19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • Antalya26°C

ERSOY: KARİYE CAMİİ'NDE YENİ PLAN UYGULANACAK

Restorasyon süreci tamamlanan Kariye Camii konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Ersoy, 19 Ağustos itibariyle 'ziyaretçi yönetim planı'nın uygulamaya geçeceğini açıkladı.

Ersoy: Kariye Camii'nde yeni plan uygulanacak

01 Ağustos 2024 Perşembe 10:00

İSTANBUL - Bakan Ersoy, Bodrum ve Çeşme hakkında son dönemde özellikle sosyal medyada gündeme gelen 'tesisler boş' iddialarına da açıklık getirdi. Bölgedeki turist sayısındaki düşüşün en önemli sebebi olarak 14 Haziran - 14 Temmuz arasında düzenlenen EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ile 24 Temmuz'da başlayan ve 11 Ağustos'a kadar sürecek 2024 Fransa Olimpiyatları'nı gösterdi

KARİYE CAMİİ'NDE YENİ DÖNEM

Restorasyon süreci tamamlanan Kariye Camii konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Ersoy, 19 Ağustos itibariyle 'ziyaretçi yönetim planı'nın uygulamaya geçeceğini açıkladı. Bu plana göre cuma günleri yalnızca ibadete açılacak olan camiye haftanın diğer günlerinde turistik ziyaretler mümkün olacak. Giriş ücreti olarak 20 Euro olarak belirlendiğini söyleyen Ersoy, gelirin tamamının Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne aktarılacağını belirtti.


Ersoy, Geçtiğimiz dönemlerde bölgeye en çok Alman turist gelirken bu yıl zirvenin Rusya'da olması konusunda bu hususun altını çizdi. Sezonun 12 aya yayılması konusunda altyapı ve organizasyon çalışmalarının sürdüğünü belirten Bakan Ersoy, hayata geçmesi durumunda turist sayılarında da artış yaşanacağını hatırlattı. Ersoy "Eylül itibarıyla tekrar artış oranlarında yükselme göreceğiz. Yıl sonu hedefimiz olan 60 milyon ziyaretçiyi aşabiliriz" ifadelerini kullandı.

GECELİK HARCAMADA ARTIŞ

Kişi başı gelirin en çok üzerinde durulduğunu belirten Ersoy, yabancı turistte 80 dolardan 109 dolara çıktığını görüldüğünü ve yerli yabancı turist toplam 98 dolar olarak gerçekleştiğini belirterek "Yıl sonu 103 dolar hedefi ile uyumlu bir gelişme olduğunu görüyoruz." açıklamasını yaptı.

TURİSTİK TESİSLERE YAKIN MARKAJ

Turizm konutlarıyla ilgili sonuçları paylaşan Ersoy, “Şu ana kadar 32 bin 904 konuta belge verildi. Bunların 29 bin 789’unun işlemleri tamamlandı. 2 bin 364 tesisin işlemleri devam ediyor. İncelemede 8 bin 476 tesis bulunuyor. Belge taramaları ve yerinde tespitle birlikte çalışmaya başlayabilirsek. Yaklaşık 40 binin üzerinde konut turizm amaçlı hizmet verecek durumda gözüküyor” bilgilerini verdi.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA