20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

EYFEL KULESİ, UZUN SÜRE KAPALI KALDIKTAN SONRA YENİDEN AÇILDI

Paris'in ikonik simgesi, COVID-19 pandemisi sırasında belirlenen kısıtlamalar doğrultusunda son dokuz aydır hareketsizdi - ancak Cuma gününden itibaren tekrar ziyaretçi kabul etmeye başlayacak.

Eyfel Kulesi, uzun süre kapalı kaldıktan sonra yeniden açıldı

19 Temmuz 2021 Pazartesi 10:00

PARİS- Eyfel Kulesi, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en uzun kapalı kalma süresinin ardından yeniden açıldı. Paris'in ikonik simgesi, COVID-19 pandemisi sırasında belirlenen kısıtlamalar doğrultusunda son dokuz aydır hareketsizdi - ancak Cuma gününden itibaren tekrar ziyaretçi kabul etmeye başlayacak.

eyfel-kulesi,-.jpg'Demir Leydi' sosyal mesafeyi korumaya yardımcı olmak için günde yalnızca 13.000 kişiyi (normal kapasitenin yaklaşık yarısı kadar) kabul edeceğinden, henüz tamamen normale dönmeyecek.

Önümüzdeki Çarşamba gününden itibaren ziyaretçilerin COVID-19 aşısının kanıtını veya negatif testini göstermeleri istenecek.

Bu, Fransız hükümetinin kısıtlamalarla ilgili son duyurusundan kaynaklanıyor.

AFP'ye konuşan şirketin başkanı Jean-François Martins, "Açıkçası, bu ek bir operasyonel komplikasyon, ancak yönetilebilir" dedi.

Ziyaretçilerin yarısının Fransız olması beklenirken, İtalyan ve İspanyol turistlerin normalden daha büyük bir yüzdeyi oluşturması bekleniyor.

Martins'e göre, bilet rezervasyonu yapan İngiliz turistlerin "neredeyse tamamen yokluğu" varken, %15'i Amerikalı. Asya'dan çok az turist şu ana kadar rezervasyon yaptı.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA