26 Kasım 2024
  • İstanbul7°C
  • Ankara-1°C
  • Antalya8°C

DÜZCE’YE TURİZM PLANI YAPILIYOR.

turkiyeturizm.com - Düzce'dekatma değer yaratacak alternatif turizm (doğa turizmi, sağlık ve spor turizmi, eko turizm, kırsal turizm) ürünleri geliştirilecek.

Düzce’ye turizm planı yapılıyor.

18 Mart 2013 Pazartesi 12:00

DÜZCE - Düzce Valiliği tarafından kentin kültür ve turizm hedefleri belirlendi. Kültür ve turizmde temel hedef Alternatif turizm çeşitlerinin geliştirilmesi ve ilin turizm potansiyelinin etkin tanıtımının yapılması planlandı.Turistik potansiyelin tanıtımı çalışmalarına başlanması yönünde karar alınırken turistik yörelerin altyapı sorunlarının giderilmesi amaçlanıyor.
Yüksek katma değer yaratacak alternatif turizm (doğa turizmi, sağlık ve spor turizmi, eko turizm, kırsal turizm) ürünleri geliştirilecek. Gelişme stratejisi olarak Ürün çeşitlendirici yatırımlar yapılacak. Düzce’deki Üniversite birimleriyle işbirliğine gidilerek çevre ve doğal kaynakların korunması, ekonomik faaliyetlerin canlandırılması, turizm potansiyellerinin değerlendirilmesi amaçlarına yönelik projeler geliştirilmesi isteniyor.
Düzce İl gelişme Planı kapsamında Turizmi Geliştirme ve Yerel Potansiyeli Değerlendirme Programı Kapsamında Öngörülen Projeler, Yerel Tanıtım ve Turizm Konseyinin Kurulması, Turizm Ürünlerini Çeşitlendirme Projesi, Kırsal Alanları Turizme Açma ve Kırsal Turizmi Geliştirme Projesi, Kongre ve Konferans Merkezi Projesi , Odayeri Yaylası Projeleri hazırlandı.

DÖRT MEVSİM TURİZM STRATEJİSİ
İl Gelişme Planına göre, Yerel Tanıtım ve Turizm Konseyinin Kurulması Projesi kapsamında İl Koordinasyon Kurulu 2023 yılı turizm stratejisi ve eylem planı çalışmalarına başladı.
Turizm Ürünlerini Çeşitlendirme Projesi Kapsamında Dört mevsim turizm stratejisi benimsenerek doğa turizmi canlandırıldı. 2004 yılından itibaren İlimizin ekonomisine katkı bulunan Düzce Tütün Kolonyası, Düzce Fındığı, Kestane Balı, Köy Ekmeği, Ihlamur, Yöresel Peynir çeşitleri, El sanatları, Ağaç işletmeciliği, Organik Ürünler, Yöresel Kahvaltılar bugün ulusal ve uluslararası bazda tanınır hale geldi.
Kırsal Alanları Turizme Açma ve Kırsal Turizmi Geliştirme Projesi kapsamında Kırsal alandaki kültür varlıkları veya doğal güzellikleri köyler ve köylüler organize edilerek eğitimler verilerek ev pansiyonları, yöresel ürünler mekanları açıldı. Güzeldere Şelalesi, Samandere Şelalesi, Şimşirlik, Odayeri, Aydınpınar, Kartal Yuvası, Toptepe, Derdin, Sazköy, Hasbahçe, Çamlıpınar, Topuk Yaylası, Yığılca Şifalı Alabalık, Çengel Alabalık, Akçakoca Kurugöl, Tahirli, Dadallı, Aktaş, Binef At Çiftliği, Konaklı At Çiftliği, Dokuzdeğirmen Rafting ve Yöresel Ürünler, Eko köyler oluşturuldu. Köylülere MARKA, KOSGEB, İŞKUR ile Girişimcilik Kursları açtırılarak desteklendi. Alt yapıları da İl Özel İdaresinden desteklendi.

EKO TURİZMDE ÖRNEK MODEL OLUŞTURULUYOR
Düzce’ de ayrıca Eko Turizm Markalaşmaya ve örnek Model oluşturmaya başladığı belirtildi. Doğa Turizm ve yürüyüş alanları belirlenerek tanıtım kitapçıkları yapıldığı ifade edilerek ayrıca her yıl Turizm Haftasında Kültür Park alanına kadar bisiklet turları düzenlendiği dile getirildi.
Kardüz yaylasının Kış Turizmi Doğa Turizmi ve toplantı turizmi kapsamında “Turizm Merkezi İlanı” için Bakanlar Kurulu kararı bekleniyor.
Odayeri Yaylası Projesi Kapsamında Yapılan Çalışmalar şöyle belirtildi: İlimizi çevreleyen yaylaların turizme açılması için gerekli altyapı ve fizibiliteleri yapılmış ve Topuk Yaylası ve Göleti tamamlanarak FB Spor Kulübü tarafından işletmeye açılmıştır. Spor Turizmi ve kamp turizmi için uygundur. Odayeri Yaylasında ise bir pansiyon işletmeciliği mevcuttur. Gençlik Turizmi kamp karavan ve izciler için hazır hale getirilmiştir. Diğer Yaylalarımızın alt yapıları tamamlanma aşamasındadır. Ayrıca Kardüz Yaylasının da kış sporları için Kayak Merkezi olarak hizmet vermesi için çalışmalar yapılmış, bölgenin Turizm Merkezi İlan edilmesi için çalışmalar yapılmıştır. Trans yayla ve yaylalar kamp karavan turizm çalışmaları devam etmektedir.
Efteni Gölü Kamping-Karavan Alanı Projesi Kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürü Müdürlüğünce Efteni Gölü çevre Düzenleme projesi çizimi yapıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde Yaban Hayatı Koruma Sahası alanı Eylem Planı hazırlandı. 2016 sonuna kadar projelendirme ve alan çalışmaları yapıldı. Çevresi itibarıyla Efteni Kaplıcaları için tahsis yapıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA