19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

ELMALI, ANTALYA’NIN  KÜLTÜR VE TURİZM YILDIZI OLUYOR

Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Antalya'nın en güçlü alternatif turizm potansiyeli olan ilçesinin kadim şehir Elmalı olduğunu söyledi.

Elmalı, Antalya’nın  kültür ve turizm yıldızı oluyor

24 Şubat 2024 Cumartesi 09:10

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ELMALI/ANTALYA -
Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk Antalya ve 19 ilçesi Antalya'nın en güçlü alternatif turizm potansiyeli olan ilçesinin kadim şehir Elmalı olduğunu söyledi.
2024 turizm sezonunda 2023 yılında Antalya'ya gelen 15 milyon 689 bin yabancı turisti Elmalı'nın tarihi, doğal ve arkeolojik zenginliklerini ile buluşturmak için belediye olarak yurtiçi ve yurtdışı turizm fuarlarına katılacaklarını söyledi.

elmali,-antalya.jpgelmali,-antalya-001.jpgKURAN ALİMİ ELMALILI HAMDI YAZIR MÜZESİ
Elmalı'nın kültür turizmi yanı sıra çok güçlü inanç turizmi potansiyelinin olduğunu söyleyen Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk “Elmalı’da Vahap Ümmi, Sinan Ümmi ve Alevi Bektaşi inancının Hacı Bektaş'tan sonra en güçlü şekilde yaşadığı ve Tekke köyünde medfun bulunan Pir
Halil Öztürk, bunun yanı sıra Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emri ile ilk Kur'an tefsiri olan Hak Dini Kur'an Dilini yazan İslam Alimi Elmalılı Hamdi Yazır'ın Elmalı'nın bir değeri olduğu ve kendisi adına belediyenin yaptırdığı müzesi olduğunu belirtti.
 

elmali,-antalya-002.jpgelmali,-antalya-003.jpgelmali,-antalya-004.jpgTARIHI ELMALI GÜREŞI
Belediye Başkanı Halil Öztürk şunları anlattı '' Kadim şehir Elmalı'nın tarihi Kırkpınar 'dan önce ilk Türk'ün er meydanı olarak bilinen Tarihi Elmalı Güreşi olan bir kültür şehri. Elmalı, tarihi konakları ve kendisine özgü estetik ve sivil mimarisi eserlerinin bulunduğu tarihi konakları bir iki asır öncesine yolculuk ettiriyor. Tarihi bakırcılar, kalaycılar çarşısında Elmalı'ya özgü Elmalı leblebisi Elmalı tahini ve yöresel damak tatlarını yerli ve yabancı turistle buluşturduk. Sezonda Antalya'ya gelen başta Alman ve İngiliz ile Rus turistleri Elmalı'nın tarihi kültürel zenginlikleri ile buluşturmak istiyoruz. Osmanlı döneminin günümüzde en görkemli yapıtı ilçe merkezinde bulunan ve 15'nci yüzyılda yapılan Ömer Paşa Camii.''
elmali,-antalya-005.jpgelmali,-antalya-006.jpg

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA