25 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya21°C

EMİN ÇAKMAK: KAÇAK ACENTE BİTECEK

Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, Trakya’da acenteler gezisinde kaçak acente sorununun bölgede kangren haline geldiğini gördü.

Emin Çakmak: Kaçak acente bitecek

14 Ekim 2015 Çarşamba 17:00

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
EDİRNE-
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak “Köy köy, ilçi ilçe ve il il bütün Türkiye”de acenteler gezisini Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’de sürdürürürken “kaçak acente” sorununun bölgede kangren haline geldiğini gördü. Şimdiye kadar bu sorunları çözmek için hiçbir gayret gösterilmediğini belirten acenteler “Türsab Hepimizin diyerek yola çıkan ekipten umutluyuz. Projeleriniz ve söylemlerinizde bizim sıkıntılarımızı, çözüm çarelerini yakından bildiğinizi görüyoruz” dediler.

emin-edirne.20151014171423.jpg

ACENTE ZİYARETLERİ TRAKYA’DA SÜRÜYOR
Edirne’de bulunan Türsab üyesi acenteleri ziyaret eden Emin Çakmak Zipkin Turizm’in sahibi Edirne Ticaret Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt’la bölgenin turizm sorunlarını görüştü. Daha sonra Erakman Turizm’de Cüneyt Amaş, EDN Turizm’de Tolga Yenekeskin, Tarhanalı Turizm’de Ferhat Onar, Salda Turizm’de Güzide İyigün’ü ziyeret etti.
Edirne’ye gelmeden önce ise Lüleburgüz ve Çorluda FFT Turizm’den Taner Baş, Souran Turizm’de Egemen Aydın, Mucize Seyahat’ten Ersan Halil Çelikörs, Rotam Turizm’de Şükran Erçetin’i ziyaret ederek bölgesel sorunları ve çözüm çarelerini konuştu.

nejat-karagoz1.jpg

NEJAT KARAGÖZ VE ŞÜKRÜ PAŞA’YA DUA EDİLDİ
Türsab’ın rahmetli Boğaziçi BYK Başkanı Nejat Karagöz’ün mezarını ziyaret ederek gül yaprakları serpti ve dua etti.
Emin Çakmak, Nejat Karagöz’ün Türk turizminin en sevilen isimlerinden biri olduğunu hatırlatarak “Rahmetlinin katıldığımız veda toplantısında yüreğimiz burkulmuş ve rahatsızlığına rağmen dik duruşuna hayran kalmıştık. Onu burada bir kez daha anıp arkasından bir Fatiha okuduğumuz için yüreğimize su serpildi” dedi.

sukru-pasa-aniti1.jpg

sukru-pasa-dua2.jpg

Emin Çakmak, hemşehrisi  Erzurumlu Şükrü Paşa Anıtı ve Balkan Şehitliği’ni ziyaret ederek dua okudu. Osmanlının 14 bin şehit verdiği tabyaları gezdi.
Balkan Harbi’nde Edirne”yi kahramanca müdafaa eden Şükrü Paşa, bu ünlü ve şanlı savunmayı, beş ay sürdürmüştür. Ancak 26 Mart 1913 günü teslim olmak zorunda kaldı
Şükrü Paşa’nın Edirne’ye gömülmek istediğini belirten anlamlı vasiyetini okurken çok duygulandı.
“Düşman, hatları geçtikten sonra ölürsem, kendimi şehit kabul etmiyorum.
Beni mezara koymayın!.. Etimi, itler ve kuşlar, çeke çeke yesinler…
Fakat müdafaa hattımız, bozulmadan şehit olursam;
kefenim, lifim ve sabunum çantamdadır. Beni bu mahale gömeceksiniz….
Ve gelen nesiller, üzerime bir abide dikeceklerdir !…”

mihran-otal.jpg

EMİN ÇAKMAK BÜYÜKELÇİ’NİN KONUĞU OLDU
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, mübadelede Türkiye’ye kalan Edirne Karaağaç bölgesinde bulunan Şehzade Restoran’da eski dostu Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yörük akşam yemeği yiyerek bölgenin sorunlarını dinledi. Daha sonra Edirne Kaleiçi’nde , 1905 tarihli eski “Edirne Evi”nden yapılan Mihran Butik Otel’de konaklayarak Edirne’nin tarihi ve kültürel dokusunu yerinde inceleme fırsatı buldu.

emin-arslanzade1.jpg

emin-kallavi1.jpg

EDİRNE’DE ARSLANZADE”NİN KAVALA KURABİYESİ
Emin Çakmak, Edirne’de 1974’ten bu yana geleneksel Balkan mutfağının özel tatlarını üreterek haklı bir ürüne kavuşan Arif Meriç’in “Arslanzade” adlı dükkanında özel lezzetleri tattı. Badem ezmesi, Kavala kurabiyesi, Kallavi’nin Edirne turizmi için dünyaya surnulacak önemli lezzetler olduğunu belirten Emin Çakmak, “Türsab’ta göreve geldiğimizde bu lezzetleri dünyaya sunarak Edirne’nin farklı yönüyle marka değirini yükselteceğiz” dedi.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA