19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

EKREM İMAMOĞLU'NA VERİLEN CEZA TÜRKİYE TURİZMİNİ BİTİRİR

AİHP Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu , yaptığı yazılı açıklamada Ekrem İmamoğlu na verilen cezanın Türkiye'nin evrensel hukuk normundan ve Kopenhag kriterlerinden alenen uzaklaştığını açık göstergesi ve tescili olduğunu kaydetti.

Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza Türkiye turizmini bitirir

15 Aralık 2022 Perşembe 09:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya Adalet ve İnsan Hakları Platformu (AİHP) Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu na verilen 2 yıl 7 ay ceza ve siyasi yasak getirilmesinin hukuki değil, siyasi bir kara olduğunu söyledi. AİHP Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu , yaptığı yazılı açıklamada Ekrem İmamoğlu na verilen cezanın Türkiye'nin evrensel hukuk normundan ve Kopenhag kriterlerinden alenen uzaklaştığını açık göstergesi ve tescili olduğunu kaydetti.

Bu tür bir kararın Türkiye'ye Avrupa Birliği(AB)'nden tam gaz uzaklaştıracağını altını çizen Av. Mücahit Gündoğdu, '' Seçimle gelen belediye başkanlarına kayyum atanmasıyla başlayan hukuksuzluk maalesef İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğluna 2 yıl 7 ay ceza ve siyasi yasak getirilmesi bu hukuksuzluğun zirve yapmasıdır. '' dedi.

aihp-baskani-av.-mucahit-gundogdu-.jpg

Başkan Ekrem İmamoğlu na verilen cezanın dünyada yansımasının çok farklı olacağını söyleyen bundan en fazla ekonomi ve turizm sektörünün olacağının altını çizdi.

Mücahit Gündoğdu, şu bilgileri aktardı: '' Bir ülkenin ekonomik değeri ve kalkınmışlığı özgürlükler, basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü, yargı bağımsızlığı ile doğru orantılıdır. Böyle bir yargı sistemine dünyanın hiç bir ülkesinden yatırımcı gelirmi?. Artık demokrasi çıpası ülkelerde ne kadar demokratik değer o kadar ekonomik refah. Bu karar 2023 turizm sezonu çok olumsuz etkileyecek. Bu etkileme Türkiye, Antalya İstanbul ve Muğla turizmini olumsuz etkileyecektir. Bu karar başta Alman ve Avrupa ve İskandinav turist pazarının çok kötü etkileyecektir. Avrupa toplumu yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü olmayan ülkelere seyahatte yapmazlar tatile de gitmezler. Avrupa insanının kırmızı çizgisi hukukun üstünlüğü ve insan haklarıdır. Maalesef ülkemizde tarih çok yakın tarihte tekerrür ediyor. Türkiye'de 21 Nisan 1998: Siirt’te 5 Aralık'ta yaptığı konuşmada okuduğu “Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler nefer” şiirinden dolayı Diyarbakır DGM'de yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı R.Tayyip Erdoğan 10 ay hapis ve para cezasına çarptırıldı. Bugün ise Ekrem İmamoğlu ismi ile tekerrür etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA