20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

ERASMUS+ GENÇLER ARASINDA DOSTLUĞU PEKİŞTİRİYOR

Erdem Uysal, 2020 yılında Erasmus+ Programın bütçesi bir önceki yıla göre %12 artış sağlayarak 3 milyar Avroya ulaştığını söyledi.

Erasmus+ gençler arasında dostluğu pekiştiriyor

23 Mayıs 2020 Cumartesi 12:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
SİDE/MANAVGAT/ANTALYA - Antalya'da Erasmus+ Programı AB Projesi , AB Eğitim, Gençlik Programları Uzmanı Erdem Uysal, 2020 yılında Erasmus+ Programın bütçesi bir önceki yıla göre %12 artış sağlayarak 3 milyar Avroya ulaştığını söyledi.

erasmus+-.jpgProgram her yıl olduğu gibi projeler yoluyla genç Avrupalıların yurt dışında çalışma, eğitim veya mesleki deneyim kazanmaları için daha fazla fırsat sağlayamaya devam ettiğini belirten Uysal, '' Özellikle AB Eğitim ve Gençlik programı projelerin proje paydaşı ülkeleri arasında gençler arasında kültürel, örf, adet, anane, evrensel hukuk normları, AB standartlarında eğitim, kültürler arası kaynaşmaya bağlı kalıcı dostluklar kazandırıyor.'' dedi.
erasmus+--004.jpgYaptıkları araştırmalarda gençlerin Avrupa ülkeleri Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, Avusturya, İngiltere ve Lüksemburg'ta lise ve üniversite okuma isteğinin yüzde 70 oranında olduğunun altını çizen Uysal, her lise öğrencisi ve öğretmenin AB projeleri kapsamında bir AB ülkesini görmesinin ufuk açıcı olacağını kaydetti.
Almanların Demre Myra Antik Kent, ABD'lilerin Gazipaşa'nın bir köyünde kazı yapması ile Belçikalıların Burdur Ağlasun Sagalassos Antik Kent, Kaş, Xanthos Antik Kent'te 50 yıl Fransızlar kazı yapması ve Avusturyalıların Side Antik Kent'te Anadolu Üniversitesi işbirliği kapsamında kazı çalışması yapması nedeniyle Avrupalı gençlerin tarihi ören yerlerine ilgisinin çok yüksek olduğunun altını çizdi.
erasmus+--001.jpgErdem şu bilgileri verdi:''Öğrenci programlarıyla ülkeler arası kültürel kaynaşma yüksek oluyor. Çoğu öğrenciler bu kaynaşma ve tanışmaya bağlı AB ülkelerinde proje paydaşı ülkedeki arkadaşının evinde kalıyor. Yine Avrupa'daki proje paydaşı ülkenin gençleri de Antalyadaki Türk evinde kalıyor hemde tatilini yapıyor. AB projelerinde ülke gençlerinin AB evrensel normları, hayata bakış biçimi, evrensel değerler, hukuktan, düşünce hürriyeti, ifade hürriyeti, kendini ifade etme, sağlıklı yaşam, müzik, otantik kültür, yemek, folklordan trafiğe, insan haklarından, hayvan haklarına kadar yerinde öğreniyor.Gençliğimiz AB entegrasyonda güçlü istek sahibi. AB projelerinin Antalya'da gençler arasında Avrupalı gençler arasında iyi bir referans olduğuna inanıyorum. Bundan 30 yıl önce bir Türk genci ile Yunan genci bir araya gelmeden korkarken bugün AB projeleriyle bir araya gelerek birbirine misafir oluyor. ''
erasmus+--002.jpg
erasmus+--003.jpg
erasmus+--005.jpg
erasmus+--006.jpg
erasmus+--007.jpg
 

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA