20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

ESKİ CELESTYAL OLYMPİA TÜRKİYE'YE GELİYOR

1982 yapımı gemi, 8 Ocak'ta Lavrion'dan ayrılmadan önce Liberya gemi siciline devredildi ve ayrıca Bella Fortuna adında yeni bir isim aldı.

Eski Celestyal Olympia Türkiye'ye Geliyor

15 Ocak 2024 Pazartesi 22:00

ÇEŞME - Celestyal Cruises'ın eski Celestyal Olympia gemisi, Yunanistan'da birkaç ay geçirdikten sonra yakın zamanda Çeşme, Türkiye'ye doğru yola çıktı.

1982 yapımı gemi, 8 Ocak'ta Lavrion'dan ayrılmadan önce Liberya gemi siciline devredildi ve ayrıca Bella Fortuna adında yeni bir isim aldı.

Resmi bir açıklama yapılmamış olsa da Olympia'nın Türkiye merkezli bir şirkete satıldığı düşünülüyor.

Yeni Celestyal Discovery'nin gelecekteki programını devralmasıyla 1.402 misafir kapasiteli yolcu gemisi Celestyal'in filosundan emekliye ayrıldı.

celestyal-olympia-.jpgBaşlangıçta Amerika'nın Şarkısı olarak Royal Caribbean International için inşa edilen Olympia, 2014'ten bu yana Yunanistan merkezli şirketin hizmetindeydi.

Gemi, COVID-19 salgını sonrasında misafir operasyonlarına yeniden başladığından beri, Yunan Adaları ve Türkiye'ye kısa seferler düzenliyordu.

Pire ve Kuşadası'ndan yola çıkan üç ve dört gecelik programlarda Ege Denizi'ndeki Patmos, Rodos, Santorini, Mikonos ve Kandiye gibi birçok destinasyona ziyaretler yer aldı.

Gemi, Celestyal filosuna katılmadan önce Airtours, Thomson Cruises ve Louis Cruise Lines'a da sefer yapıyordu.

Geleneksel bir gemi yolculuğu deneyimi sunan Olympia, iki yüzme havuzu, bir kumarhane, çeşitli salonlar, barlar ve çeşitli mağazalar dahil olmak üzere bir dizi ortak alan ve özellik ile donatılmıştır.

Gemide ayrıca iki yemek mekanı, sağlıklı yaşam merkezi ve çocuk kulübünün yanı sıra hunisinin altında yer alan 360 derecelik bir gözlem salonu da bulunuyor.

Olympia filodan ayrılırken Celestyal Cruises, 2025'in başlarında Celestyal Discovery ve Celestyal Journey ile bir dizi yolculuk sunacak.

Üçüncü gemi Celestyal Crystal de şirketin mevcut filosunun bir parçası. 1992 yapımı gemi, Eylül 2023'te hizmetten çekildikten sonra , geleceğine ilişkin kararı beklerken Yunanistan'da beklemeye devam etti.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA