20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

EN İYİ ÇİLEK YARIŞMASINDA ÇİLEK ÜRETİCİLERİ KIYASIYA YARIŞTILAR

26. Bartın Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali etkinlikleri kapsamında "En iyi çilek" yarışması düzenlendi.

En iyi çilek yarışmasında çilek üreticileri kıyasıya yarıştılar

08 Haziran 2008 Pazar 21:00

BARTIN - 26. Bartın Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali etkinlikleri kapsamında "En iyi çilek" yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan çilek üreticileri kendi ürettikleri çileğin lezzetini göstermek için kıyasıya yarıştı.

Bartın İl Merkezine bağlı Karasu, Güzelcehisar, Gürgenpınarı, Topluca ve çevre köylerden katılan 36 çilek yetiştiricisi dereceye girebilmek için yarıştılar. Jürinin tat, renk, koku ve aroma olarak değerlendirdiği 'En İyi Çilek Yarışması'nda Gürgenpınarı Köyünden Zeynep Öztürk birinci, Karasu köyünden Nigar Tenekeci ikinci, Güzelcehisar Köyünden Yaşar Kurt ise üçüncü oldu. Yarışmada birinciye Bin, ikinciye 600, üçüncü olana ise 300 YTL para ödülü verilirken ilk ona giren Kadir Önemli, Hicabi Duman, Gülnur Görücü, Remzi Erdoğan, Halil Duman, Muharrem Önemli ve Aysun Coşkun'a ise çeyrek altın ve zirai ilaç ve araç gereçleri verildi.

bartin-cilek-festivali.jpg

Dereceye girenleri ödülleri Bartın Vali Vekili Süleyman Deniz, Vali Yardımcısı Celal Dinçer, Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Kozcağız Belediye Başkanı Meliha Okutay, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Bartın'da geleneksel olarak her yıl düzenlenen Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali'nin 26.sı büyük coşkuyla kutlanıyor. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası Konseri ile başlayan festival etkinlikleri kapsamında Zeynep Eren Atölyesi Resim ve Seramik Sergisi, İzmir Saat Kulesi Karikatür Topluluğu "Nasrettin Hoca 800 Yaşında" Karikatür Sergisi, Psikolog Cengiz Şıklı "Kars Fotoğrafları" Sergisi, Hacı Bulut "Bartın Evlerine Beyaz Bakış" Fotoğraf Sergisi, Eylül Gevrek Fotoğraf Sergisi, Bartın Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ile Bartın Emniyet Müdürlüğü Halk Oyunları Topluluğu halk oyunları gösterileri, En İyi Çilek Yarışması, Çilekli Pasta Yarışması, Şenel Gizli Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışması, Batu Karakaş Tek Pota Basketbol Turnuvası, Çilek Kupası Tenis Turnuvası, "Bartın'da Kadın Olmak" konulu söyleşi gibi etkinler yer aldı.

Festival süresince Sinan Özen'in konseriyle gönüllerince eğlenen Bartınlılara Alişan ve Muazzez Ersoy da konser şöleni sunacak.


bartin-cilek-festivali-001.jpg26. Bartın Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Altıntel "Festival; Bartın'ın ulusal ve uluslar arası platformlarda tanıtımını sağlayarak, Batı Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan halkın festival ortamında kaynaşıp, gerek yerel, gerek ulusal, gerekse uluslar arası kültürel değerlerini paylaşmaları, yörenin turizm potansiyeline yönelik, kültürel birikimlerin yansıtıldığı programlarla kültürel değerleri yaşatıcı ve yayıcı, sanatsal etkinlikleri destekleyici ve geliştirici, turizm değerlerini tanıtıcı amaçlarla düzenlenmektedir. Sponsor firmaların maddi destekleri ile gerçekleştirilen festivalimize destek olan kurum ve firmalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA