25 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya21°C

EN BÜYÜK HAYVANAT BAHCESİ ACILIYOR

Türkiye'nin en büyük Hayvanat Bahçesi olması hedeflenen İstanbul'da Gaziosmanpaşa Hayvanat Bahçesi açılıyor.

En büyük hayvanat bahcesi acılıyor

26 Şubat 2008 Salı 20:00

İSTANBUL- Gülhane Parkı’nın yeniden düzenlenmesi sırasında kapatılan hayvanat Bahçesinin yerini alacak olan tesis beş yıl süren uzun bekleyişin ardından İstanbul Gaziosmanpaşa'daki en büyük hayvanat bahçesi kapılarını ziyaretçilerine 2008 yılı içinde açacak.

İstanbul’un tek Hayvanat Bahçesinin de yer aldığı Gülhane Parkı onarım sürecinde, hayvanların korunabileceği bir yer olmadığı gerekçesiyle kapatılmıştı.

Gaziosmanpaşa Hayvanat Bahçesi Projesi ise 2002 yılında ihaleye çıkarılmış ancak bazı istimlak sorunları nedeniyle bu zamana dek gerçekleştirilememişti.

Planlama, kentsel tasarım ve peyzaj tasarımını İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde Prof. Dr. Ahmet Cengiz Yıldızcı, Prof. Dr. Cengiz Giritlioğlu, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Yüzer, Neslihan Palaoğlu, Erdem Dişli ve Onur Yüzer'den oluşan ekipin geliştirdiği hayvanat Bahçesi projesinde yer alan genel tesislerin ve hayvan barınaklarının mimari uygulama projesini ise Selim Velioğlu, Umut İyigün, Murat Aksu, Sunay Yusuf, Erce Funda ve Orkun Özüer, birlikte geliştirdi.

Gaziosmanpaşa ile Cebeci arasındaki alanda uygulanacak ve dört aşamada tamamlanması öngörülen projenin ilk aşaması 19,6, ikinci aşaması 14,4, üçüncü aşaması 10,3 ve son aşaması da 62 hektarlık bir alan üzerinde gerçekleştirilecek.

2007 yılı birim fiyatlarıyla ilk aşamasının maliyetinin yaklaşık 15 milyon YTL olması öngörülen projede çeşitli büyüklüklerde gösteri merkezleri, konferans salonları, kapsamlı bir hayvanat hastanesi, sergi holü, alışveriş merkezi, kafeterya, gösteri merkezi, Çocuk Hayvanat Bahçesi gibi bölümler yer alacak.

Gaziosmanpaşa Hayvanat Bahçesi öngörüldüğü şekilde yapılandırıldığı takdirde Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olacak.

Türkiye’de halen faaliyet gösteren altı hayvanat bahçesi var:

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON DAKİKA