20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

ELEKTRİKLİ YOLCU UÇAĞI İÇİN 2 MİLYAR DOLARLIK SİPARİŞ VERİLDİ

Eviation Aircraft, Alice adlı dünyanın ilk uçuşu testi yapılan tamamen elektrikli yolcu uçağı için 2 milyar dolarlık sipariş aldığını bildirdi.

Elektrikli yolcu uçağı için 2 milyar dolarlık sipariş verildi

02 Mart 2023 Perşembe 08:00

ARLINGTON - Elektrikli uçak üreticisi Eviation Aircraft, dokuz koltuklu tamamen elektrikli Alice uçağına telabin arttığını belirterek, “Siparişin toplam değeri 2 milyar ABD dolarını geçti” Dedi.
Eviation Alice, ilk uçuşunu 27 Eylül 2022'de Washington, ABD'deki Grant County Uluslararası Havalimanı'nda (MWH) gerçekleştirdi ve bu testi geçen ilk tamamen elektrikli banliyö uçağı oldu.
Bu tarihi başarı, Alice'in gelişiminde yeni bir aşamanın başlangıcı oldu. Eviation, Hizmete Girişi (EIS) tamamlama yolundaki sertifikasyon programına odaklandı. Alice'in müşterileri arasında ABD içinden bölgesel havayolları Cape Air ve Global Crossing ve Alman havayolu işletmecisi EVIA AERO geliyor.

eviation-aircraft,-alice.jpgSıFıR KARBONLU UÇUŞUN PAZAR TALEBINI KARŞıLıYORUZ
Eviation Başkanı ve CEO'su Gregory Davis yunları anlattı: “2 milyar ABD doları aşan siparişimiz önemli bir ticari kilometre taşıdır. Bu başarı, Alice'in sektöre öncülük ettiğini ve sıfır karbonlu uçuş için pazar talebini karşıladığını gösteriyor. Düzenleyicilerin giderek artan sağlam tutumuyla birlikte, sürdürülebilir havacılık için yolculardan artan bir yaygara görüyoruz. Alice'i sipariş ederek, ileri görüşlü müşterilerimiz kendilerini gelecek için akıllıca konumlandırıyorlar."

eviation-aircraft,-alice-001.jpgGÜRÜLTÜSÜZ UÇUYOR
Tamamen elektrikli tahrik etrafında temiz bir tasarımla inşa edilen Alice, hiç karbon emisyonu üretmiyor ve uçuş saati başına çalıştırma maliyeti, hafif jetler veya üst düzey turboproplara göre önemli ölçüde daha düşük bulunuyor.
Uçak aynı zamanda yanmalı motorlu uçaklardan daha sessizdir ve gürültünün bir faktör olduğu şehirlere ve topluluklara daha fazla uçuş sağlar.

HAVACıLıK PAZARıNı YENIDEN ŞEKILLENDIRIYOR
Birlikte, bu gelişmeler, banliyö ve bölgesel havacılık pazarını yeniden şekillendirerek, yeni bir düşük maliyetli noktadan noktaya seyahat çağını başlatmayı vaat ediyor.
Alice, uçuşu kanıtlanmış elektrikli tahrik sistemlerinde küresel endüstri lideri olan magniX tarafından geliştirilen iki magni650 elektrikli tahrik ünitesi tarafından desteklenmektedir.

eviation-aircraft,-alice-.jpgYOLCULAR IÇIN SEVGI DOLU BIR UÇUŞ DENEYIMI
Eviation Ticari Satışlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Eddie Jaisaree, “Şimdi sipariş edilen yaklaşık 300 uçakla, Alice güçlü müşteri desteği alıyor. Uçak, güzel tasarımı, düşük işletme maliyetleri ve sıfır karbon ayak izi ile pazarın kalplerini ve zihinlerini fethediyor. Alice sadece gezegeni korumakla kalmayacak, aynı zamanda yolcular için sevgi dolu bir uçuş deneyimi yaratacak. Geleneksel havayollarının karşılaştığı çevresel ve yakıt maliyeti zorlukları göz önüne alındığında, Alice'i müşterilerimizin filolarına dahil etmek onlara önemli bir rekabet avantajı sağlayacak” dedi.

Kaynak: Eviation Aircraft
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA