20 Eylül 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C
  • Antalya21°C

EUROSTAR’IN, KANALLAR TREN GÜZERGAHINDA RAKİPLERİ ARTIYOR

Eurostar’ın, Kanallar arası tren güzergahında yeni rakipleri yolculara yönelik hizmetleri artırabilir ve maliyetleri azaltabilir.

Eurostar’ın, Kanallar tren güzergahında rakipleri artıyor

13 Kasım 2023 Pazartesi 23:17

LONDRA - Eurostar'ın tekeline rakip olanların sayısındaki artış, AB'nin demiryolu ağını serbestleştirmesinin ardından geldi. Ülkelerin artık yüksek hızlı demiryolu ağlarını yabancı teklif sahiplerine açmaları gerekiyor. Bu da pazara yeni şirketlerin girmesine ve yeni tren güzergahlarının ortaya çıkmasına yol açıyor.
Eurostar'ın kanallar arası trenlerdeki 30 yıllık tekeline meydan okuyacak bir sonraki kişi Virgin'den Richard Branson'un, olacağı bildiriliyor. Virgin Trains, 22 yılı aşkın bir sürenin ardından 2019 yılında faaliyetlerini durdurmuştu.
İngiltere'deki The Telegraph gazetesinin haberine göre, Virgin Group'un milyarder kurucusu Sir Richard Branson artık Eurostar'ın tekeline meydan okuyabilir. Proje, İngiliz iş adamının Birleşik Krallık demiryolu sektörüne geri dönmesini sağlayacağını gösteriyor. Geçen yıla kadar Avanti West Coast trenleri müdürü eski patronu olan Phil Whittingham'ın yeni girişimin başına geçeceği bildiriliyor.

eurostar-002.png

The Telegraph'a göre proje henüz başlangıç​​aşamasında olmasına rağmen Londra'dan Paris, Brüksel ve Amsterdam'a kadar olan rotalara hizmet vermeyi hedefliyor .

EUROSTAR'ıN TEKELINE NEDEN MEYDAN OKUNUYOR?

Gizemli yatırımcıları olan İspanyol şirketi Evolyn, 2025 yılında faaliyete geçmeyi hedefliyor. Bu, Eurostar'ın 30 yıllık tarihinde ilk kez kanallar arası rekabetle karşı karşıya kalması olacak . Geçen ay, yeni demiryolu operatörü Evolyn’ın Londra'dan Paris'e hattına hizmet verecek bir tren filosu satın almayı planladığını duyuruldu. Şirket, Fransız çokuluslu üretici Alstom'dan 12 tren satın alma niyetini açıklamıştı.

TREN YOLCULUĞUNU NASıL DEĞIŞTIREBILIR?

Eurostar geçtiğimiz günlerde İngiltere'nin güneydoğusundaki Kent'teki Ashford veya Ebbsfleet istasyonlarına artık hizmet vermeyeceğini duyurdu. Trenleri, COVID-19 seyahat kısıtlamalarının getirildiği Mart 2020'den bu yana istasyonlardan geçmiyor.

Londra'dan Amsterdam'a servisi de Amsterdam Centraal istasyonunda yürütülen yenileme çalışmaları nedeniyle tehdit altında bulunuyor. Rotanın 2024'te neredeyse bir yıl süreyle askıya alınması söz konusu olabilir.

Yeni operatörlerin Kent'teki uluslararası tren hizmetlerini yeniden başlatabileceği ve kanallar arası güzergahlarda tren ücretlerinin düşürülmesine yardımcı olabileceği umuluyor .

Manş Tüneli'nin Fransız işletmecisi Getlink, altyapının mevcut demiryolu trafik seviyesinin neredeyse iki katı kadar tasarlandığını söylüyor. Tünel, İngiliz ve Avrupa ağları arasında seyahat eden herhangi bir demiryolu operatörüne eşit erişim hakkını garanti eden 'açık erişim' esasına göre çalışıyor.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA