20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

DÜNYANIN EN İYİSİ DOHA, HAMAD ULUSLARARASI HAVAALANI

Doha'daki Hamad Uluslararası Havaalanı, 2021 Skytrax Dünya Havaalanı Ödülleri'nde 1 numara oldu

Dünyanın en iyisi Doha, Hamad Uluslararası Havaalanı

19 Mart 2023 Pazar 16:30

İSTANBUL- Katar, Doha'daki Hamad Uluslararası Havalimanı, 2021 Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri'nde dünyanın en iyi havalimanı seçilerek 1 numara oldu. Bu, Singapurlu Changi International'ın 2013'ten 2020'ye kadar birinciliği aldıktan sonra üçüncü sıraya düşerek tacını kaybetti.

Ağustos 2020'den Temmuz 2021'e kadar yürütülen ve 500'den fazla havalimanındaki müşteri hizmetlerini ve tesisleri değerlendirildi. Yolcunun tercihi ödülleri için yapılan yıllık müşteri anketi, birçok yolcu pandemi öncesi seyahat deneyimlerine dayanarak en sevdikleri havalimanlarına son 12 aydaki Covid-19 havalimanı deneyimlerinden sonra oy verdi.

2021 ödüllerine Avrupa ve Asya'daki havalimanları damgasını vurdu. Japonya, Tokyo'nun her iki havalimanı da dahil olmak üzere üç havalimanı ilk ona girerek genel olarak en iyi puan alan ülke seçildi.

istanbul-havalimani-096.jpg2020'de 102. sıradan bu yılki ankette 17. sıraya yükselen Türkiye'deki İstanbul Havalimanı, 2021'de “Dünyanın En Gelişmiş Havalimanı” seçildi.

Hamad International başta olmak üzere, havayolu yolcuları tarafından oylanan dünyanın en iyi on havalimanına göz atıyoruz...

doha,-hamad-uluslararasi-havaalani.jpg1 Doha, Hamad Uluslararası Havaalanı / Katar

Hamad International, dünyanın en iyi havalimanı sıralamasında 1 numara olmanın yanı sıra Ortadoğu'nun en iyi havalimanı, 25 ila 35 milyon yolcu kategorisinde dünyanın en iyi havalimanı ve Orta Doğu'nun en iyi havalimanı personeli seçildi. Skytrax'tan Edward Plaisted, "2014 yılında açılışı yapılan Hamad Uluslararası Havaalanı, hızla müşterilerin gözdesi haline geldi" dedi . "Bu onuru elde etmek büyük ölçüde bir ekip çalışmasıdır."

Travel+Leisure dergisine göre, Doha ve Katar gelecek yıl Fifa Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olduğundan, havalimanı "kalabalık akınına hazırlanıyor" . Dünya Kupası öncesinde, "yıllık kapasitesini 53 milyon yolcuya çıkarmak ve yaklaşık 900 fit yüksekliğinde bir şelale ile tamamlanmış 110.000 metrekarelik bir tropik bahçe inşa etmek" de dahil olmak üzere yeni değişiklikler uyguluyor.

tokyo-haneda-havalimani--japonya.jpg2 Tokyo Haneda Havalimanı / Japonya

Tokyo'daki Haneda Havalimanı, 2021 Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri'nde büyük bir kazanan oldu. Dünyada 2. sırada yer aldı, aynı zamanda Asya'daki en iyi havalimanı, dünyanın en iyi iç hat havalimanı, temizlik açısından dünyanın en iyi havalimanı ve kısıtlı hareket kabiliyetine sahip yolcular ve erişilebilir tesisler için en iyi havalimanı seçildi. İlk ona giren üç Japon havalimanından ilkidir.

changi-uluslararasi-havaalani--singapur.jpg3 Changi Uluslararası Havaalanı / Singapur

Singapur'daki Changi International, dünyanın en iyi havalimanı unvanını sık sık kazananlardan biri olmuştur. Bununla birlikte, yaklaşık on yıldır en üst sıralarda yer almıyor ve 2021'de 3. sırada yer alıyor . havalimanının rahatlığını, konforunu ve birinci sınıf yiyecek ve içecek seçeneklerini düzenli olarak övüyor”.

incheon-uluslararasi-havaalani--seul--guney-kore.jpg4 Incheon Uluslararası Havaalanı / Seul / Güney Kore

Seul Incheon Uluslararası Havaalanı, 2021 ödüllerinde dördüncü sırada yer alıyor. İmkanlar, konfor, temizlik, alışveriş, yeme-içme, personel servisi ve güvenlik/göçmenlik açısından beş yıldızlı bir havalimanı olarak sertifikalandırılmıştır. Skytrax , "Incheon Havalimanı'nda Terminal 2'nin açılması, Terminal 1'deki yolcu yoğunluğunu büyük ölçüde azalttı" dedi. "T2, üstün mimari, teknoloji ve yolcu konforu sağlıyor."

tokyo-narita-havaalani--japonya.jpg5 Tokyo Narita Havaalanı / Japonya

Narita, ilk ona giren Tokyo uluslararası havaalanı Haneda'ya katıldı. Çapa Havacılık Merkezi , Japonya'nın Greater Tokyo bölgesine ana uluslararası giriş kapısı olan Narita'nın ANA, Japan Airlines ve Delta Air Lines gibi havayolları için önemli bir merkez olduğunu söylüyor .

munih-uluslararasi-havalimani--almanya.jpg6 Münih Uluslararası Havalimanı / Almanya

Münih Havalimanı, ödüllerde kalesini korudu - toplamda altıncı sırayı aldı ve Avrupa'nın en iyi havalimanı ve Orta Avrupa'nın en iyi havalimanı seçildi. Travel Daily News'in haberine göre, Covid'in vurduğu bir yılın ardından Münih Havalimanı'ndaki trafik hacmi "bir kez daha yükselmeye" başlıyor . Skytrax , Bavyera eyaletinin başkentindeki havaalanının Almanya'daki en işlek ikinci havalimanı olduğunu ve 150'den fazla perakende mağazası ve 50 yeme-içme yeri ile "bir şehir merkezi gibi, gezginlere ve ziyaretçilere görülecek ve yapılacak çok şey sunduğunu" söylüyor .

zurih-havaalani--isvicre.jpg7 Zürih Havaalanı / İsviçre

Genel listede 7 numara olan Zürih, İsviçre'nin en büyük havalimanıdır. Expatica , yaygın olarak Avrupa'nın en iyi havalimanlarından biri olarak kabul edilen Zürih'in "hizmetler, kolaylıklar ve esasen bir havaalanından isteyebileceğiniz her şeyle dolu bir süvari alayı" olduğunu söylüyor . 2021 ödüllerinde beş ila on milyon yolcu için en iyi havalimanı, Covid-19 havalimanı mükemmelliği ve temizlik açısından Avrupa'nın en iyi havalimanı seçildi.

heathrow-havaalani--londra--ingiltere.jpg8 Heathrow Havaalanı / Londra / Ingiltere

Londra'daki Heathrow, 2021 ödüllerinde 20 ila 25 milyon yolcu için en iyi havalimanı ve Batı Avrupa'nın en iyi havalimanı seçildi. Dünyanın en işlek uluslararası havalimanlarından biri, British Airways ve Virgin Atlantic için ana merkezdir. Daily Mail'in bildirdiğine göre, 2021 sıralamasında çok saygın bir sekizinci olan Heathrow, "69. sırada yer alan rakip merkez Gatwick'in çok önünde" .

osaka,-kansai-uluslararasi-havaalani--japonya.jpg9 Osaka, Kansai Uluslararası Havaalanı / Japonya

Osaka, Kyoto ve Kobe şehirlerine en yakın büyük havalimanı olan Kansai, Japonya için önemli bir uluslararası merkez haline geldi. 24 saat operasyon ile hem iç hem de dış hatlar için en büyük ağlardan birini sağlar. Kansai, ilk ona giren üçüncü Japon havalimanıdır.

hong-kong-uluslararasi-havaalani--cin.jpg10 Hong Kong Uluslararası Havaalanı / Çin

Dünyanın en büyük yolcu ve kargo havalimanlarından biri olan Hong Kong International, Cathay Pacific Airways'in ana havalimanıdır. Skytrax, Hong Kong'un "birçok ürün ve hizmet alanında müşteriler için yüksek bir standart" sunan "mükemmel bir merkez" olduğunu söylüyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA