20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

DÜNYANIN EN MUTLU ÜLKESİNİN 34 YAŞINDA BAŞBAKAN ŞANSI

Finlandiyalı Jesse-Julia Vile çifti, “Türkler silaset konuşmayı seviyorlar. Bize dünyanın en genç ve en güzel başbakanı kadınına sahipsiniz kıymetini bilin!” diyorlar.

Dünyanın en mutlu ülkesinin 34 yaşında başbakan şansı

22 Temmuz 2022 Cuma 19:47

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA –
Dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı Finlandiya dan Side’ye tatile gelen Helsinkide bilgisayar mühendisliği yapan Jesse-Julia Vile çifti, kendilerine yöneltilen ''34 yaşında olan dünyanın en genç başbakanı Sanna Marin ülkenizin başbakanı ne hissediyorsunuz? 34 yaşında birini hangi cesaretle başbakan seçtiniz!” sorusuyla marşılaşıyorlar.

finlandiyali-jesse-julia-vile-cifti,.jpgVile çiftine, esnaf, turist rehberleri, turizm seyahat acenteleri “Bizim ülkede siyasetçilerin yaş ortalaması 65. Bir partinin lideri kadın oda 65'in üzerinde torun sahibi. Dünyanın en genç ve en güzel kadın başbakanına sahipsiniz kıymetini bilin!” diyorlar.

finlandiya-basbakani-sanna-marin.png
Finlandiya Başbakanı Sanna Marin

Helsinkide bilgisayar mühendisliği yapan Jesse-Julia Vile çifti, genç başkanlarıyla övündüklerini söylüyorlar. Oünyanın en genç başbakanınasahip olma yanında Dünya Basın Özgürlüğü ve hukukun Üstünlüğü endeksi sıralamasında birinci sırada olduklarını belirterek “Türkler politika konuşmayı seviyor. Bizler pek konuşmayız “ diyorlar.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA