19 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara24°C
  • Antalya27°C

EN GÜZEL DALIŞ ROTALARI TÜRKİYE'NİN CENNET KOYLARINDA

Fransa’daki seyahat acenteleri, dalış tutkunları ve medyanın hedeflendiği duyuruda Türkiye’nin gözbebeği dalış merkezleri tanıtıldı.

En güzel dalış rotaları Türkiye'nin cennet koylarında

28 Haziran 2023 Çarşamba 12:00

PARİS- Paris Türk Büyükelçiliği Kültür Müşavirliği “Türkiye, sahip olduğu çeşitli su altı alanlarının yanı sıra zengin su altı fauna ve florasıyla dalış tutkunlarına mavi derinliklerde geçmişin izlerini keşfetme fırsatı sunuyor” diyerek “En güzel dalış rotaları Türkiye'de…” başlıklı Fransızca duyuru il tanıtım yaptı. Fransa’daki seyahat acenteleri ve dalış tutkunlarının hedeflendiği duyuruda Türkiye’nin gözbebeği dalış merkezleri tanıtıldı.

dalis-rotalari.jpg

Kültür Müşavirliği tarafindan yapılan tanıtım şöyle:

Türkiye, sahip olduğu çeşitli su altı alanlarının yanı sıra zengin su altı fauna ve florasıyla dalış tutkunlarına mavi derinliklerde geçmişin izlerini keşfetme fırsatı sunuyor 8.500 kilometrelik kıyı şeridine sahip Türkiye, dalış turizmi ile ilgilenen herkesi sualtı arkeolojisi ve doğa alanında aradıkları heyecan verici deneyimle karşılıyor. Ayrıca dalış deneyimlerine dünyanın en eski uygarlıklarının antik kentlerini, Ege ve Akdeniz'in eşsiz mutfağını ve mükemmel şarap rotalarını keşfetme eşlik ediyor.

dalis-rotalari-002.jpg

ÇANAKKALE: DESTANSı BIR SUALTı YOLCULUĞU

Gelibolu Sualtı Tarihi Parkı, Çanakkale'nin destansı savaşlarının izlerini su altında görme olanağı sağlayan, dünyanın en önemli dalış merkezlerinden biridir. 150 kilometrekarelik bu parkta 14 farklı noktadan dalış yapmak mümkün. Aynı zamanda dünyanın en iyi korunmuş savaş alanı olan bölgede Layter, Arıburnu Barç, Helles Barç, Bone Barç, HMS Louis, Lundy, Hms Majestic, Massena batıklarıyla yüz yılı aşkın tarihi yolculuk edebilirsiniz. , Saghalien ve HMS Triumph. En ünlü enkazlar nakliye gemisi Lundy ve savaş gemisi HMS Majestic'tir. Çanakkale deyince bir diğer dalış rotası olan Saroz Koyu'nu da unutmayalım. Ege Denizi'nin en çok korunmuş yerleri arasında yer alan körfezde 200'den fazla deniz türünün yaşadığı biliniyor.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Truva Antik Kenti'nin yanı sıra müzecilik alanında Avrupa'nın en prestijli ödüllerine sahip Troya Müzesi'ni ziyaret ederek Çanakkale'deki dalış maceranızı zenginleştirebilirsiniz. Çanakkale açıklarında iki büyüleyici ada olan Bozcaada ve Gökçeada'yı da ziyaret edebilirsiniz; yörenin zeytinyağında pişirilmiş lezzetlerini ve özgün şaraplarını tadabilirsiniz.

dalis-rotalari-003.jpg

KAŞ: DÜNYANıN EN IYI 10 DALıŞ NOKTASıNDAN BIRI

Türk Rivierası'nın incisi Antalya'ya gittiğinizde Türkiye'nin en popüler dalış noktalarını keşfedeceksiniz. Bölgedeki 15 nokta, renkli su altı faunasıyla dikkat çekiyor. Kaş, su altı resifleri, kayalık alanları ve batıklarıyla dalgıçlara endemik türleri gözlemlemek için eşsiz deneyimler sunuyor.

Bölgenin en özel dalış bölgelerinden biri olan Kaş, sadece Türkiye'de değil dünyada da ilk 10 dalış noktası arasında yer almaktadır. Antalya sularında dalış yaptıktan sonra Karya ve Likya uygarlıklarına ev sahipliği yapmış sayısız antik kenti gezebilir, ünlü yürüyüş parkurlarını keşfedebilirsiniz. Biraz şansla dalışlarınız sırasında Akdeniz fokları ve Caretta Caretta kaplumbağalarını gözlemleyebileceksiniz. Elbette Akdeniz mutfağının enfes yemeklerini tadarak da şehirde konaklamanın keyfini çıkarabilirsiniz. Kaş'ın yanı sıra Kalkan, Kemer ve Alanya'da da donanımlı dalış tekneleri ile su altı deneyimlerinin tadını çıkarabilirsiniz.

dalis-rotalari-004.jpg

BODRUM: EGE DENIZI'NIN KALBINDE BIR DENEYIM

Bodrum, Ege kıyılarının su altı zenginliklerini keşfetmek isteyenlerin Türkiye'deki vazgeçilmez rotalarından bir diğeri. Berrak sularında balıktan ahtapota, deniz yosunundan deniz süngerlerine kadar pek çok canlıya ev sahipliği yapan yarımadada ayrıca antik döneme ait olabilecek batık ve surları görebileceğiniz 20 dalış noktası bulunuyor. Bodrum'un en popüler dalış noktaları, her mevsim ılık sularda dalış yapabileceğiniz Büyük ve Küçük resiflerdir. Aralarında sadece 200 metre mesafe bulunan ve su yaşamıyla kaplı bu resifler etkileyici.

Bodrum'daki bir diğer harika dalış noktası ise Orak Adası ve Delikli Mağara. Türkiye'deki su altı buluntularının sergilendiği Bodrum Sualtı Müzesi'ni gezmek, dalış tutkunları için anlamlı deneyimler vaat ediyor. Bodrum'da yapılacaklar listesi de oldukça uzun. Cennet gibi bir şehir olan Muğla'da birbirinden güzel koylarda güneşlenebilir, şehrin restoranlarında Türk ve dünya mutfağının en güzel örneklerini keşfedebilirsiniz. "Antik Dünyanın Yedi Harikası"ndan biri olarak kabul edilen Mausolos'un mezar kalıntılarının bulunduğu Bodrum'da ayrıca birçok arkeolojik keşif yapabilirsiniz.

dalis-rotalari-005.jpg

FETHIYE: GERÇEK BIR SUALTı CENNETI

Eşsiz koyları, ödüllü plajları ve göz kamaştıran manzarasıyla yaz tatilinin gözde merkezlerinden biri olan Fethiye, Türkiye'nin en iyi dalış noktalarından biri olan Akvaryum Koyu'na ev sahipliği yapıyor. Adını suyunun berraklığından alan koy, deneyimli dalgıçlar ve yeni başlayanlar için uygun bir dalış noktasıdır. Son yıllarda sit alanı ilan edilen koy, gece dalışları için de ideal. Su altı yaşamının çeşitliliği ile tanınan Akvaryum Koyu'nun mavi derinliklerinde yaşayan canlılara hayran kalacaksınız.

Fethiye'deki bir diğer popüler dalış rotası ise deniz tabanında yumuşak mercan kaplı kemerleri, gizemli tünelleri ve derinleşen yamaçları olan Afkule'dir. Birçok yer altı mağarasına, farklı balık türlerine ve deniz bitkilerine ev sahipliği yaptığı için dalış tutkunlarının uğrak noktası olan Afkule, tecrübeli dalgıçlar için de uygun. Fethiye'de sualtı derinliklerini keşfeden macera tutkunları, büyüleyici kumsalı ile ünlü Ölüdeniz'i ve 80'den fazla kelebek türüne ev sahipliği yapan Kelebekler Vadisi'ni de keşfedebilir ve bölgenin eşsiz lezzetlerinin tadını çıkarabilir. Caretta Caretta kaplumbağaları da bu bölgede sıkça görülebilmektedir.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA