19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

EDEP:' SURİYELİ VE AFGANLILAR TURİZM YÖRELERİNE YERLEŞMESİN!

Antalya Evrensel Değerler Platformu - EDEP Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu: Antalya turizmi imajı için bu çok önemli. Avrupalı turist Ortadoğu ülkeleri giysili insanları görünce Antalya'ya tatile gelmez. ''

EDEP:' Suriyeli ve Afganlılar turizm yörelerine yerleşmesin!

28 Ağustos 2021 Cumartesi 10:00

Abdurrahman  Büyükkeskin
Manavgat/Antalya
- Antalya Evrensel Değerler Platformu(EDEP) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, Suriyeli ve Afganlı sığınmacıların turizm bölgelerine yerleştirilmemesi gerektiğini belirterek "Türk turizmine zarar veriyorlar" dedi. Göndoğdu "Avrupalı turist çarşıda pazarda sokaklarda Ortadoğu giysili insan profili görünce kendi kendine acaba yanlış bir turizm kentine mi tatile geldim diye endişeye kapılıyor" şeklinde konuştu.

edep-ve-multeciler-005.jpgedep-ve-multeciler-006.jpg

ESKİ VALİ YASAKLAMIŞTI

EDEP Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu şunları anlattı:  ''Bundan 8 yıl önce dönemin Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak tarafından Suriyelilerin Antalya merkez, Alanya, Manavgat, Side,  Belek, Kadriye gibi turizm bölgelerine girmeleri yerleşimleri yasaklanmıştı. Bilindiği üzere Antalya turizmini 40 yıldır başta Alman olmak üzere Batı, Orta ve Kuzey Avrupalı turist ağırlama geleneğine sahip. Maalesef ucuz iş gücü nedeni ile Antalya bölgesinde de yoğun Suriyeli ve Afgan ve değişik milletlerden göçmenin yerleşimi oldu. Üzüntü verici olan Avrupa ülkelerinde Antalya ve Ege Bölgesinde tatile gelen Alman ve Avrupalı turist çarşıda pazarda sokaklarda Ortadoğu giysili insan profili görünce kendi kendine acaba yanlış bir turizm kentine mi tatile geldim diye endişeye kapılıyor."

edep-ve-multeciler-001.jpgTURİZM BÖLGELERİNE GİRİŞLER YASAKLANMALI
EDEP Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu turizm şehirleri başta Antalya, Aydın Didim, Muğla, Bodrum, Marmaris , Fethiye, Ölüdeniz, Mersin, Göcek İzmir Selçuk gibi turizm bölgelerine Suriyeli, Afgan ve Ortadoğu ülkelerinden  Türkiye'ye gelen göçmenlerin 'turizm bölgelerine girişleri'' yasaklanması gerektiğini bildirdi.

edep-ve-multeciler-002.jpgAVRUPALI TURİST KAÇAR
Dünya turizminde bir şehrin ilk görüntüsünün çok önemli olduğunun altını çizen avukat Mücahit Gündoğdu,''Ucuz iş gücü nedeni ile Antalya dada son 5 yıldır yoğun Suriyeli göçü oldu. 8 yıl önce Antalya Valiliği'nin kararı ile Suriyelilerin Antalya'ya gelmesi yasaklanmıştı. Antalya turizmi imajı için bu çok önemli. Avrupalı turist Ortadoğu ülkeleri giysili insanları görünce Antalya'ya tatile gelmez. ''
edep-ve-multeciler-003.jpg

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA