19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

ELEKTRİKTE 'İKLİMLENDİRME '' FATURALANDIRMA''İLE TURİZMCİ CEZALANDIRILIYOR

CHP Antalya Milletvekili Avukat Cavit Arı: AKP iktidarı zamları örtbas etmek için ' Yeni bir algı yönetimiyle mevsimsel ve iklimsel adı altında kademeli fiyat düzenlemesi planladı.”

Elektrikte 'iklimlendirme '' faturalandırma''ile turizmci cezalandırılıyor

21 Ocak 2022 Cuma 19:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA -
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)  Antalya Milletvekili Avukat Cavit Arı, aralık ayında gelen  yüksek doğalgaz ve elektrik  faturalarının kış soğuğunda  halkı daha üşüdüğünü söyledi. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Antalya'nın Korkuteli ilçesi İlçe Başkanlığı'nda yaptığı basın açıklamasında AKP iktidarının elektrik ve doğalgaza yapyılan zamları örtbas etmek için ' Yeni bir algı yönetimiyle mevsimsel ve iklimsel  adı altında  kademeli fiyat düzenlemesi geçmeyi planladılar. Yazın Antayalı sıcaktan serinlemede kilima kullanıyor. O zaman  Antalyalı  niye elektriği ucuz mu kullanmasın? '' dedi.

chp)--antalya-milletvekili-avukat-cavit-ari-003.jpgBöyle bir düzenlemenin başta bir hukukçu olarak söyleyeyim ki; Anayasanın eşit yurttaşlık  ilkesine aykırı olduğunu vurgulayan Cavit Arı, '' Anayasa'ya aykırı bir düzenleme ile  kışın soğuk bölgelerde  elektrik ve doğalgaz kullanan vatandaşların faturasını sıcak iklim bölgesi Antalya, Muğla gibi illere ödetmeyi planlıyorlar. Antalyalı niye başka bir ilin ödenmeyen elektrik ve doğal gaz faturasını ödesin. Birde Antalya'nın her tarafı sıcak iklim bölgesine sahip değil. Örneğin Korkuteli'de kış çok çetin geçiyor. Bu ilçemizde kışın elektrik ve doğal tüketimine bağlı faturaları kabarık olacaktır. Buda Korkuteli halkına haksızlık olacaktır. '' ifadesinde bulundu.

chp)--antalya-milletvekili-avukat-cavit-ari.jpgDört kişilik bir aileye gelen en düşük faturanın 500 lira olduğuna dikkat Çeken Milletvekili Cavit Arı, elektrik ve doğalgaza gelen zamlarla halkın kış soğuğunda dahada üşüdüğünü kaydetti. Milletvekili Arı,'' Dünyada elektrik ve doğalgazı en fazla pahalıya tüketen milletiz. Vatandaşa gelen faturaların çoğunda evde temel ihtiyaçlar olan çamaşır makinesi, ütü, bulaşık makinesi gibi kullanma yapılmış. Faturaların yarıya yakını değişik isimler altında vergiler. İktidar şimdi yüksek gelen elektrik ve doğalgaz zamlarında yeni algı oluşturmak için  tarifeli fatura, iklimsel, ve mevsimsellik faturalar gibi uygulamaları devreye satmayı planlıyor. Bu uygulama ile Antalyalı bir Erzurum, bir Afyonkarahisarlı Ya göre daha fazla  elektrik faturası ödeyecek. Tahsil edilemeyen elektrik faturaları  ve kaçak elektrik bedelleri aynı zamanda Antalyalı Muğlalı insanlara ödetilecek. Böyle bir uygulama Anayasa'nın eşit yurttaşlık ilkesine aykırıdır. İller arası ayrımcılıktır.  Yazın Antalya çok sıcak olduğu için halkın büyük çoğunluğu  klima kullanıyor. Böyle bir uygulama ile 2022 turizm sezonunda Antalya halkı ve oteller yüksek fatura ödemeye mahkum olacaktır. Ayrıca Antalya'nın her tarafı kışın ılıman iklim yapısına sahip değil. Mesela benim ilçem Korkuteli kışın çok soğuk oluyor. Yine Elmalı, Gündoğmuş, Akseki ve İbradı ilçeleri karasal iklime sahip . Böyle bir uygulama buraların insanları cezalandırmak demektir. Diğer bir konu ise  Korkuteli Türkiye'nin en büyük kültür mantarı üretim merkezi olduğu için üretici klimalarını çalıştırıyor. Buda mantar üreticisinin üretim maliyetini artırıcı olacak .''dedi.                                   

chp)--antalya-milletvekili-avukat-cavit-ari-002.jpg''ANTALYA DA TURİZM SEKTÖRÜN EN BÜYÜK DESTEKCİSİ TARIM

Antalya'da turizmini destekleyen diğer bir sektör tarım olduğunun altını çizen CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, örtüaltı sebze ve meyve üretiminde girdi maliyetlerinin yüzde 300'e varan artışlar nedeniyle 'tarım'' sektörün de  zor durumda kaldığını öne sürdü. Milletvekili Aydın Özer, ''Yeme, fenni gübreye, mazota ve diğer girdilere 1,5 yıl içinde yüzde 300 zam gelince damızlık düveler kasapta lesime gitti. Çiftçi tarlasını süremez ve tohum atamaz oldu. Antalya'yı kışın besleyen örtü altı tarımın merkezinde seralarda domates, biber, salatalık, patlıcan, karanfil, gül seralarında üretim yapan üreticiler kara kara düşünüyor.?. Antalya-Manavgat arası olmuş 36 lira olmuş. Mazot ve benzine gelen yüksek zamlar insanları ve çiftçileri canından bezdirdi. Tarımda üretim olmazsa yazın 680 bin yatak kapasiteli Antalya'da oteller tedarik bulmada zorlanır. Tarım olmadan sürdürülevilir turizmden bahsedemeyiz.'' ifadesinde bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA