22 Ekim 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

EASYJET DALAMAN'A UÇUYOR

Avrupa'nın önde gelen Low-Cost şirketlerinden easyJet, geçtiğimiz Ekim ayında satın aldığı GB Airways ile Dalaman'a uçacağını açıkladı.

easyJet Dalaman'a uçuyor

04 Ocak 2008 Cuma 19:20

Emre Altıntaş-Türkiye Turizm


LONDRA- Avrupa'nın önde gelen Low-Cost şirketlerinden easyJet, geçtiğimiz Ekim ayında satın aldığı GB Airways ile Dalaman'a uçacağını açıkladı.  GB Airway'ın yeni uçuş noktaları açıklandı ve satışlar www.easyJet.com  internet sitesinden başlandı

Avrupa'nın lider düşük tarifeli havayolu şirketlerinden easyJet, 2008 yaz döneminde GB Airways tarafından işletilen 32 güzergâh için, internet üzerinden satış yapılmaya başlandığını duyurdu. Bu uçuş noktaları arasında Sharm El Sheikh, Kanarya Adaları, Korfu, Yunan Adaları ve Türkiye’ den Dalaman var.

2007 yılının Ekim ayında, easyJet, British Airways’in franchise’ı olarak faaliyet gösteren Gatwick merkezli GB havayollarını satın aldığını açıklayarak, satış işlemlerinin 2008 yılı Ocak ayında tamamlayacağını duyurdu. British Airways, 30 Mart 2008 tarihinden itibaren gerçekleştirilecek seferler için satış yapmayı durdurduktan sonra, müşterilerine rekabetin avantajlarını ve tercih olanağı sağlamaya devam etmek isteyen easyJet, kod-paylaşımı anlaşması yaparak, GB Airways uçuş noktaları için www.easyJet.com   üzerinden bilet satışı satışı yapmaya başladı.

easyJet, artık Gatwick Havaalanı’ndan 66 ve Manchester Havaalanı’ndan 6 uçuş noktasına hizmet sunuyor. GB Airways’in Heathrow’daki faaliyetlerinin Mart ayı sonu itibariyle son bulması ve bu tarihe kadar British Airways adı altında seferlerine devam etmesi bekleniyor.

 

easyJet’in yeni uçuş noktaları şöyle açıklandı:

 

Londra Gatwick’ten

 

Ajaccio (Korsika)

Alicante (İspanya)

Bastia (Korsika)

Korfu (Yunanistan)

Dalaman (Türkiye)

Faro (Portekiz)

Cebelitarık

Gran Canaria (Kanarya Adaları)

Heraklion (Yunanistan)

Hurghada (Mısır)

Ibiza (İspanya)

Innsbruck (Avusturya)

Lanzarote (Kanarya Adaları)

Madeira Mahon (Menorca Adası)

Malaga (İspanya)

Malta

Marakeş (Fas)

Montpellier (Fransa)

Mikanos (Yunanistan)

Nantes (Fransa)

Palma (Majorca)

Paphos (Güney Kıbrıs)

Rodos (Yunanistan)

Sharm El Sheik (Mısır)

Tenerife (İspanya)

 

Manchester’dan

 

Heraklion (Yunanistan)

Innsbruck (Avusturya)

Malta

Malaga (İspanya)

Paphos (Güney Kıbrıs)

Tenerife (İspanya) 

SON DAKİKA