20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

EKO TURİZM ALANLARI ARI POPÜLASYONU VARLIĞI İLE KORUNUYOR!

Türkiye turizminin kalbi Antalya'da 840 çeşit endemik bitki olmasının  turizm kentinin Gazipaşa Dan Kaş'a kadar  çok zengin endemik türü varlığına bağlı ekoturizm potansiyelinin çok güçlü potansiyeli olduğunu gösteriyor.

Eko turizm alanları arı popülasyonu varlığı ile korunuyor!

31 Aralık 2023 Pazar 15:12

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Türkiye turizminin başkenti Antalya'da eko turizm alanlarının korunması için arı popülasyonun korunmasına özel önem veriliyor.Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademik araştırmalarına göre 840 endemik bitki bulunuyor.Antalya'yı 446 endemik bitki çeşidi ile Isparta'yı 3003 endemik bitki çeşidi ile Burdur takip ediyor. Avrupa kıtasında toplam endemik bitki sayısının 2 bin 750 olduğu kabul edildiğinde Türkiye turizminin kalbi Antalya'da 840 çeşit endemik bitki olmasının  turizm kentinin Gazipaşa Dan Kaş'a kadar  çok zengin endemik türü varlığına bağlı ekoturizm potansiyelinin çok güçlü potansiyeli olduğunu gösteriyor.Antalya Büyükşehir Belediyesi, arıcılığın geliştirilmesi amacıyla arı üreticilerine kovan desteğine devam ediyor. Bu kapsamda Kemer ilçesinde 33 arı üreticisine kovan desteği yapıldı.

eko-turizm--002.jpgAntalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, arıcılığın geliştirilmesi ve sürdürülebilirliği için üreticilere destek olmaya devam ediyor. İlçelerde arıcılık faaliyetlerinde bulunan üreticilere kovan, arıcılık kıyafeti gibi yardımlarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Kemer ilçesinde 33 arı üreticisine 99 adet arı kovanı hibe etti.  Kovan desteğinden faydalanan arı üreticileri Başkan Muhittin Böcek'e teşekkür etti.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA