oluşturarak ve imtiyaz alanlarını iyileştirerek havalimanının hem Yolcu Salonu A'yı hem de B'yi iyileştirmek için ayarlandı. Finansman almak için listelenen diğer havalimanlarından bazıları arasında Ted Stevens Anchorage Uluslararası Havaalanı, Lawton-Fort Sill Bölge Havaalanı, Bradley Uluslararası Havaalanı ve Key West Uluslararası Havaalanı bulunuyor. Chicago O'Hare Uluslararası Havaalanı Terminal iyileştirmelerini finanse etmek için tahsis edilen fonlardan pay alıyor.

amerikan-federal-havacilik,-faa,-biden-harris-003.jpgVerilen hibelerin birçoğu, yeni terminal tesisleri inşa etmek veya mevcut terminal tesislerini genişletmek için kullanılıyor. Buna, ilk olarak 1948'de inşa edilen bir terminalin yerini alacak olan Des Moines Uluslararası Havalimanı'na yapılacak 10,8 milyon $ dahildir. Başka bir hibe, eskiyen tesisleri iyileştirmek ve 16 yeni kapı kurmak için Salt Lake City Uluslararası Havalimanı'na 29 milyon $ verir.

FAA Yönetici Yardımcısı A. Bradley Mims, havaalanı terminallerini iyileştirmek için kullanılan fonlardan bahsetti ve şunları söyledi: ‘Bugünün finansmanı sadece havaalanı terminallerini iyileştirmekle kalmıyor. Büyük ve küçük topluluklarda iyi ücretli işler için fırsatlar ve ülkemizin gelişen havacılık sektörünün bir parçası olma şansı yaratıyor."

Karayollarının ve havaalanı erişiminin iyileştirilmesi

Karayollarını ve bağlantılı havaalanı altyapısını iyileştirmek için verilen birkaç hibe vardı. Verilen fonların çoğu, diğer ulaşım modlarına erişimi artırmak veya havalimanı içinde ve çevresindeki karayollarını iyileştirmek içindi.

Buna Nashville Uluslararası Havaalanı'na 7 milyon $, Louis Armstrong New Orleans Uluslararası Havaalanı'na 8 milyon $ ve Cleveland Hopkins Uluslararası Havaalanı'na 1.6 milyon $ dahildir. Yükseltmelerden bazıları, yolların yeniden kaplanması, yeni yol inşaatı ve tabelaları iyileştirerek güvenliği artırmayı içeriyor.

Hibelerin çoğu, daha küçük topluluklar için havaalanı erişimini iyileştirmeye ilişkin laf kalabalığı içeriyor. Etkilenen havaalanlarından bazıları Clinton, MO'daki Clinton Bölge Havaalanı ve Ashley, ND'deki Ashley Municipal Havaalanı'dır. Porto Riko, Aguadilla'daki Rafael Hernandez Havalimanı'na 6 milyon dolar daha gidiyor. Bu ödül, 1942'den kalma modifiye bir uçak hangarı olan bir terminal binasını iyileştirmek içindir.

Bu destek finansmanı Havaalanı Terminal Programından sağlanmaktadır. Bu program, ülkenin havaalanı altyapısını modernize etmek için yaklaşık 25 milyar dolar sağladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA